Mit szólnál, ha a nagymama a lenti kijelentést tenné?
Édesanyukám szereti a kisfiamat, de ma nagyon megbántódtam. Nem szoktunk soha éjszakára elmenni sehova, de tavaly azt mondta, idén szilveszterkor vigyáz 1,5 éves gyerekünkre. (Egyszer aludt már ott, nem volt semmi gond).Aztán ma mégis azt mondta, hogy nem vigyáz rá, mert tavaly azt hitte, hogy ilyenkorra már ÉRTELMESEBB lesz. Tény, hogy a kicsim el van maradva mozgásában pár hónappal, illetve úgy tűnik, 1-2 hónappal "értelmileg" is, mert nem mutogat ábrákat, inkább csak szétszedné a könyveket,nem ragosgatja az építőkockát stb.stb. Szavakat is csak párat mond. De 100%-osan okos, attól még hogy nem olyan mint egy "átlag" ilyenkorú. Imádnivaló kis manó, egyfolytában puszilgat minket :)
Annyira rosszul esett ez a mondat. Hiszen a mi feladatunk, hogy feltétel nélkül bízzunk benne és és szeressük a gyereket, nem pedig ilyet mondani. Elképzelhető, hogy túlreagálom, de valami nagyon "elszakadt" most az anyámmal való kapcsolatomban. A szilveszter persze nem érdekel már ...
Köszönöm a válaszaitokat!
Szóval nem az a gond, hogy nem tudna rá vigyázni, mert évtizedekig gyerekkel foglalkozott. És sajnos valóban az én gyerekem értelmi "színvonalát" célozta meg , mert egyfolytában példálózott, hogy x,y. gyereke már ezt és ezt tudja, blabla.
Igazából meg azért is esett nagyon rosszul, mert belém nulla önbizalmat neveltek (nem részletezem), de elég annyi, hogy meglehetősen autokrata légkörben nevelkedtem. Én már kicsikoromban elhatároztam, hogyha gyerekem lesz, teljesen másként fogok vele bánni, és bár tudom, hogy "elvárni" is kell tőle, hogy fejlődjön, de lényeges, hogy nem többet, mint amire képes. Rossz, hogy újraéltem valami hasonlót, de persze túllépek rajta, és úgy "nevelem" vagyis egyelőre "csak" szeretem a gyerekem, ahogy nekem jólesik:)
Köszi mégegyszer, mindenkit felpontoztam:)
Attól is függ, hogy anyukád hány éves, mennyire mozgékony és mennyire leterhelt. Én úgy gondolom, hogy ez a kijelentés az ő állapotát tükrözi és úgymond semmi köze a gyerekhez, ill. az ő értelmi szintjéhez. Valószínűleg nem igazán bír el egy másfél éves gyerekkel és nem megfelelően fejezte ki magát.
Az igazság, hogy egy nagymama bármennyire is szereti az unokáját akár kimondja, akár nem, nagyon el lehet fáradni mellette. Persze, általában az ember imádja az unokáit és minden fáradság eltörpül a szeretetük mellett. De nem mindenki egyforma, van aki szóvá teszi, van aki nem.
Meg kellene ezt beszélni anyukáddal, valószínűleg tisztábban fogsz látni, előre nem kéne pálcát törni felette.
Köszi! Egyébként meg az unokája a mindene, de elég érdekesen fejezi ki magát..
Köztünk mindennaposak az "ilyenek" , mert szerinte én mindent rosszul csinálok :S Á, na mindegy. Kidühöngtem magam és még jobban megerősödtem az "elveimben".
Jól esett kiírni, és köszönöm, hogy szántatok időt a válaszra, kicsit lehiggadtam!
Nem lehet hogy úgy értette az értelmesebbet, hogy lelkileg lesz "okosabb". Lehet attól fél hogy éjjel nem tud majd vele mit kezdeni, hogy nagyon fog titeket hiányolni?
Ugye ehhez is kell bizonyos érettség hogy megértse a pici, hogy elmentetek de vissza fogtok jönni és addig is el legyen.
Én csak erre tudok gondolni.
Ilyet egy nagymama nem mond!
Na most nem azért, de a nagyi csak akkor hajlandó vigyázni az unokára szilveszterkor, ha az már elég értelmes?? Én ezt nem értem. A nagymamák mindig odáig vannak, h a kisunokájukkal lehessenek.. Amikor picike(1-2 hós) akkor azért, mert "jajj de cuki kis apróság" amikor meg már nagyobb, akkor meg azért, mert értelmesebb és lehet vele játszani, esetleg már beszélgetni...
Az én anyukám majd kibújik a bőréből, amikor unokázhat(3 hós)...szinte kivirul :)
23/L
Ja amúgy még annyit tennék hozzá, hogy nekem az anyósom ilyen..mármint, ő szerinte, amit én csinálok az soha nem jó...nagyon merev nő... a férjemmel nem is igazán jó a kapcsolata. Szeret ránk akaszkodni, nem tudja hol vannak a határok...mindenbe beleszól(legfőképp abba, amibe nem kéne) Ezért sok a vita...
De anyummal nagyon jó a kapcsolatom... Büszke vagyok rá, mert a lehető legjobb anya volt mindig!! Anyósomnak az sem tetszik, hogy anyukám nevelési elveit szeretném a magaménak, nem pedig az övét. Pedig, ő csak egy gyereket nevelt fel, s azzal az egyel sem jó a kapcsolata, az én anyukám viszont engem és a két testvéremet, és mindhárman nagyon jóban vagyunk vele...:) szóval.... áh na mindegy, csak feldühítem magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!