Tényleg nem szokás már céklát adni babáknak? Megnézitek, miket adok, és leírjátok a véleményeteket?
7 hós a kisfiam.
azt mondták ma a gyerekosztályon nekem -miután kérdezték, mit evett ebédre, és én mondtam, hogy céklát-krumlival, husival-, hogy már nem szokás céklát főzni a babáknak.
tényleg így van?
gyümiket eszik már : alma, őszi- és sárgabarack, körte, szilva, szőlő, banán, mangó.
csirke- és pulykamell, hal, máj
rizs, durumtészta
krumpli, répa, fehérrépa, cékla, cukkini, tök, cukorborsó, spenót, sütőtök.
ezeket szoktam kombinálni, pl. cukkini-rizs-husi, vagy répa-fehérrépa-husilevessel higítva+husi. vagy a fent említett cékla-krumpli-husival, vagy gyümölcsszósz csinálok, persze habarások nélkül és ahhoz adok husit, májat vagy halat.
nem részletezem, számtalan variáció létezik.
ezeket mind megeszi, persze van, amit különösen szeret, sosem erőltetem bele, ha vmit nem akar. pl. sóska. azt utálja.
ez így nem jó?
miket adjak neki még, amiket ti szoktatok?
Én is úgy csinálom, ahogy már írták előttem: megmosom, megszurkálom, és egyenként becsomagolom alufóliába, és berakom a sütőbe. Kb. 1 óra kell neki, 180 fokos sütőben. De menet közben kiveszel egyet, és beleszúrod a villát vagy hústűt, és ha belemegy könnyen, akkor kész is.
Utána csak le kell húzni a héját, így tényleg minden vitamin benne marad, a fóliában szinte átpárolódik.
Utána felkockázom, leturmixolom, felöntöm pici vízzel, biovegetát rakok bele, picike cukrot, és átrotyogtatom. Natúr joghurtot vagy tejfölt kikeverek liszttel, és így behabarom. Ha sűrűbbre csinálom, kevés vízzel, akkor főzelék, ha bő lére eresztem, akkor leves lesz belőle. A levest még kevés citromlével szoktam ízesíteni.
Nekem ugy tunik nagyon is szokas adni :D
Senki nem irta azt amit Neked a gyerek osztalyon mondtak.....lehet a gyerek osztalyon le vannak maradva :D
Szerintem tok mazlista a gyereked, hogy otthon a kertbol adod neki a finomabbnal finomabb gyumiket zoldsegeket.
Ha meg szereti is akkor plane szerencses :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!