Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennél ebben a helyzetben?...

Mit tennél ebben a helyzetben? Hogyan telne el egy nap?

Figyelt kérdés
Egy szobás lakás, kint 20 cm-es hó, babakocsit tolni képtelenség, -10 fok. Egész nap kettesben vagy a pár hónapos babáddal. Rokonok, barátok messze. Nincs autó, tv, számítógép, telefon.
2010. dec. 18. 12:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egy pár hónapos baba éppen elég elfoglaltságot ad, hogy ne unatkozzak, amíg ébren van. Amíg alszik, lehet házimunkát végezni, vagy aludni vele együtt. Vagy 500 éve feltalálták a könyvnyomtatást is. Akinek van könyve, az nem unatkozhat.

A babakocsi kiváló alternatívája egy hordozóeszköz, és voilá: máris nem akadály a 20 centis hó, mert a babádat nem a hóban tolod, hanem a hátadra veszed. Mi így közlekedünk: a babám a hátamon kendőben, közös hordozós kabát alatt. A hótaposómban biztonságosan közlekedem hóban is, jégen is.

Elégedett vagy a válasszal?

2010. dec. 18. 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:
13.26-os vagyon.én értettem,amit írtál,ezért is írtam,hogy NEM itt punnyadnék a gép előtt,HANEM aludnék,amikor alszik a baba.mivel abban a helyzetben nem lenne gép,ezért aludnék.nem gondoltam,hogy nem érted,és meg kell magyarázni
2010. dec. 18. 14:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Én teljesen ugyanígy voltam,annyi különbséggel h 2 szobás lakás,de ikrek ,így végülis ugyanaz,és volt tv,de mit sem számított,semmi nem volt benne.Őszintén..?Nem bírtam tovább.Persze,örömöt ad a két baba,játszottunk,dajkáltam őket,a házimunkát elvégeztem,és rengeteget olvastam,de egy idő után belefáradtam,iszonyú hosszú volt így a tél..Azóta lett telefon(addig is volt,csak "hatszor is meggondolós" feltöltős volt és lett net is.Most már könnyebb,mert van más is a gyerekeken meg a házimunkán kívül..Ja,én soha nem tudtam aludni napközben,de ha olyan alkat lennék,biztosan azt csináltam volna..
2010. dec. 18. 14:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Jó oké, bocs, kétértelmű volt.
2010. dec. 18. 14:36
 15/17 anonim ***** válasza:
hordozókendő, vagy ha nincs rá keret(6000 ft) akkor olcsóbb kenguru, és lehet is sétálni. cumi mosogatás, házimunka, ruhácska válogatás, takarítás, keresztrejtvény, könyv, rádio, főzés, van dolog ezer. ha ügyes a keze lehet kötni, varrni, hímezni, habár ez manapság drága hobbi. ha van hozzá kedve napló írás, mese írás a gyereknek. ez meg ingyen van szinte, gondolom nagyon szűkösek az anyagiak, ha tv sincs. viszont egy szobaantennát csak egyszer kell megvenni, tv-t is lehet már bizományiba venni pár ezresért (mindegy sztem ilyen esetben hogy milyen). ha mégsem erről van szó akkor elnézést, nem akartam megbántani. ha pedig ébren van a kicsi akkor az ember nem unatkozik :))
2010. dec. 18. 14:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

sapkát kötnék a gyermekemnek. De majd szétvet a méreg, mert már napok óta nem találom a kötőtűmet!!!!

Egyébként a babám 11 hós, és minusz 8 fok van. A kábeltévét levágták. Filmet, mesét nézünk a számgépen. De tegnapelőtt az sem volt, mert pár órára a villany is le volt vágva.Takarítok, ablakot pucolok, ma délelőtt órákat sz@rakodtam azzal, hogy meginduljon az elfagyott víz az udvaron, mert semmit nem tudtam csinálni. Utána fát vágtam, hordtam a kályhába, hűtőt takarítottam, kiötlöttem, mit fogok karácsonyra sütni-főzni, pókhálóztam, feltettem a kimosott függönyt a megpucolt ablakra. Van a fiamnak egy kis kötött pulcsija, ahhoz való sapit akarok neki karácsonyra kötni, de nem találom a kötőtűt!!!. Mindjárt vasalok is.

De ha nem lenne karácsony vagy nagytakarítás, bizti a babám mellett ülnék és egész nap mondókáznánk, énekelnénk. Meg aludnék, meg olvasnék, kupacban állnak a könyvek, amiket a nagyon közeli jövőben ki kell olvassak. Vagy a januári egyetemi vizsgáimra tanulnék.

2010. dec. 18. 14:48
 17/17 anonim ***** válasza:
igen,2 évesem van,de leirtam h pár hossal hogyan mennék ki!!!köszi h végig se olvastál...
2010. dec. 18. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!