Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most hallottam a rádióban,...

Most hallottam a rádióban, hogy csak 1évessé szeretnék tenni a GYED-GYES-t. Ha ezt bevezetik, akkor attól is elveszik aki már gyeden van?

Figyelt kérdés
Bocs,hogy ide írom csak nincs tv-nk és nem nagyon tudom, hogy most mi a helyzet.
2009. márc. 30. 07:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem!És aki ezek mellett a jogszabályok mellett vállal(t) babát azoktól sem !Remélem,mert mi is most dolizunk a babán!Jövő évben lenne illdomos bevezetni!De már folyósított ellátásokra tuti nem vonatkozhat!!!
2009. márc. 30. 07:42
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Szia,erre én is kíváncsi lennék, mert nem hallottam róla és engem is érint.Bocsi hogy nem a kérdésre válaszoltam, hisz nem tudok mit.
2009. márc. 30. 07:43
 3/10 A kérdező kommentje:

köszönöm.

Remélem, így is alig bírjuk fizetni az albérletet, hát ha még ezt a kis pénzt is elvennénk, nem tudom mit ennénk.

2009. márc. 30. 07:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggódni,a z új törvények visszamenőlegesen nem hozhatnak hátrányosabb helyzetbe.
2009. márc. 30. 08:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy visszamenőleg nem változtathatnak. Tehát, ha már kapod, akkor nem vehetik el, viszont, aki még nem kapja, arra már érvényes lesz a bevezetés után. Ház, még így is kitolás azokkal, akik ez után fognak szülni.. Még ezt a minimális pénzt is elveszik, hogy gondolják, hogy el lehet majd tartani a gyerekeket? Vagy menjünk vissza dolgozni? Hová??? Éss a babákat hova tegyük közben?? kössük a hátunkra vagy vigyük családi napközibe, havi 70 ezerért??
2009. márc. 30. 08:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen szerintem ennél gonoszabb dolgokat nem is tehetnének!Miért a kisgyermekes családokkal foglalkoznak?Nem értem.Hát az meg a jövő problémája,hogy hova teszük akkor a gyerekeket,mert bölcsi nincs minden városba,faluba.Csak reménykedhetünk...
2009. márc. 30. 08:25
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

Akkor készüljek fel,hogy a 2.babával semmire se leszek jogosult?!Mert csak azért hogy kapjak egy kis pénz,nem fogok egy 5....hónapos baba mellett újra teherbe esni.Eddig arra gondoltam hogy jövő ősszel kezdenénk hozzá.De akkor mi lesz a kicsikkel?Egy fizuból a rohamosan növekvő törlesztőrészlet mellett hogy éljünk meg?Megszűnt a munkaviszonyom,így még az sincs hogy visszamennék dolgozni....

A kérdésre:

én úgy tudom(legalább is a múltkor azt mondták a tvben),hogy ha változtatnak is az csak 2010.júliusától lesz.De ehhez 2/3os többség kell....mondom,ez volt 1-2 hónapja!

2009. márc. 30. 09:04
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Ez visszamenőleg nem léphet érvénybe, hiszen az alkotmányellenes. És csak a GYED lesz egy éves, a GYES nem.
2009. márc. 30. 09:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Na már csak az kellene hogy visszamenőleg intézkedjenek. De sajnos nem csak a GYED-et érintik a változások. Családit befagyasztják,szocpolt elveszik, mert hogy a munkába állást ösztönzik....hogy is??? bölcsi nincs munkahelyeken leépítések...és a nyugdíjkorhatár 65 év lesz...ez még viccnek is brutális.Már megint a kispénzűeket b@szogatják???? Nekem még arra se volt pénzem hogy a maximum GYED-et kibulizzam,de ha azt a kis pénzt is elveszik ami járna hát akkor hajrá babaprojekt...és felteszik a kérdést hogy a mai fiatalok miért nem vállalnak több gyereket??? Csesszék meg:S 33 hetes pocis...
2009. márc. 30. 09:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Tök jó csajok, menjünk dolgozni!!!

És hurrá:D:D:D Ezen már csak röhögök- mármint a szociális ellátáson:D:D:D:D

Ugyan nem kezdő vagyok, de főiskolás, diploma előtt, fiatal pocakos, ki az a munkáltató, aki majd a diplomám után(két év se) felvesz majd egy csöppséggel a karomon dolgozni. Mert ugye a gyerek az megbetegszik, eltöri/összetöri magát, és ki ápolja, az anyja, akinek kiesik munka... Melyik főnök viseli el??? meg jöhet az is, hogy újra gyereket vállal, na nem kell az ilyen. Milyen bölcsibe adom be? Ahol már most annyi neveletlen gyerek van? hogy a szobatiszta kincsem majd a nappaliba akarjon sz*rni, esetleg agresszív legyen. Pest mellett élek, és már a bölisek is ilyenek, vagy hurcoljam fel Pestre a bébit, ha tudom?

Amúgy a tervek szerint 2010től lesz majd, és visszamenőleg nem vehetik el, tehát, remélhetőleg a 2009es kismamák még megússzák, és még mindent a régi dolgok alapján kapják.

Amúgy annyiban okés lenne, ha lenne hová tenni a picit, és lenne hová menni dolgozni. Pl baba-barát munkahelyek, ahová beviheted a picit, lenne egy "babaszoba" ahol pelusozni, etetni, altatni lehetne a kicsiket, valami dadussal, van ilyen egyetemen, akkor egy munkahelyen miért ne lehetne? meg persze akarjanak alkalmazni:D:D:D

2009. márc. 30. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!