Nem ült még föl, nincs lemaradva?
Igen azért hogy kiárnázod meg ülteted és így mi lesz a gerincével. Amíg magától nem ül fel addig tilos kipárnázni. Az hogy néha ülteted pl mikor felemeled azzal sokmindent nem lehet kezdeni, de kipárnázni tilos.
a gyerekek nagyrésze 6-8 hós kora között ül fel elöször a legnagyobb átlag a 7 hó, de 1 éves vizsgálatra kell ülnie. Ha már 10 hós lenne akkor elkezdhetsz gondolkodni hogy megmutatod ortopédusnak de addig ne is gondolkodj ezen.
A fenét minimum az ülés 7 hónaposan!!! Vidd el persze a házidokihoz, vagy kérdezd meg a védőnőt! Ismerősök babái is 6-8 hónap között ültek fel maguktól.
A fiam 2,5 hónaposan már fordult egyik irányba, 4 hónaposan hátról hasra is. Mégis, elmúlt 7 hónapos, mire egyedül ült. Egyszerre tanult meg mászni, pár nap múlva ülni, aztán 8 hónaposan felállni. És előtte én is megpróbáltam, megül-e egyedül, de nem tudott. Az ölemben felhúzta magát ő is már régóta, de nem volt meg az egyensúly hozzá. Amikor viszont megérett rá, 2 nap alatt úgy ment neki, mintha örökké ezt csinálta volna. Akár fél órát is ült egyből.
Most 17 hónapos, örökmozgó, ücsörögni azóta se láttam :D
Nincs lemaradva, még nem kell aggódni, csak ha, 9-10 hónaposan sem tud egyedül felülni!
De ültetni, erőltetni míg magától felül nem szabad!!!
lányom 7 hónbapos, igaz 32hétre született. nem ül, és forduolni is csak segítségel fordul, meg szerintem lusta is. a gyógytornászuink azt modnat a babák átlagosan 7-8 hónaposan kezdenek ülni, nálunk ez 10 hónap is lesz.
ha aggódsz, nézesd meg egy orvossal és SEMMIKÉPPEN se párnázd ki őt körbe. mi nem is ültetjük a lányunkat, ha ölben van és nagyon "ülni"akar akkor alákarolunk a hóna alá és mi tartjuk a testsúlyát. a babakocsin viszont már egyet emeltem, hiszen pihenőszékben is döntve ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!