Itatni a babát - pohárból -> rossz szokás kialakulásához, vagy inkább az éjszakai evések elhagyásához vezet-e?
Megoszlanak a vélemények az ismeretségi körömben, ezért is kérdezem. 4 hónapos, 7 kilós a kisfiam, kiegyensúlyozott, nyugis baba. Éjjel 2x felkel enni, alszik is vissza. Nem feltétlen kéne már neki az éjjeli evés, de megszokta. Ha vizet itatok vele kispohárból, akkor csak kialakítok egy szokást, vagy épp ellenkezőleg? A védőnő szerint ha nem cici van éjjel, akkor elég hamar rájön, hogy ezért nem érdemes felkelni és inkább végigalussza az éjszakát :)
szerintetek?
Az esetek többségében 4 hónapos egy kisbaba nem mond le olyan könnyen az esti ciciről, mint ahogy azt anyuka elképzeli. :)
Ha vizet kap cici helyet nagy balhé lesz és csalódottság, mert neki TE kellesz.
vannak anyák akik nagyon lelkesek, én személy szerint nagy baromságnak tartom, hogy ilyen picit pohárból itassunk, ugyanis nem tud hatékonyan inni, tehát a szomját nem csillapítja, mellé megy, át kell öltöztetni, stb.
és a lényeg, ha éhes, enni kell adni neki. nappal próbáld úgy intézni a napotokat, hogy plusz egy szopi beférjen, százszor jobb megoldás jóllakatni nappal a babát mint éjjel felhergelni, kicselezni és éheztetni esetleg
Off.: A poharazás nem hülyeség, csak a szülőnek is meg kell tanulni, itatni a gyermeket. 5hónapos fiam pislogott a cumi láttán, és nem tudta, hogy azt szívni kell vagy rágni, pedig szomjas volt, és szárazon megúszta, és megivott egy bébi bögre vizet, azóta a hugica cumisüvegét használta 2szer, de az se kell, és csak van, mert a lányom is pohárból iszik, igaz éjjel ha akarom ha nem cici kell a kicsinek, és anno a fiamnak is cici kellett csak éjjel...
On.: 4hónaposan még lehet éhes éjjel. Nem hülyeség megkínálni vízzel, mert lehet csak szomjas, én is felkelek basszus inni ha szomjas vagyok... és megint elég melegek vannak este éjjel is. Ha éhes, úgy is nyafizni fog. A pohárral kezdés pedig csak a későbbiekben előjövő miből igyon a gyerek részt ugorja át.(amikor nagyobb lesz utazáshoz egy sportkupakos kulacs és csók, ha nem akarsz ásványvizes üveget venni 2-3hetente, mert az tartósabb, otthonra meg egy gyerekpohár)
Az itatas semmi keppen nem jo. Az ejjeli cicit elobb utobb minden baba elhagyja. Van aki 5 honaposan van aki 25 honaposan. :) De ha a vizre raszoktatod akkor ebredni fog hosszabb ideig mert a vizrol valo leszsoktatas nehezebb lesz. Egy 9-12 honapos baba mar ra fog jonni arra magatol, hogy ha szomjas es vizet ker ejjel akkor anya megjelenik, tehat "az anya kell nekem" erzest ezzel nem fogod kivaltani.
Egy ido utan minden baba megtanulja, hogy kell ataludni az ejszakat.
szerintem is éjjel ha ébred akkor inkább te kellesz neki no meg ha tényleg éhes és vizet kap tuti h sírás lesz
4 hónaposan az éjjeli kelés még egyáltalán nem gáz
az én 7 hós kicsim is kell még éjjel 2-3x is abból csak 1x eszik max ténylegesen a többi olyan kis cicizés h anya megvan és mellettem van 2perc és alszik is
Ez a módszer vezethet ahhoz,hogy elmaradjanak az éjszakai kelések,de nem egy 4 hónapos,hanem 1,5-2 éves gyereknél,akinek már tényleg nincs szüksége éjszakai etetésre.
4 hónaposan teljesen normális,hogy éhes éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!