Mennyi a maximális TGYÁS ÉS GYED nettója?
Szülést megelőző éveben GYEDen vagyok. Ti mennyit kaptatok a második gyerkőccel?
Jár-e a két ellátás(1.baba Gyed-2.baba Tgyás) közötti táppénzes időszakra alatt a GYES?
2 babára egy ellátás jár + 2-re családi pótlék
szabikat vettem ki a 2 év után, 1 hónapra, nem járt gyes.
Tgyás nettója: 109.000ft
gyed nettója: 96.000ft, legalábbis én ennyit kapok.
Adójóváírást kértem, 1 gyerekre családi adókedvezményt is.
2 gyerek között 25 hónap van.
Szia,
Az első oltári hülyeségeket írt. A saját nettóját írta le, de honnan tudhatta, hogy neked mennyi ellátás jár?
szóval, ha nincs a szülést megelőző évben legalább 180 napi kereseted, akkor a GYED alapod lesz a TGYS alapod. Ennek nincs felső korlátja.
Viszont nincs olyan, hogy az elsőval GYED-en a másodikon TGYS-en vagy. Egyszerre egy ellátás jár, tehát vagy TGYS vagy GYED. Ha GYED maxot kapsz, célszerű a TGYS-t kérned.
Táppénz alatt NEM jár a GYES. Vagy tp vagy GYES!
Félreolvastátok a kérdést. Azt kérdezte, hogy a két ellátás KÖZÖTTI táppénzes időszakra jár-e a gyes. Kérdező, csak akkor jár, ha dolgoztál a gyes alatt, és csak annyi ideig, mennyit dolgoztál. Pl. gyes mellett dolgozol 1 hónapot, akkor 1 hónapig jár együtt a táppénz és a gyes.
A nettó összegek attól is függnek, hogy veszel-e igénybe adókedvezményt.
Második válaszoló: a tgyás alapja nem lesz a gyed alapja.
Ha nincs 180 bérezett nap, akkor a tgyás alapja a minimálbér kétszerese, vagy ha a szerződéses bér ennél kevesebb, vagy volt tényleges jövedelem (akár 3 nap is), akkor az.
1. vagyok.
Kedves 2. Nem írtam hüllyeséget, mert a MAXIMUM TGYÁSt és GYEDet kérdezte a kérdező. az pedig ennyi.
Én szabin voltam jó egy hónapot ahogy lejárt a gyedem. Nekem 218 a bruttóm.
És maximumot kapok. A tgyás is max volt.
A nettó összegek attól függnek, hogy igénybe veszed-e az adójóváírást és érvényesítesz-e valamennyi családi adókedvezményt?
Max. tgyás, adójóváírással, adókedvezmény nélkül: 99110 Ft.
Max. gyed, adójóváírással, adókedvezmény nélkül: 88190 Ft
De ezek az idei maxok! Jövőre a fene se tudja, hogy mi lesz. Hallottam már olyat, hogy kilencven akárhányezer forint lesz a max, eltörlik a szuperbruttót, eltörlik az adójóváírást... Hogy mi lesz belőle? Passz.
Amikor te táppénzen leszel, nagyszülő mehet gyesre (mi is így csináltuk), csak arra figyelj, hogy a nagyszülői gyesre más szabályok vonatkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!