Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, be vagyok pánikolva....

Anyukák, be vagyok pánikolva. Nincs lemaradva? További lent.

Figyelt kérdés
Kislányom szenteste lesz 8 hós. Anyatejes, már az ebédet és a vacsit kiváltottuk, mindent megeszik, amit persze lehet ennyi idősen. Nade, csak hátról hasra fordul, vissza nem, úgy próbál kúszni, hogy a keze repülésbe van és így kapálózik, de nem megy neki, és még egy foga sincs. Más ilyen korú gyerek már áll és járkál. Mondjuk azért nagyon erős és sokat gagyog. Egy aggódó anyuka.
2010. dec. 20. 10:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ilyen idősen már szoktak forogni. A védőnő mit mond? Szerintem konzultálj vele vagy a gyerekorvossal, talán kötöttebbek az izmai, a gyógytorna simán megoldja. Majd emeld ki a kérdésed, ha kiderült, van-e valami!
2010. dec. 20. 10:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Gondolom akkor még ülni sem tud. Vidd el a háziorvoshoz, majd ő megmondja kell-e torna, de ennyi idősen oda visdza forognia kéne
2010. dec. 20. 10:50
 3/11 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is csak hátról hasra fordult egészen 8 hós koráig, majd az a repülés, amit írtál, az nála azt jelentette, hogy vegyem föl.

Hasról hátra talán 3x ha fordult de azóta mászik, áll, egy-két lépést meg is tesz, jókedvű, sokat beszél, szóval teljesen rendben fejlődik.

Nem akarlak lebeszélni a gyógytornászról, csak írtam, hogy mi sem csináltunk más mozgást mint a hátról hasra forulást.

2010. dec. 20. 10:52
 4/11 anonim ***** válasza:

ne aggódj!

enyém is csak ennyit csinált, és 8 hósan nem volt foga. mikulás után 2 nappal kijött az alsó kettő és rá pár napra négykézlábra állt, azóta mindennap egy kicsit többet van négykézláb, már rugózik előre hátra de még nem mászik. dec. 29-én lesz 9 hónapos. szóval nincs elmaradva. enyém is inkább beszédre gyúrt. egyet tudok javasolni, egy pokrócra tedd le a földre játékokkal legalább napi 30 percre (idővel növeld, de ha nem nyűgös lent, akkor hagyd, hadd tornázzon). így nyugodtan tud forgolódni, és hamarabb beindulnak a dolgok. 2 hétre rá, hogy rendszeresen lent volt a földön minden reggel és ha nem nyűgölődött, délután is, elkezdett gyakorolni a mászáshoz. szóval ezt tudom javasolni, de nincs elmaradva. 9-10 hós korára kell stabilan ülnie és felállni, vagy mászni. a járást 1,5 éves korára kell tudja legkésőbb. nincs elmaradva a kicsi.

2010. dec. 20. 10:55
 5/11 anonim ***** válasza:

a biztonság kedvéért szerintem kérdezd meg az orvost vagy a védőnőt. de az orvos a biztos általában. ha úgy ítéli meg, elküld néhány vizsgálatra benneteket.

minden gyerek más, nem biztos, hogy bármi baj is van, de én azt mondom inkább kétszer nézzék meg, mint egyszer sem! ha gond van, akkor hamarabb kiderül, mintha pl. 2 hónap múlva indultok neki a dolgoknak, de ha nincs baj, legalább megnyugszol!

azért mostmár kellene neki forogni legalább! oda-vissza.

járókában vagy földön van?

2010. dec. 20. 10:59
 6/11 anonim ***** válasza:

10.59. vagyok. elfelejtettem írni, hogy gyógytornász vagyok.

ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privit!

2010. dec. 20. 10:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom tavaly volt pont ilyen idős, akkor már mindkét irányba forgott, de kúszni ő is csak 9 hónaposan kezdett, majd 10 hósan mászni és ezzel le is ragadt, még 14 hósan nem állt a lábára. Az, hogy nem forog mindkét irányba, nem feltétlenül baj, de én a helyedben megmutatnám gyógytornásznak, az ártani nem árt. Nekünk is nyáron azt mondta a gyógytornász, hogy miért nem hoztuk már hamarabb, 7-8 hónaposan. Pedig a mi lányunk csak 1,5-2 hónappal csinált később mindent, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva és ráadásul ő Pavlik kengyelt viselt 7 hós koráig! Szóval nincs még lemaradva a picikéd, de a magad megnyugtatására szerintem inkább vidd el gyógytornászhoz. Lehet, h. 1-2 alkalom után mindent gyönyörűen "produkálni" fog a kicsi lány!
2010. dec. 20. 11:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Járókában van már 5 hós korától, és ha kell neki egy játék eltornázik érte és hasra fordul, de vissza még csak párszor sikerült neki. Amúgy nagyon erős baba, ülni megül pár másodpercig. Állva az ölemben állandóan rugózik. Csak a kúszás és a mászás idegesít. Este fürcsi előtt csupaszon mindig tornázunk (persze délelőtt is), mutatom neki, hogy hogyan kell kúszni. Elé teszek egy játékot, menne érte, de csak kapálózik. Még nem érzett rá a lényegre.
2010. dec. 20. 11:06
 9/11 anonim ***** válasza:

na, ha járókában van, akkor előbb ne az orvoshoz menj, hanem vedd ki belőle, tedd le a földre (szőnyegre, plédre - de ezt össze fogja gyűrni maga alatt)!!!!!!!!!

nemhogy forogni fog szerintem, hanem gurulni! nézd meg az arcát, amikor leteszed, megnyílik neki a világ és már indul is felfedezni!

ha ma még nem is fog fordulni, gurulni, nem kell 1 hét és fogja csinálni, hidd el nekem!

gyógytornász.

próbáld ki és írd meg, mi lett!

2010. dec. 20. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy video a kúszás tanításhoz, szerintem jó. Az én fiam is nagyon későn kezdett el kúszni. Most a mászással próbálkozunk több-kevesebb sikerrel.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE&feature=related

2010. dec. 20. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!