Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan "kötődhetnék" jobban a...

Hogyan "kötődhetnék" jobban a fiamhoz, ha az első hónapban nem lehettem mellette, mert kórházban voltam szülészeti komplikáció miatt?

Figyelt kérdés

Lényeg a lényeg 48 órát vajúdtam (nem Magyarország, ott nem hagytak volna ennyit), kaptam egy nagyon csúnya felszálló fertőzést. Rengeteget hagytak szenvedni, belázasodtam és önkívületi állapotba kerültem szinte, elvesztettem a kontrollt. Persze nem tágultam, csak rettenetesen fájt. Mikor rájöttek, hogy baj van, elaltattak és sürgősségi császárral megszületett a fiam, neki szerencsére nem lett baja, de kapott antibiotikumot megelőzésképpen. Ő egy hét után hazamehetett, édesanyám vigyázott rá, amíg kórházban voltam. Két hetet az intenzíven (abból egy hét altatás), két hetet fertőző osztályon feküdtem, 5 féle antibiotikumot kaptam. Nemcsak, hogy a méhemet elveszhettem volna, de meg is halhattam volna. Addig nem is lehetett velem a pici, nem én gondoskodtam róla, hanem édesanyám.

Nagyon megviselt az egész, szoptatni se tudok, a tejem elapadt a sok gyógyszertől, amit kaptam, ráadásul ismét elkezdtem dohányozni, amit letettem, amikor megtudtam, hogy teherbe estem (terhesség alatt egy szálat sem szívtam el!).

Mit tehetnék, hogy jobb legyen ez az egész?

aug. 16. 01:31
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Fordulj pszichológushoz és tölts nagyon sok időt összebújva a picivel!! Hívj szoptatási tanàcsadót, hàtha sikerül beindítani a tejed.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz volt a szülèsed. Ez nem az időtartamon múlik. Én még többet vajúdtam (majdnem a duplàjàt, szintèn nem Mo) és teljesen jól voltunk

aug. 16. 02:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hú, nagyon sajnálom. Tölts minél több időt a picivel. Viszont nem azért, de a kórházat beperelném a helyedben. Komoly kárt okoztak a testi lelki egészségedben. Nyugaton legalább esélyed van egy normálisabb kártérítésre.
aug. 16. 05:48
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Valahogy azt kellene felfognod, feldolgoznod, hogy igaz hogy sokat voltál kórházban. De az a gyerek a tiéd, te hordtak ki, te vagy az anyja, rád van szüksége.

Azóta a nagymama átengedte a gyereket? Tudsz anyaszerepben lenni vagy ő vette át? Ha ő átment vissza nagymamába te meg anya szerepben vagy akkor ne foglalkozz a múlttal. Esetleg beszélgessetek a férjeddel nagyon sokat a történtekről, beszéld ki magadból.

aug. 16. 06:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez több lépcsős folyamat lesz.

1. Keress terapeutát, mert a trauma ami téged ért nagyon komoly.

2. Ne várj semmit magadtól környezeti nyomásra, hogy mit kéne érezned, csinálnod. A baba tápszerrel is gyönyörűen elvan és a tápszeres etetés is tud bújós, meghitt lenni.

3. Hordozd a babát, az segít a kötődésben. Érzed az illatát, ő is a tied, testkontaktust adsz neki. Erre vágyik minden kisbaba.

4. Ne várj azonnali mindent elsöprő szeretetet, sokaknál nem jön egyből a baba születésével. Én is csak 8-9 hónapos kora körül éreztem a berobbanó érzéseket. Előtte inkább csak gondozó voltam. De nem ostoroztam magam bárki bármit mondott. Tudtam, hogy ez még normális.

aug. 16. 07:17
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Pszichológus.

De amúgy remélem tudod, hogy erről mind nem tehetsz. Sajnos ez így alalkult, de a legfontosabb, hogy te is és a pici is felépült, egészségesek vagytok és itt vagytok. A pici így is kötődik hozzád, felismer téged, erről tanulmányok is vannak. Te meg élvezd, hogy végre együtt lehettek.

Babád a legjobb kezekben volt, anyukáddal.

aug. 16. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológust és a babával töltött időt tudnék én is mondani, de utóbbit úgy, hogy ne érezd kényszernek.

Nekem egyébként feltűnt, hogy egy szót sem említettél az apukáról, ő hol szerepel a képben?

aug. 16. 12:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Szakítottunk, nem egy egyenes ember, nem szeretném a baba közelében látni. Ő Magyarországon él, én pedig a Vajdaságban, lényegében két külön ország.
aug. 16. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
És az nem lehet, hogy az apával szembeni ellenérzéseid is kivetülnek egy kicsit a kisfiadra? Pszichológussal ezen a kérdéskörön is dolgozhattok.
aug. 16. 18:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én is Vajdaságból írok 😊

Én majdnem 3 hetet töltöttem külön a kisfiamtól, annyi különbséggel, hogy nálunk sajnos ő volt a kórházban, én pedig otthon. (koraszülött) Szerintem jönni fognak a dolgok maguktól, csak nyilván egy kis idő kell mire belerázódsz. Később olyan lesz, mintha egész életedben együtt letettetek volna. Idő,idő,idő. Elhiszem, hogy nagyon traumatikus számodra az egész, teljesen ugyanígy voltam én is, nyilván senki nem így képzeli ezt el. Ezt a részét mèg én sem fogadtam el, mai napig eszembe jut, hogy "miért pont én?", pedig már lassan 2 éve történt. Én mindig úgy àlltam és állok a kisfiamhoz, hogy a tőlem telhető legjobbat próbálom neki nyújtani, a legnagyobb szeretetet, gondoskodást és a lehető legtöbb időt együtt tölteni, ha már ilyen nehezen indult a mi közös utunk, talán ezzel tudom kàrpótolni...

aug. 18. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!