Kisbaba és cica együttélés nektek hogyan működött?
Kisbabám fog születni, van egy kutyusunk és egy cicánk.
Nyilván elzárni nem tudom és nem is akarom egymástól őket ,így igyekszem érdeklődni akiknek már sikerült egy ilyen összeszokás.
Az aggodalmaim főként az,hogy mi van ha beugrik a babaágyba ,vagy ha felugrik a gyerekágy feletti szúnyoghálóra és valahogy beesik a babához.
Minden érdekelne ezzel kapcsolatban,hogy nektek hogy sikerült ezt véghezvinni?
Éjszaka nem féltetek,hogy bemegy az ágyba és ráfekszik?
(Galériás a ház,nincs szobaajtó)
Keruli a macska a mai napig, 1,5 eves a kisfiam.
De soha nem engedtem neki, hogy a babaszobaba bemenjen vagy oda, ahol epp a gyerek alszik, hogy meg veletlenul se ugorjon melle/ ra.
A kutya viszont nehezebb dio, na o az, aki a gyerek seggeben van folyamat. Csak ugye nagyon vigyazni kell, mert azert a kisfiam hajlamos meg mindig eleg durvan rafogni, nem bantani akarja, csak meg nem egeszen finomak a mozdulatai.
Veluk sokkal nehezebb, resen kell lenni, de egyebkent mar nagyon cukin jatszanak, a gyerek dobalja neki a labdat, kajat ad neki :D
Nyilvan igy hogy nalatok nem lehet elzarni semmit, hat, nem tudom. Ne aludjon a gyerek felugyelet nelkul, olyan ne legyen, hogy te fent, o meg lent van, legyel mindig mellette az elejen foleg ejszaka is.
Lehet nem akar a macska rosszat, de eletveszely, ha beugrik a gyerek melle, foleg amig picike es forogni se tud.
Az agy felett pedig ertelemszeruen semmi ne legyen, amire a macska ra tud ugrani, kapaszkodni. Fel se tedd,biztonsagi okokbol!
Nagyon köszönöm a válaszokat !
Semmiképp nem hagyjuk majd egyedül, én alapból lent leszek vele,viszont a kiságya nem fa kiságy lesz hanem babaöböl terveim szerint. Arra lehet szúnyogháló szerű kupolát tenni ami a szúnyogok ellen nagyon jó lesz nyáron, de tartok tőle ha ráugrik a cica neadjisten akkor beszakad alatta.
Remélem, hogy tényleg el fogja kerülni a babát,mert elég játékos és közvetlen cicánk van,a kislányom mellett megszokta a zsongást már.
Az alomhoz en hozzá sem nyúlok, azt mindíg a férjem csinálta szerencsére,illetve gyakran kezet is mosok.
Hát ez így nehéz, mert mi szereltünk ideiglenesen egy szúnyoghálós ajtót a babaszoba ajtajára, hogy ne kelljen csukva tartani. Így az ágybafekvést elkerültük.
Más incidens meg nem volt, mert az akkori macskánk eléggé mizantróp alkat lévén felmérte a veszélyeket, és 2-3 éves korukig messzire elkerülte a gyerekeimet. :D
Nekünk van egy mentett cicánk és egy sziámink, tenyésztőtől.
A mentett cica minden hangosabb zajtól megijed, ha megszólal a csengő, már rohan az emeletre, a gardróbom legmélyére elbújni (pedig már 5 éve nálunk él, kb. 4-5 hetes volt, mikor megtaláltuk). Na, ő az első 1 hétben, mikor hazahoztuk a babát, ki sem jött a szekrényből. Azóta megszokta, elvan vele, de nem barátkozik.
A sziámi más tészta.
Imádja a gyereket az első perctől, sétálni is úgy mentünk, amíg jó idő volt, hogy a macska a mózeskosár végében aludt. Mindig a gyerek mellett lenne legszívesebben, ha látogatók jönnek, akkor úgy viselkedik, mint egy őrző-védő kutya, ott van a babával, de nem alszik, figyeli a vendégeket végig.
Szóval nagyban függ a macska temperamentumától is, hogy hogyan lett szocializálva, hogyan áll másokhoz.
A miénk nagyon játékos.
Olykor kiengedi a karmait is ha játszik.. nem tudom.
Fiatal még ,májusban találtuk,icipici babacica volt.
Ő nem ijedős, egyáltalán nem zavarja a hangos zaj ,kiabálás ,semmi.
Meglátjuk,remélem, hogy egy kicsi ideig fogja a távolságot tartani, utána már nem fogok annyira aggódni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!