Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hetes kisbaba melett ki...

2 hetes kisbaba melett ki mennyit alszik, hogy tud aludni? Értem ezt úgy hogy szakaszokban vagy egyszerre pl :4 -5 órát?

Figyelt kérdés
febr. 16. 10:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%

Este 10fele elaludtam, reggel 6kor kelt.

A köztes időben óránként úgy 10percet szoptattam.

Ez ment végig az első 3 hónapban.

febr. 16. 10:55
 2/15 anonim ***** válasza:
59%

este kb 9kor mentem feküdni, szopi után, 11 fél 12 körül kelt, utána volt egy hosszabb alvása, kb 4 fél 5 ig, utána pedig az első reggeli ébredése 6.30 és 7.30 között volt(ezt máig nem értem miért csúszott így szét)

azt mondanám átlag 7-8 órát aludtam abban az időben

febr. 16. 11:23
 3/15 anonim ***** válasza:
45%

Nagyon boldog lettem volna ha tudtam volna aludni egyben 4-5 órát! :D Nagyon durván változó volt, mivel igény szerint szoptattam, de az első hetekben - ha minden jól ment - éjjel úgy kelt, hogy kb. 21-éjfélig aludt, majd kb. 2-3 óránként kelt reggel 8-ig, szóval kb. 2-3 óránt tudtunk aludni. Először a hajnali 4-es kelés maradt ki, és a 6 órás kelés átcsúszott 5 órára, de néha maradt 6 körül, szóval akkor már (néha, akár) 4 órát is tudtam aludni egyben :D De még így sincs okom panaszra, mert szépen megúsztuk a hasfájósságot pl. és az ebből fakadó órákig ringatást, mászkálást stb.

Eredetileg babaöbölben aludt mellettünk, de még így is kikészültem az első otthon töltött hét után, úyhogy beköltözött közénk a nagyágyba és az kicsit segített. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy ki kell kelni az ágyból, kiemelni a babaöbölből, visszamászni - vagy ezt férjem csinálta helyettem, mert a császárseb miatt nehézkesen ment ez - ülve szoptatáshoz berendezkedni az ágyban (közben a gyerek már üvöltésig hergeli magát, nem volt egy türelmes baba) vagy a kanapén/fotelban és aztán vissza VAGY csak oldalt fekve beletömködöd a szájába a cicit. Még úgy is sokkal egyszerűbb volt, hogy azért eleinte mindketten bénáztunk, a császársebem fájt, a mellbimbóm sebes volt stb.

febr. 16. 11:33
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
Két hetes korában kb. három óránként kelt. Este kilenckor kezdtük az éjszakát, szóval kb.éjfélkor, háromkor és reggel hatkor kelt, persze nem percre pontosan. Én ha egyszer felébredek, nehezen alszom vissza, sokszor nem is tudtam. Úgy örülök, hogy most kb.6-7 órát alszik egyben. Három hónapos most.
febr. 16. 11:44
 5/15 anonim ***** válasza:
72%
10 körül volt az esti szoptatás, után alvás, 5-6körül ébredt, megszoptattam és aludtunk is tovább.
febr. 16. 11:57
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

A kislányom 1,5-2-3 óránként kelt az első 2-3 hétben.

2 hónapos korától este 8-tól alszik reggel 6-ig.

A testvére 3 óránként kelt az első 5 hónapban, utána már aludt 5-6 órákat.

febr. 16. 12:16
 7/15 anonim ***** válasza:
61%
2 hetesen felcserélte a nappalt az éjszakával, így óránként-30 percenként kelt. Nappal aludtam, ha tudtam vele. Hasfájós is volt, fogzás, front, mozgások mind megviselték. Mai napig 2-3 órás részletekben alszok jobb éjjeleken, pedig 9,5 hónapos.
febr. 16. 12:32
 8/15 anonim ***** válasza:
70%
2x3 orat aludtam vagy 3 honapig. A vedono el volt ajulva hogy ez miylen jo, en meg szidkozodtam. Aki 8 orat aludt,egyben,egesz eleteben, az 2x3 oraval vegetal. Egesz nap hallucinalltam,depresszios voltam, egy hajszalon mult hogy a babában anno (10eve) nem tettem kart. Nagyon durva idoszak volt, emlekem sincs igazan rola,hogy mit csinaltam egesz nap vele. Arra mar emlekszem,hogy maszotr,kuszott. Erdekes a 2.kisfiam is kelt 2x ejjel, vele megis rozsaszin felho volt es az alvas is eleg volt. Pedig 1,5 eves koraig kelt tapszerert, a kislanyom pedig 4.honaptol aludt egesz ejjel ivas nelkul.
febr. 16. 12:53
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Este 8-kor fektetjük le, reggel 8-9-ig alszik.

(5 hónapos, 10 napos kora óta így alszik.)

febr. 16. 13:00
 10/15 anonim ***** válasza:
71%

2 hetesen 3-4 óránként kelt. Velem egy szobában de külön bölcsőben aludt és minden ébredéskor pelenkázni kellett sőt sokszor így is kiáradt és öltöztetni is. A sovány alkata miatt nem volt rá jó a nagyobb pelenka. Így elég fárasztó volt.

Később ugyan már kétóránként ébredt de nem kellett pelenkázni és inkább magam mellé fektettem, akkor ki tudtam pihenni magam.

febr. 16. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!