Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem ült még föl, nincs lemaradva?

Nem ült még föl, nincs lemaradva?

Figyelt kérdés
Kisfiam elmúlt 7 hónapos és 9 kiló. Átfordul a hasára és vissza, de még nem kúszik, nem mászik nem ül csak az ölemben. Próbáltam kipárnázni szegényt, de úgy is eldőlt. A babakocsiba sem merem még felültetni. Van miért aggódnom?
2011. márc. 7. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen azért hogy kiárnázod meg ülteted és így mi lesz a gerincével. Amíg magától nem ül fel addig tilos kipárnázni. Az hogy néha ülteted pl mikor felemeled azzal sokmindent nem lehet kezdeni, de kipárnázni tilos.

a gyerekek nagyrésze 6-8 hós kora között ül fel elöször a legnagyobb átlag a 7 hó, de 1 éves vizsgálatra kell ülnie. Ha már 10 hós lenne akkor elkezdhetsz gondolkodni hogy megmutatod ortopédusnak de addig ne is gondolkodj ezen.

2011. márc. 7. 20:42
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Van !!! vidd el dokihoz !!! 7 hónaposan a felülés az a minimum... súlyos gubanc is lehet, de az is lehet hogy dagi és lusta :D de mindenképpen megnézetném valami hozzáértő szakemberrel !
2011. márc. 7. 20:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs még lemaradva semmiről (ha amúgy nem látsz a tartásán, mozgásán semmi szokatlan), de azért, hogy te is megnyugodjál kérdezd meg a gyerekorvost, védőnőt.
2011. márc. 7. 20:44
 4/10 A kérdező kommentje:
Szóval fel kell ülnie? A párnázást csak kétszer próbáltuk, de ahogy eldőlt nem erőltettük. Az ölünkben viszont rendesen ücsörög, persze fogjuk.
2011. márc. 7. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:

A fenét minimum az ülés 7 hónaposan!!! Vidd el persze a házidokihoz, vagy kérdezd meg a védőnőt! Ismerősök babái is 6-8 hónap között ültek fel maguktól.

A fiam 2,5 hónaposan már fordult egyik irányba, 4 hónaposan hátról hasra is. Mégis, elmúlt 7 hónapos, mire egyedül ült. Egyszerre tanult meg mászni, pár nap múlva ülni, aztán 8 hónaposan felállni. És előtte én is megpróbáltam, megül-e egyedül, de nem tudott. Az ölemben felhúzta magát ő is már régóta, de nem volt meg az egyensúly hozzá. Amikor viszont megérett rá, 2 nap alatt úgy ment neki, mintha örökké ezt csinálta volna. Akár fél órát is ült egyből.

Most 17 hónapos, örökmozgó, ücsörögni azóta se láttam :D

2011. márc. 7. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Még nem kell ülnie! Bőven ráér, a lányom 10 hónaposan ült meg igazán magától, a fiam most 8 hónapos, feláll, de nem ül, csak féloldalt támaszkodva.
2011. márc. 7. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:
valóban nem kötelező 7hósan ülni. Hagyd a maga útján fejlődni, nincs semmi baja, De erőltetni nem szabad
2011. márc. 7. 21:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Nincs lemaradva, még nem kell aggódni, csak ha, 9-10 hónaposan sem tud egyedül felülni!

De ültetni, erőltetni míg magától felül nem szabad!!!

[link]

2011. márc. 7. 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:

lányom 7 hónbapos, igaz 32hétre született. nem ül, és forduolni is csak segítségel fordul, meg szerintem lusta is. a gyógytornászuink azt modnat a babák átlagosan 7-8 hónaposan kezdenek ülni, nálunk ez 10 hónap is lesz.

ha aggódsz, nézesd meg egy orvossal és SEMMIKÉPPEN se párnázd ki őt körbe. mi nem is ültetjük a lányunkat, ha ölben van és nagyon "ülni"akar akkor alákarolunk a hóna alá és mi tartjuk a testsúlyát. a babakocsin viszont már egyet emeltem, hiszen pihenőszékben is döntve ül.

2011. márc. 7. 22:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem fogom erőltetni.
2011. márc. 8. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!