Másfél évesen bölcsi, vagy jobb, ha maradok vele otthon 2-3 éves koráig? Melyik a jobb a picinek? Hogy tud jobban beilleszkedni és hogy jobb Neki?
Szerintem ( tapasztalatból mondom) jobb 1,5 évesen elkezdeni, mert később már nehezebb a beszoktatás, nem beszélve arról hogy ennyi idősen már igenis kell a gyerektársaság és kevés a szülő egész napra. Persze tényleg gyerekfüggő a dolog, de láttam mit szenvednek a 2 év után bölcsibe érkezett gyerkőcök.
Nálunk úgy áll a dolog, hogy 2 év után vissza kell mennem dolgozni, mert a gyes semmire sem elég ( ezt mindenki tudja...) és hát 1-2 hét se elég ám a beszoktatásra pontosan a betegségek miatt. Mert az első 1-2 hét után úgyis "benyelitek" a bölcsis bacikat, ekkor otthon maradás és újra kezditek az egészet előröl.
Szerintem nyugodtan írasd be , ha van rá lehetőséged, nem lesz maradandó lelki sérülése a kicsidnek és igenis fejlesztően hathat rá a közösség. ( lehet lepontozni)
13.54-es vagyok
Engem azért pontoztatok le, mert én nem adnám be a másfél évest a bölcsibe? Pedig nem magamtól találtam ki, hogy egy ekkora gyereknek nem a legjobb megoldás a bölcsi, hanem vettem a fáradtságot és utánaolvastam szakemberek írásainak a témáról. pl:
"ha csak lehetséges a gyerekeket 3-4 éves korig a családban kell tartani. Ebben az időben az anya biztonságot jelentő közelségére van szüksége.Ebben az életkorban az érzelmi biztonság az alap, amiről indulva a gyerek megismeri a világot. A legnagyobb biztonságot pedig az anya jelenti. "
"A WHO ajánlásai közt szerepel, hogy a gyermeki fejlődés legfontosabb időszaka az egy-másféléves kor, amelyet a kisgyermeknek lehetőség szerint a családjával kell töltenie. "
"Amennyiben lehetséges, próbálják az anyai gondoskodást megadni a gyermek számára, legalább kétéves koráig. Ha szükséges a bölcsőde, lassan, fokozatosan szoktassák be a gyermeket.
Amennyiben legalább kétéves korig nem megoldható a gyermek otthoni nevelése, próbálják minél tovább halasztani a bölcsőde kezdését, a beszoktatás itt is fokozatos és lassú legyen."
persze mindenki azt csinál a gyerekével amit akar, csak aztán ne csodálkozzatok, ha a korai szocializációnak idő előtt meglesz majd a böjtje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!