Másfél évesen bölcsi, vagy jobb, ha maradok vele otthon 2-3 éves koráig? Melyik a jobb a picinek? Hogy tud jobban beilleszkedni és hogy jobb Neki?
Most már azt mondom jobb 1,5 évesen.
Mi most megszenvedünk a beszokással 2,5 évesen. Tavaly sajnáltam beadni, gondoltam kicsi még, meg ősszel sok a betegség, ezért nem adtam be szeptemberben. Nagyon barátságos közvetlen kislány VOLT. Olyan anyás lett, hogy nincs rá szó, arrol nem s beszélve, hogy kis okos, magyarázgat magának meg mindenkinek, hogy ő nem alszik bölcsiben, az nem az ő ágya. és hiába nyár van, 2 hetente 2 hétig beteg. Hisztizik, sir, ordit, nyafog, dobálozik, verekszik.
Mindegy lett volna ha tavaly megy.
Én fiam is 15 hónapos, és mi a Csanát próbáljuk ki, de nekem kell, mert dolgozni kell mennem, egyedül maradtam vele, így választásom nincs, viszont akkor én inkább a csanába iratom, mert nem akkor a változás. Mi tegnap próbáltuk ki, bement, játszott, nézelődött, semmi ognd nem volt vele, elfogadta az ételt. Jövőhéten megpróbálunk 1 órát, úgy hogy nem vagyok ott.
De ő nagyon szereti a társaságot. Nekem volt ez inkább rossz, hogy nem lehetek vele itthon, de valamit valamiért, és mivel én saját vállalkozást indítok, ezért csak azokon a napokon adom be, mikor fix melóm van. Viszont 2 éves korától akarom fixen járatni, ha bírja.
De tényleg gyerekfüggő, meg szerintem anyuka függő is. Mert sokszor az anyukának nehezebb elengedni, habár a gyerek már élvezné:-) de ez csak az én véleményem.
Nekünk csak jót tett a Bölcsi, a nagyobbikkal 18 hónaposan kezdtük a bölcsit és egy percig sem bántam meg. Nagyon hasznos volt, ott tanult meg egyedül inni pohárból, enni kanállal-villával... öltözködés terén is sokat segített. Sajnos rossz evő gyerek, nem akar enni. de a bölcsiben mindent megeszik. A beszoktatás kb 2 nap volt, annyira élvezte hogy észre sem vette hogy elmentem, néha ő rohant be úgy hogy el sem köszönt... Én csak jót tudok mondani, de biztos gyerek függő.
Most kezdük majd szeptemberben az ovit,kiváncsi vagyok arra az milyen lesz.
A kisebbiket is kb 18 hónaposan fogom beíratni a bölcsibe, remélem vele is szerencsém lesz.
igazuk van azoknak akik azt írják hogy a gyereknek az anya mellett a helye... de! a gyereknek szocializálódni kell, kell a társaság és nem tesz rosszat a bölcsi ott csak tanul, de ez tényleg gyerek függő, mert ha esetleg nem szeret oda járni akkor az neki csak egy trauma akkor ki kell venni és várni kell vele még
Nem olvastam el az eddigi hozzászólásokat, de szerintem egyáltalán nem azon múlik a beilleszkedése, hogy járt-e bölcsibe. 3 éves koráig a legjobb helye a gyereknek az édesanyja mellett van, nem véletlenül alakult így az óvodai rendszer, erről nyugodtan meg lehet kérdezni gyermekpszichológusokat is. Sokkal inkább gyerek-függő (és nem utolsósorban szülőfüggő!!!), hogy a gyerek az óvodai beszoktatáson hogyan és milyen gyorsan van túl.
Ha megteheted, maradj vele, mert ezek az idők NEM FOGNAK VISSZAJÖNNI SOHA!!!
Ha pedig úgy döntesz (vagy nincs más választásod), hogy bölcsibe adod, nehogy lelkizz miatta, mert azt a gyerek is megérzi, és azzal csak ártasz...
Szóval ez a Te döntésed kell legyen, és nálad jobban senki nem ismerheti a gyereked igényeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!