Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennél ilyen helyzetben?

Mit tennél ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves, alapvetően jó gyerek. Ma játszón voltunk. Oda akart menni az egyik játékhoz, erre egy kb 3 éves kislány, aki már ott volt, nem akarta hogy a kisfiam is azzal játsszon, és szó nélkül jól oldalba ütötte. Ekkor az anyukája rászólt, de csak épphogy. Majd a kislány továbbra sem engedte, elkezdett ordítani a kisfiamnak, visított, hisztizett, majd a földhöz vágta magát. A kisfiam még ilyet nem látott :) és nagyon megijedt. Bújt belém, aztán már nem is akart játszani, csak annyit mondott "haza". Szóval el kellett jönnünk. És még itthon is "mesélte" apának hogy őt megütötte a kislány. Én úgy sajnálom szegényemet :( Hiába mondtam neki utána hogy már elment a kislány, nyugodtan játsszon, már félt, és csak haza akart jönni. Ti tettetek volna vmit a helyemben? Mert én akkor ott nem csináltam semmit, csak istápoltam a kisfiam lelkét, de így utólag elgondolkodtam rajta, és nem tudom jól tettem e, vagy ha lesz még hasonló szitu, mit csináljak?
2011. júl. 28. 00:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Még nagyon sok ilyen szituáció lesz. Én ilyenkor mutatni szoktam egy másik játékot a gyerekemnek, hátha akkor eljön onnan. Ha nem, akkor kivárja a dolgok végét és ha nem tettszik neki, akkor ugyanúgy mint nálatok, haza kell menni. Balhét emiatt nem szabad és nem is érdemes csapni, gyerekek, egyik ilyen másik olyan.
2011. júl. 28. 00:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt tettem volna a helyedben.
2011. júl. 28. 00:23
 3/9 anonim válasza:
37%

ha egy fiú ütötte volna meg, szólnék neki hogy üsse vissza.. Ha lány lenne, mint nálad volt, akkor nem tudom tényleg, ehez túl bonyolúlt az ügy...

A kisöcsém 6 évesen, elkellet türnöm hogy egy másik 6 éves fiú alaposan "megverje", mondtam neki üsd vissza, hát úgy látszik a másik gyerek tapasztaltabb volt. De legaláb tanult valamit, de azért a gyerek nem adta fel, háromszór neki ált újra próbálni a másikat megütni.

Persze nem volt valami verekedés, csak rá dobdta a játékot a másikra, erre ez megrugta. Harmadik alkalomnál a "idegen" gyerek elkezdet többször rugni a öcsémet, akkor azért beszóltam neki hogy elég, és szépen elment, hogy ne hogy valaki azt higye hogy valami elmebeteg gyerek kínzó vagyok. Nem mintha most elúsznám a lepontozást :D

21/F

2011. júl. 28. 00:25
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Hát én ilyen esetben megjegyezném a kislánynak félhangosan,hogy nem szégyelled magad, így viselkedni? Ha ezen megsértődnek,menjenek csak ők haza. Rengeteg ilyen neveletlen gyerek és anyuka van, mi meg korrekt intelligens birkák nem állunk oda ilyen esetekben,és ez hiba.
2011. júl. 28. 00:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vigyáztam egyszer egy kisfiúra, szinte pont ugyanez volt, jó természetű volt, és egy kislány valami hintaféléről hasba rúgta, ő meg elterült mint valami bábu. Nem hiszem hogy nagyon fájhatott, de teljesen kész volt, megijedt és sírt, hogy gonosz kislány, stb.

Nem tudtam mit csináljak, mondtam neki hogy van spirálos csúszda, erre abbahagyta a sírást és ment tovább játszani... :D

2011. júl. 28. 01:14
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
majd a te fiad is fog ilyet csinálni,hidd el,tapasztalat.ő is fog megütni másik gyereket,és nem tudsz mit csinálni.már próbálgatják ők is a határaikat.az én fiamat is megütötték sokszor,aztán egyszer csak láttam,hogy ő üt meg valakit.alig tértem magamhoz,az én nyugodt,kiegyensúlyozott kedves kisfiam megüt valakit?és igen,megütötte.én azonnal leszidtam,elmondtam,hogy buta dolog,fáj neki,kérjen bocsánatot.ezt meg is tette.aztán mondtam neki,hogy még egyszer ilyet csinál,és azonnal megyünk haza.amikor őt megütötték,akkor a másik gyerek anyja szinte semmit sem mondott,csak vigyorogva azt,hogy jaj nem szabad.és kész.és az én fiam is haza akart menni utána.de aztán eltereltem a figyelmét és tudtunk maradni
2011. júl. 28. 06:47
 7/9 anonim ***** válasza:
szerintem is jol csináltad.én nem buzdítanák egy 2 évest arra hogy üssön vissza.megpróbálnám más játék felé terelni de ha haza akar jönni mint a tied,akkor hazajöttem volna.a másik gyerek viselkedése is érthető másrmint ez ebben a korban normális.sajnos nem te vagy az anyukáűja igy igazából nem tudsz mit tenni,ebben a szituban az ő anyukáűjának kelett volna lépni,megnyugtani,elmagyarázni lányának a helyzetet.probálj meg ilyen helyzetben higgadt maradni,és mutasd hogy nem történt nagy baj,ne lássa rajtad hogy tényleg baj történt,és akkor nem fogja tragikusként felfogni,sajnos többször elő fordul még.
2011. júl. 28. 07:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Ilyenkor csak a figyelemelterelés segít, aztán persze otthon meg kell beszélni a dolgot.

Nem érdemes a kislányra rászólni, főleg nem "szélleld magad" stílusban, mert nem a te feladatod nevelni, ez csak az anyukára tartozik.

Egyébként jobb ha szokjátok, mert ez mindennapos eset szokott lenni, a kisfiadnak is meg kell ismerkedni ezzel. Az ovódában gyakorlatilag fél óránként keverednek hasonló helyzetbe, de ez a normális, így szocializálódnak.

2011. júl. 28. 07:59
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2011. júl. 28. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!