Az én kisfiam van lemaradva, vagy másnál is még így van? Bővebben lent.
Nincs két egyforma gyerkőc. Én is meglepődtem, amikor találkoztunk egy 16 hónapos kisfiúval, aki tisztán, érthetően mondta: HOZTAM NEKED FÜVET. Majd másik mondat: MÉG EZ IS HOZTAM NEKED.
Köpni-nyelni nem tudtam, nagyon ügyesen beszélt (kisfiam akkor még csak pár hónapos volt.)
Most már másfél éves a kisfiam, és közel 600 szavas szókincse van, kezd ő is mondatokban beszélni (szomszéd kisfiúval egyidős, ő még semmit nem beszél, szóval ennyire nagyok lehetnek az eltérések gyerekek között).
A fejlődés egyébként rohamos, iszonyat, hogy milyen sok új szót mond naponta - és itt nem utánozásra gondolok, hanem amit magától mond valamire. Olyan szavakat fel sem jegyzek, amiket csak úgy mond utánam (jelentésüket ugye nem ismeri ezeknek).
14 hónaposan egyébként ennyi volt, amit mondott: nem, de, Má (Anya), Bá (Apa), va-va (kutyát utánozta), tete (tente), hasszi (virágokra mondta), ká-ká (háp-háp), edd (1 éves), cici, tutya, Mama, toll, kéjek (kérek), ez, az, ezt, azt, esik, kekszet, tubbe (csukd be), kabát, töjö-töjö házsada (összetöröm házadat), mennü (menjünk), ide, ott, úgy, bocóc (bohóc), bögje (bögre), üde (ügyes), pá (párna), tej, hess, minya-minya (enni kér), tötő (törülköző), táca (pénztárca), buji-buji (párnához bújva), tápa (cápa), ká (kávé), tea.
Kedves Kérdező!
Az én 14 hónapos fiam a Te fiadhoz képest is le van maradva, nemhogy a bilizős, szónokló gyerekekhez képest.
Ő neki még egyetlen egy értelmes szava sincs, csak baba halandzsa, menni még nem megy egyedül, kakiláshoz nem zavartatja magát, ahol elkapja az inger, ott megmarad egy pillanatra, erőlködik egyet, és mint aki jól végezte dolgát, mászik tovább.
Olvastam én is a 13 hónapos bilizős kérdést, elsőre én is kiakadtam, hogy valamit nagyon elcsesztem, hiszen az én 14 hónaposomnál még eszünkbe se jutott a bili. De aztán elolvastam a válaszokat, és megnyugodtam, hogy nem vagyunk lemaradva. Vagy ha mégis, akkor nem az én fiam az egyetlen, aki 14 hónaposan még nem tojik bilibe, és nem szavalja a szózatot amíg ül a bilin...
Kedves Utolso!
Nekem is kb. 1 hete indult el a fiam, mar emiatt is ki voltam... Amugy 14,5 hos a fiam. A sok kedves valaszado utan megnyugodtam, es rajottem, hogy tenyleg a kesobbiekre nezve nincs jelentosege annak, hogy mikor, mit tanult meg a gyerek.
A fiam 14 hónaposan még az anyát se mondta csak 16 hónaposan, csak ugatott, meg brümmögött ha autót látott, bili? hihi, most lesz júniusba 3 éves és 3 hete pisil bele, kakilni nem. Beszélni 2 évesen beszélt másfél éves korától kezdte a szavak első részét. Igazából most már elég szépen beszél.
A lányom ő most 13 hónapos ő ráült a bilire már nem egyszer nevetve utánozva a tesót de nem tudja mire való az biztos. Ő viszont jó sok szót mond sőt majmol is és utánam mondja amit hall. De még csak most kezd el menni. A fiam meg már 9 hónaposan ment.
Minden gyerek másba jobb, de 3 éves korukra elérnek kb ugyanarra a szintre.
Bili: 14hónapos lett, amikor büszkeségtől dagadó mellel úgy keltem, talán ma pelus nélkül leszünk, mert estére is száraz volt a pelus, bilizik a gyerek, és fiú létére szuper és...
Több pelust fogyaszt 21hónaposan a 3hónapos húgánál...
Beszéd: egy hónapja mint a szivacs, eddig anya apa meg pár másik szó, jó ha 20, most napi 3van minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!