Elveszik a GYED-em ha bölcsi-oviba megy?
eleve a gyed-et felváltja a gyes. gyes mellet úgy tudom lehet (még) dolgozni részmunkaidőben.
abban nem vagyok biztos, de: szerintem az ovi nem zárja ki. Viszont nem nagyon szokta az az anyuka beadni a gyerekét, aki egyébként nem dolgozik. És helyhiány miatt nem is szokták bevenni. Meglepő, hogy egy kis faluban van erre kapacitása az ovinak
Ha egésznapos ellátásra adod be a gyereket,akkor elveszted a gyed-et és gyest kapsz (az egésznapos ellátásnak ugyanis állami támogatás vonzata van, tehát amit elvesztesz a gyeden,azt megkapja a gyerek az oviban támogatásként)
Ha csak félnapos,pár órás foglalkozásra adod be,akkor nem veszted el. Beszéld meg az ovónőkkel,ők tudják ennek a menetét
Teljesen mindegy, ha nem vagy otthon a gyerekeddel, nem jár GYED. Csak a GYES.
Az ovi meg hivatalosan 2,5 éves kortól vehet be gyereket, attól kezdve kap normatívát.
2,5 éves kor alatt oviba nem járhat a gyerek. Nem is igen hiszem, hogy bármely ovi szívességből kockáztatna. Teljesen más feltételei vannak egy bölcsinek és ovinak. Étkezésben, gondozásban, létszámban. De mondjuk ezt az ovi tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!