Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülnétek úgy gyereket, hogy...

Szülnétek úgy gyereket, hogy sok az adósságotok?

Figyelt kérdés
32 éves vagyok frankhitelem van. Sajnos az árfolyamváltozás nagyon sok. Már a felvett hitel majdnem kinőtte a ház értékét. És személyi hitelem is van.
2011. jan. 10. 11:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%
az a baj,hogy a lakáshiteleket az ember nem egy két évre veszi hanem 15-20 évre,igy 2,3 év múlva se lesz jobb,szerintem.Orvost nem kell fogadnod,nekem se volt,és tökéletes ellátásban részesültem,semmi pénzt nem adtam.A gyerekre a dolgokat meg használtan is be tudod szerezni,én is úgy vettem,van pár dolog amit újonnan,de szinte mindent használtan,ha meg már nem használsz valamit,eladod és annak az árából veszel olyant ami épp arra a korra kell.Pelenkából se kell a méregdrága,hidd el,hiába esküsznek sokan a liberóra,az olcsóbb happy pelus sokkal jobb.szóval azt kell kiszámolnod,hogy havi hány ezer forintot tudsz most félretenni a babának,és később olyan 30 40 körül van,pelussal,tisztálkodóeszközökkel,tápszerrel,meg minden mással.ha ez megy akkor vágj bele,mert később se lesz jobb a helyzeted,most viszont még esélyed van a gyerek után visszamenni,vagy elhelyezkedni máshol,minél öregebb vagy ez annál nehezebb sajnos.
2011. jan. 10. 12:19
 12/15 anonim ***** válasza:
58%

Hát van egy pár törlesztésünk az biztos,de nem bántam meg a gyerekeket.4 gyerekünk van.

Ráadásul mikor vártuk a 4.et a 4.hónapba elopták a hitetes autónkat Azóta is csak fizetünk a semmiért havi 40 000 ft-ot.De hál istennek szeptemberbe vége!

Ma már kinek nincs hitele?Nem is ismerek olyan embert!

2011. jan. 10. 13:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Az én max gyedem nem elég a hitelre :(

Most várjuk a második babánkat :)))))

A férjem fizetése nagyjából állandó volt eddig, de mostantól kevesebb lesz sajnos :(((((

Szerintem vágjatok bele, TE már benne vagy a korban, a világ csak ennél rosszabb lesz, tehát ha később szánjátok rá magatokat valószínű rosszabb lesz a helyzet :(((

Mi azért válaltuk be minél hamarabb a 2. babát (22 hónap lesz a korkülönbség) hogy minél hamarabb vissza tudjak menni dolgozni, úgy kb 50-60000 ft-tal lesz több a pénzem, plussz addigra lejár az egyik hitelünk, ami 23000 ft.

2011. jan. 10. 13:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez olyan szörnyű, mert az átlagemberek hitel nélkül nem tudnak lakáshoz jutni, a hitelt pedig kb. 10-20 évre veszik fel, tehát matematikailag lehetetlen összehozni úgy a gyereket, hogy közben ne legyen hiteltartozás :)

Amúgy saját lakással, biztos állással is jöhet olyan dolog, ami megnehezíti egy gyerek felnevelését.

Persze ha valaki tele van adóssággal, akkor elég felelőtlenség. Egy lakáshitel az egy dolog, na de személyi hitel??? Előbbi muszáj annak, akinek a szülei nem tudtak segíteni és nem is örökölt, de az utóbbi minek?

2011. jan. 10. 15:03
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: Teljesen igazad van én is bánom igaz a házra ment de akkor is. Volt egy barátom és ő beszélt rá. Nem kellett volna hagyni magam befolyásolni.
2011. jan. 10. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!