Szülnétek úgy gyereket, hogy sok az adósságotok?
szia.
mikor összekerültünk ugy vettünk házat és autot h frankhitelre. mint tudott elszállt a hitel is az frankárfolyammal együtt. ebben a házban született már mindkét gyermekünk. 2,5éves és 4 hónapos. Vannak anyagi gondjaink, de a két kicsi mindent feledtet :) lehet nagyon jol sakkozni a számlákkal:) ja és a személyi hitelekről még nem beszéltem. :(
Inkább a gyerek érdekét próbáld nézni, azaz ne tedd még!
Jön a gyerek, vele leszel elfoglalva, még kevesebb pénz, de többet kell költeni, na és ott a hitel... mi legyen, stb, majd emiatt jönnek a viták a pároddal, összevesztek, annyi a családnak...
Kínlódtok a pénzügyekkel, nem szeretitek egymást, és ott a gyerek, akit közben elfelejtetek és csak nyűgnek érzitek.
Van ennek értelme?
Szegény gyerek meg majd alig várja, hogy felnőjön és meneküljön és mindent megtesz annak érdekében, hogy ő majd ne csináljon értelmetlenül gyereket.
Gyereket csak akkor, ha az ember megtudja neki adni az alapvető dolgokat, a nyugalmat, biztonságot, időt és szeretetet...
Azért, hogy na legyen már gyerek... Ez rossz hozzáállás.
Aztán meg majd megy a nyafogás, hogy milyen rossz az életem, és különben is itt a gyerek és senki se segít... Előre kell gondolkodni igen! Jó, hogy feltetted a kérdést!
Gondold végig józanul a terveidet! Hajrá!
SZia!
Hát, nem könnyű.
Nektek kell mérlegelnetek: szerintem, ha van munkahelyetek mindkettőtöknek, és ez úgy néz ki, meg is marad, utánaszámoltok, és úgy látod, hogy lesz mit enni adni a babának, és fűteni is tudtok, akkor lehet, hogy nagyon szerény lehetőségek között, de én a helyetekben bevállalnám a babát. Tényleg, nehogy az legyen, hogy később majd nem lehet.
De, ha nagyon!! rosszul álltok, akkor meg kell gondolni.
Sok sikert!
Szülnék.
Manapság elég kevés ember van akinek nincs pl. lakáshitele, vagy valamilyen más hitele. A gyermekvállalást ritkán bánják meg, de azt hogy nem vállalták időben, többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!