Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen gyakran portalanítjátok...

Milyen gyakran portalanítjátok a könyvespolcot?

Figyelt kérdés
Nekem már 3 nap után meglátszik a por, de ilyen gyakran nem tudom takarítani. Ti hogyan és milyen időközönként portalanítjátok?

2019. szept. 2. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Hát, úgy sokévente....
2019. szept. 2. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén? Ha vendégek jönnek, és nagytakarításnál eszembe jut ránézni xD Vagy ha leveszek egy könyvet és észlelem, hogy nagyon koszos, akkor úgy-ahogy nagyjából áttörlöm egy ronggyal.
2019. szept. 2. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a nappali egyik fala csak könyvszekrény könyvekkel, ha nem akarom, hogy porszag legyen, akkor hetente portalanítom, amikor takarítom.

Persze ezt ne úgy képzeld, hogy leszedem a könyveket és egyenként áttörlök több ezer darabot, hanem van egy ilyenem:

[link]

ennek a végét derékszögben behajlítom és a legfelső soron is végigmegyek a könyvek tetején és a könyvek előtt a polcon. Ez mindennel együtt nagyjából 20 perc.

Évente 2x van nagytakarítás (húsvét és karácsony előtt) akkor az egész könyvfal át van porszívózva.

Gondolkoztam már, hogy üveges ajtókat tetetek a szekrényekre, de esetünkben olyan összeg lenne, hogy ez idáig nem volt rá keret.

Az biztos, hogy kevesebb könyv esetén én csak zárható könyvszekrényt választanék, de az sem hermetikus, időnként azzal is kell foglalkozni.

2019. szept. 2. 20:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
1-2 hetente, akkor csak a gyorsan mozdíthatókat emelem fel és törlöm le, havonta meg lepakolok és rendesen letörlöm.
2019. szept. 2. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Hetente áttörlöm úgy nagyjából.

Havonta leszedem a könyveket, és alattuk is kitakarítok alaposan, plusz ahogy pakolom őket, áttörlöm a külsejüket.

Nyaranta ezek mellett mindet egyesével megfogom, kinyitom és átpörgetem.

2019. szept. 3. 09:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szereltem fel utólagosan vitrinajtót. Így elég kb. 3 évente takarítani.

Amúgy meg ahogy mondjátok, enélkül néhány nap, vagy 1-2 hét múlva már látszik a por. Az a baj is ezzel egyébként, hogy elől hiába törölgetitek a polcot, mert a könyveknek mögéje is bemegy a por. Egy nagy könyvesszekrény esetén a teljes takarításhoz meg akár több száz kg könyvet is meg kell mozgatni, ami fáradtságos, és egy ffél napot legalább elvesz.

2019. szept. 7. 11:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Én átvàltottam üveges szekrényre, évek után sincs por rajtuk, tetejét neg érzés szerint. Nekünk megérte.
2019. szept. 13. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!