Az én kisfiam van lemaradva, vagy másnál is még így van? Bővebben lent.
19 hónapos a fiam és eddig folyton rágtam magam, mert a halandzsa nyelven kívül semmit nem volt hajlandó beszélni! Én is csak irigykedtem, hogy másnak a gyereke már mennyi szót tud mi meg még a kezdő szótagig sem jutunk el!
Pár napja viszont kimondta, hogy apa, tegnap azt hogy anya, ma pedig a kacsát és a hintát tanulta meg!
Szóval ne aggódj, bőven ráér még, aztán csak úgy jönnek majd a szavak!
A bilizést pedig akkor fogjuk elkezdeni ha tudja már jelezni hogy pisil vagy kakil, illetve tudja mondani ezeket a szavakat!
Nincs lemaradva, az átlagos tartományban van.
Ezért mondják, hogy a gyerekek eltérő ütemben fejlődnek, de össze fognak érni.
Szokhatja a bilit nyugodtan, de pl. mi még csak most fogunk venni (17 hónapos). Nem csak a gyerekek különbözőek, a szülők is, szerencsére.
21 hónapos kisfiam van, és kb 15 szót tud, és ezek nagy részét az utóbbi 1 hónapban sajátította el, és a védőnő azt mondta, hogy nagyon ügyes ! :)
(14 hónaposan még 1 szót sem tudott szerintem)
bilink van, egyelőre dísznek :) semmit nem csinál vele, max ráül ruhástól fél percre aztán feláll, meg ráülteti a macit :)
na szóval semmi baj nálatok, nem kell aggodalmaskodni
másfél éves elmult a kisfiam mikor rohamosan elkezdett nőni a szókincse.elötte 30 szót használt kb.
(nem tisztán,hozzátenném,de érthetően)
szeptemberre már meg tudta értetni magát rendesen,és most két és fél évesen használ hosszabb mondatokat.
a 130szó kicsit tulzás vagy csodagyerek:))
a 4 hós babás válaszon jot derültem,bár lehet ott apuka keresztvóneve Pál volt,és nem pl. Csongor:)))
14,5 hósan nincs lemaradva. Kisfiam kb. 18 hós koráig max. 10-20 szót tudott, majd 18. hó végén beindult, és mára, lassan 23 hós kb. 200 szót mond, már a kis nevét is mondja. Bilizést még sokáig hanyagolom, bár van bili és Wc fellépő-szűkítő is, de sztem még ráérünk ezzel.
Szóval ne aggódj, még 3-4 hónap, mire igazán mondogatja a szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!