Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én kisfiam van lemaradva,...

Az én kisfiam van lemaradva, vagy másnál is még így van? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Olvasgatom a kérdéseket, és kapásból kettő ilyet, hogy 14 hónaposan 130 szavas a gyerek szókincse, illetve hasonló korú gyerek már bilire szokik. Az én 14,5 hónaposom egyedül azt az 1 szót mondja, hogy "anya", azt sem tisztán, illetve azt, hogy "babba" = labda. A bili eszembe sem jutott. Egyelőre csak elbújik, ha kakil, de semmivel nem jelzi a dolgot. Nyugtassatok meg, hogy más is van hasonló helyzetben!
2011. ápr. 19. 12:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

19 hónapos a fiam és eddig folyton rágtam magam, mert a halandzsa nyelven kívül semmit nem volt hajlandó beszélni! Én is csak irigykedtem, hogy másnak a gyereke már mennyi szót tud mi meg még a kezdő szótagig sem jutunk el!

Pár napja viszont kimondta, hogy apa, tegnap azt hogy anya, ma pedig a kacsát és a hintát tanulta meg!

Szóval ne aggódj, bőven ráér még, aztán csak úgy jönnek majd a szavak!

A bilizést pedig akkor fogjuk elkezdeni ha tudja már jelezni hogy pisil vagy kakil, illetve tudja mondani ezeket a szavakat!

2011. ápr. 19. 12:46
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs lemaradva, az átlagos tartományban van.

Ezért mondják, hogy a gyerekek eltérő ütemben fejlődnek, de össze fognak érni.

Szokhatja a bilit nyugodtan, de pl. mi még csak most fogunk venni (17 hónapos). Nem csak a gyerekek különbözőek, a szülők is, szerencsére.

2011. ápr. 19. 12:48
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Jajj a fele se igaz annak amiket itt leírnak a szülök. Nekem a kedvencem az volt, amikor a 4 hónapos baba kimondta az apukája keresztnevét.
2011. ápr. 19. 12:48
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

21 hónapos kisfiam van, és kb 15 szót tud, és ezek nagy részét az utóbbi 1 hónapban sajátította el, és a védőnő azt mondta, hogy nagyon ügyes ! :)

(14 hónaposan még 1 szót sem tudott szerintem)

bilink van, egyelőre dísznek :) semmit nem csinál vele, max ráül ruhástól fél percre aztán feláll, meg ráülteti a macit :)

na szóval semmi baj nálatok, nem kell aggodalmaskodni

2011. ápr. 19. 12:49
 5/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat! Igen, halandzsazni, kiabalni tud, na meg mutogat ezerrel. Amugy szinte mindent megert, amit mondok neki. Szep napot nektek, koszonom a valaszokat meg egyszer!
2011. ápr. 19. 12:50
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
kisfiam 2 éves és három hónapos.Most kezdett el beszélni és egyik napról a másikra egy halom szót kimondott.Most kezdünk bilizni,mert most döntött ugy,hogy érdekli és tud szolni ha pisi vagy kaki van.Nem szabad eröltetni.Van aki 3 évesen az oviba 1 honap alatt megtanult beszélni.Van aki 1 évesen verseket mond,de mire betöltik a 4-5 évet nem lesz különbség köztük.
2011. ápr. 19. 12:50
 7/18 anonim ***** válasza:
75%

másfél éves elmult a kisfiam mikor rohamosan elkezdett nőni a szókincse.elötte 30 szót használt kb.

(nem tisztán,hozzátenném,de érthetően)

szeptemberre már meg tudta értetni magát rendesen,és most két és fél évesen használ hosszabb mondatokat.

a 130szó kicsit tulzás vagy csodagyerek:))

a 4 hós babás válaszon jot derültem,bár lehet ott apuka keresztvóneve Pál volt,és nem pl. Csongor:)))

2011. ápr. 19. 12:59
 8/18 A kérdező kommentje:
Nektek is koszonom a valaszokat!
2011. ápr. 19. 13:03
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

14,5 hósan nincs lemaradva. Kisfiam kb. 18 hós koráig max. 10-20 szót tudott, majd 18. hó végén beindult, és mára, lassan 23 hós kb. 200 szót mond, már a kis nevét is mondja. Bilizést még sokáig hanyagolom, bár van bili és Wc fellépő-szűkítő is, de sztem még ráérünk ezzel.

Szóval ne aggódj, még 3-4 hónap, mire igazán mondogatja a szavakat.

2011. ápr. 19. 13:14
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
17 hós a lányom, halandzsázik ezerrel, de kevés szót mond (közel sem 130:), inkább 13, de még annyi se, szóval azokat sem tisztán. A szavak első szótagját mondja. A bili még csak eszembe jutott, de még meg se vettem. Arra gondoltam majd nyáron talán elkezdem, attól függ hogy látom majd rajta a hajlandóságot. Még a pukira is azt mondja, hogy kaki.
2011. ápr. 19. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!