Mit szólnál, ha a nagymama a lenti kijelentést tenné?
Édesanyukám szereti a kisfiamat, de ma nagyon megbántódtam. Nem szoktunk soha éjszakára elmenni sehova, de tavaly azt mondta, idén szilveszterkor vigyáz 1,5 éves gyerekünkre. (Egyszer aludt már ott, nem volt semmi gond).Aztán ma mégis azt mondta, hogy nem vigyáz rá, mert tavaly azt hitte, hogy ilyenkorra már ÉRTELMESEBB lesz. Tény, hogy a kicsim el van maradva mozgásában pár hónappal, illetve úgy tűnik, 1-2 hónappal "értelmileg" is, mert nem mutogat ábrákat, inkább csak szétszedné a könyveket,nem ragosgatja az építőkockát stb.stb. Szavakat is csak párat mond. De 100%-osan okos, attól még hogy nem olyan mint egy "átlag" ilyenkorú. Imádnivaló kis manó, egyfolytában puszilgat minket :)
Annyira rosszul esett ez a mondat. Hiszen a mi feladatunk, hogy feltétel nélkül bízzunk benne és és szeressük a gyereket, nem pedig ilyet mondani. Elképzelhető, hogy túlreagálom, de valami nagyon "elszakadt" most az anyámmal való kapcsolatomban. A szilveszter persze nem érdekel már ...
ha máskor, másban is ilyen durván fogalmaz, akkor ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget.
ha csak egyszeri alkalom volt, akkor meg azért ne.
nyilván rosszul fejezte ki magát, lehet, ideges volt valamiért.
Én is elhiszem, hogy megbántódtál, valószínű én is vérig sértődtem volna, de valószínű anyukád nem akart rosszat, mégiscsak az unokája.
Szerintem azért, hogy ne maradjon benned tüske, mondd el anyudnak, hogy mennyire megbántott téged ezzel a mondatával, és kérj magyarázatot.
Addig meg ne vess keresztet az anyuddal való kapcsolatodra, mert lehet, csak hülyén fejezte ki magáét, mindenkivel előfordul, hogy nem egészen úgy mondja, ahogy gondolja, várd meg a magyarázatot, és az alapján dönts!
A kicsikéd meg egyáltalán nincs elmaradva, ő ilyen komótos típus:) Okos, és a leírtak alapján egy igazi cukimanó. Úgyhogy ne vedd a szívedre, beszéljétek meg!
nem rosszból mondta szerintem. nekem apósom mondta többször, mikor picibaba volt a fiam, hogy majd akkor tud vele kezdeni vmit, ha értelmesebb lesz. ha már lehet vele menni ide-oda, fogócskázni. leülni vele társasozni.
ez nem tudom, hány év múlva fog bekövetkezni, mert még csak 8 hónapos, de nekem nagyon okos, de mindkét nagyszülői fronton azt látom, hogy ők már elfelejtették, milyen egy baba, egy kisgyerek, és ez nemcsak az ellátásra vonatkozik.
nekem is rosszul esett mindig, aztán egyszer bocsánatot kért érte és azóta nem mondja. (nem tudom, hogy miért is, mert soha nem tettem szóvá, hogy ez bánt engem)
kicsit gyenge az összehasolítás, tudom, de szerintem nem úgy gondolta anyukád, hogy 'hülyegyerek- miért nem oszt már törtet törttel?', hanem szerintem csak belegondolt, hogy ő már nem biztos magában és abban, hogy egész éjszakára elbír-e egy másfél évessel, mert azért fél évesen még sokat nem kell velük tenni etéren. talán fél ettől.
értelmesebb?? miért, mit akart egy 1,5 éves gyerekkel? sakkozni??
Amúgy lehet, hogy nem ezt akarta mondani csak rosszul fejezte ki magát hirtelen. De én megbeszélném vele, h engem ez bánt, és miért mond ilyet az unokájára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!