Anyukák, be vagyok pánikolva. Nincs lemaradva? További lent.
Az én kisfiam is csak hátról hasra fordult egészen 8 hós koráig, majd az a repülés, amit írtál, az nála azt jelentette, hogy vegyem föl.
Hasról hátra talán 3x ha fordult de azóta mászik, áll, egy-két lépést meg is tesz, jókedvű, sokat beszél, szóval teljesen rendben fejlődik.
Nem akarlak lebeszélni a gyógytornászról, csak írtam, hogy mi sem csináltunk más mozgást mint a hátról hasra forulást.
ne aggódj!
enyém is csak ennyit csinált, és 8 hósan nem volt foga. mikulás után 2 nappal kijött az alsó kettő és rá pár napra négykézlábra állt, azóta mindennap egy kicsit többet van négykézláb, már rugózik előre hátra de még nem mászik. dec. 29-én lesz 9 hónapos. szóval nincs elmaradva. enyém is inkább beszédre gyúrt. egyet tudok javasolni, egy pokrócra tedd le a földre játékokkal legalább napi 30 percre (idővel növeld, de ha nem nyűgös lent, akkor hagyd, hadd tornázzon). így nyugodtan tud forgolódni, és hamarabb beindulnak a dolgok. 2 hétre rá, hogy rendszeresen lent volt a földön minden reggel és ha nem nyűgölődött, délután is, elkezdett gyakorolni a mászáshoz. szóval ezt tudom javasolni, de nincs elmaradva. 9-10 hós korára kell stabilan ülnie és felállni, vagy mászni. a járást 1,5 éves korára kell tudja legkésőbb. nincs elmaradva a kicsi.
a biztonság kedvéért szerintem kérdezd meg az orvost vagy a védőnőt. de az orvos a biztos általában. ha úgy ítéli meg, elküld néhány vizsgálatra benneteket.
minden gyerek más, nem biztos, hogy bármi baj is van, de én azt mondom inkább kétszer nézzék meg, mint egyszer sem! ha gond van, akkor hamarabb kiderül, mintha pl. 2 hónap múlva indultok neki a dolgoknak, de ha nincs baj, legalább megnyugszol!
azért mostmár kellene neki forogni legalább! oda-vissza.
járókában vagy földön van?
10.59. vagyok. elfelejtettem írni, hogy gyógytornász vagyok.
ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privit!
na, ha járókában van, akkor előbb ne az orvoshoz menj, hanem vedd ki belőle, tedd le a földre (szőnyegre, plédre - de ezt össze fogja gyűrni maga alatt)!!!!!!!!!
nemhogy forogni fog szerintem, hanem gurulni! nézd meg az arcát, amikor leteszed, megnyílik neki a világ és már indul is felfedezni!
ha ma még nem is fog fordulni, gurulni, nem kell 1 hét és fogja csinálni, hidd el nekem!
gyógytornász.
próbáld ki és írd meg, mi lett!
Egy video a kúszás tanításhoz, szerintem jó. Az én fiam is nagyon későn kezdett el kúszni. Most a mászással próbálkozunk több-kevesebb sikerrel.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE&feature=related
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!