Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jót tesz a bölcsi vagy hátráltat?

Jót tesz a bölcsi vagy hátráltat?

Figyelt kérdés
Az anyához való kötődés, viselkedés, szabályok...
2009. jan. 9. 15:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az egyik barátnőm gyereke bölcsis volt: a gyerkőc nyitott, kedves, barátkozó, igazi kis vagány srác (idén lesz 5 éves). Az anyját imádja, nem a legszófogadóbb gyerek a világon, de nem is ördögfióka.

A másik barátnőm gyereke nem volt bölcsis: zárkózott, az óvodába nagyon nehéz volt beszoktatni, állandóan beteges, még a szülei barátait is nehezen fogadja el, velük is alig-alig beszédes. Viszont maximálisan illemtudó, jólnevelt.

Hogy ez a bölcsitől vagy az alapneveléstől függ azt nem tudom.

2009. jan. 9. 16:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Fugg a bolcsitol, fugg attol, hogy mennyi gyerek jut egy gondozora, fugg attol, hogy mennyi idos a babad, es hogy mennyi idot lenne a bolcsiben.

Tobb mindentol fugg, es attol is, hogy a babad mennyire konnyen veszi a valtozast.

Az en kicsim 2,5 evesen kerult bolcsibe, es dadogni kezdett az elso het utan. Aztan amikor oviba kerult, ott mult el neki a dadogasa. Biztos vagyok abban, hogy a bolcsitol volt, mert elotte csak velem volt, es amikor dolgoznom kellett menni, egesz naposra bolcsis lett. A gyerekorvos azt mondta a betuk ismetlesere a beszedjeben, hogy nem igazi dadogas ez, hanem valamitol kapta, es elfog mulni.

De amugy nagyon szeretett bolcsibe jarni, sokat jatszott, es baratja is volt mar neki.

Szerintem mindenkinek kulonbozoek a tapasztalatai.

2009. jan. 9. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg nagyon frissek az elmenyeim, kisfiam 7 es fel honapos es hetfon kezdtuk a bolcsit, most volt az elso het neki (kulfoldon elunk, vissza kellett mennem sajna dolgozni). Az elso nap sirt, amikor ertementem, a masodik naptol kezdve mosolyog, es nemcsak ram, hanem mindegyik dadussal joban van, vidam, kiegyensulyozott, es nem akar allandoan az olemben lenni otthon sem. KOrabban felt az idegenektol, de szerintem mar ezalatt az 1 het alatt is sokkal nyitottabb, baratkozobb lett. Remelem, kesobb is csak pozitiv hatasai lesznek a bolcsinek.
2009. jan. 9. 16:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 2,5 évesen lett bölcsis. Ahogy beléptünk az ajtón bátortalanul körbesétált és haza sem szeretett volna velem jönni, annyira tetszett Neki a sok új játék, az új játszópajtások és amit sokáig emlegetett, hogy még a WC is mini, pont az Ő mérete. Hamar le is szokott a pelusról, hogy belepisilhessen. :) Nagyon édes volt.

A fiam most 2 éves. Már a viselkedéséből, mentalitásából látom, hogy Ő nem lesz bölcsis gyerek. Vele otthon maradok oviig. Nagyon anyás, ragaszkodó, kevésbé önálló. A bölcsi biztosan megviselné. 3 évesen már elég érett lesz az ovira, de egy hónap beszoktatási időt így is számítok.

A saját gyereked mentalitásától, egyéniségétől függ, hogy megviselné-e a bölcsi. És sok múlik magán a bölcsin is. A többi gyereken, a dadusokon, a szabályokon, hogy mennyire merevek.

De az biztos, hogy én még abba a bölcsibe sem tudnám beadni a kisebbik gyerekem, mint amibe a nagyobbik járt. És nem maga a bölcsi miatt, hanem a gyerekem sajátosságai miatt.

2009. jan. 9. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:
53%

bolcsiben is vannak "klikkek", meg hatrany, hogy sok szulo betegen kuldi be a gyereket, mert dolgozni kell (persze, nem tudnak mast csinalni)

en ugy dontottem, hogy nem lesz bolcsis, viszont sok programja lesz, ahol talalkozhat mas babakkal rendszeresen, szóval ki tud majd alakitani kapcsolatokat mas babakkal, meg ismerkedni.. ha a szulonek nem kell dolgozni menni, akkor nagyon sok helyre elviheti (babszinhaz, jatszoter, jatszohaz, stb) ami olyan, mint a bolcsi, de megse.

a szomszedban levo kislany 2 eves korul van,nem bolcsis, nagyon illemtudo, kedves, mosolygos, szofogado, nyitott.

jarnak az anyukajaval sok helyre, sok a kis baratja a jatszoterrol, innen onnan. szerintem ez az idealis, csak persze sokan nem tehetik meg, mert az anyanak vissza kell menni dolgozni

2009. jan. 9. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!