Mopsz mellé egy nem túl mozgékony, otthon ülős, könyvmoly embernek milyen macskafajtát tartotok ideálisnak?
Menj el a legközelebbi menhelyre, ott mondd el, hogy nem túl mozgékony macskát keresel. Miután kiválasztottad, szerintem még üzenetben mindent megbeszélnek veled. Csak ezután viheted haza. Ha jól összeszokik a kutyával, (szerintem) viheted őket egyszerre sétálni is.
Ha konkrét fajtára gondolsz, akkor a perzsa a leglustább, bár a legtöbb hosszúszőrű fajta az.
(Mielőtt lepontoznátok, hogy miért vigye a macskát sétálni, és azzal jönnétek, hogy elég kiengedni az utcára, sétál magától, azoknak szólok, hogy nem, a macskát is kell sétáltatni, vagy macskabiztos kerítés kell az udvarra.)
Remélem tudtam segíteni😃
Köszönöm a válaszokat!
#5 A mopszok nagyon jól kijönnek mindenféle állattal, így nem rajta múlna. A macskák között is vannak kutyákkal barátkozósabb fajták, és kutyáktól ódzkodósabb fajták. Szerintem pedig nem egyformák egyébként a macskák, rengeteg házi cicám volt már, és más egyéniségek voltak mind. Egyáltalán nem is voltak neveletlenek, nem ugráltak fel a polcokra, pultokra és az asztalokra, nem szedték szét a bútorokat. Ha valamire egyszer lett nekik mondva, hogy nem szabad, utána nem is csinálták.
Nézd meg melyik fajta tetszik, olvass utána, és vedd fel a kapcsolatot pár tenyésztővel, biztos kedvesen fognak segíteni, és legalább nem hülye internetes oldalakról szerzel információt. Én is így kerestem cicát magamnak, nagyon kedvesek voltak, meg is ismertek a végére valamennyire, és egyszerűbb volt a tenyésztők közül is választani.
Ha nem ragaszkodsz a fajtatiszta cicához, szintén a menhelyet javaslom. Szaporítótól semmiféleképpen ne vegyél cicát! A nagy részük se szocializálva nincs, se egészségileg nincs a toppon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!