Programozott császár esetén is történhet valamiva babával ami miatt késhet a mozgasa vagy egyeb komplikáció léphet fel? Vagy inkább normál szülésnél?
A császár egy műtét, bármilyen komplikáció felléphet.
Olyat is hallottam, amit egyébként elképzelni sem tudtam, de itt is írták már többen is, hogy véletlenül belevágnak a szikével a babába.
Mindkét gyermekem császáros volt. Nem programcsászárok voltak, az elsőnél a kisfiam magától megindult, vajúdtam sok órát, végül sürgősségi császárral (belekakilt a magzatvízbe) műtöttek. A kisfiam arcát megvágtaba doki. Állítólag úgy elkezdtem vérezni, hogy a doki nem látta, hogyan fekszik a kisfiam. Egyébként pikk-pakk begyógyult Neki, makkegészséges, csodálatos 4 éves.
A kislányomat indítani kellett, semmi gond nem volt a műtét alatt sem, és azóta sem. Hihetetlenül okos, a korához képest nagyon érett 2 éves 3 hónapos.
Szval még a kisfiam esetével együtt is azt mondom, a császár során sokkal kisebb az oyigénhiány, csonttörés, koponyasérülés esélye, mint hüvelyi szülésnél. A császár az anyára nézve veszélyesebb.
Én hüvelyivel akartam, nem jött össze, de nem az a lényeg. A lényeg a baba egészsége.
Mondjuk ez a belevágás a babába fura... ilyet nem hallottam, pedig szerintem ez már rutinműtét. De jó ha hamar eltűnik.
Normál úton szülésnél sokszor pup van a gyerekek fejükön, szóval ott is lehet esztétikai hiba, ami azért meggyógyul.
Ami orvosi teny, es ez nem vita targya:
A termeszetes szules a babara nezve kockazatos, a csaszar az anyara.
Ezert valasztottam csaszart ( kulfoldon ) .
Egyebkent pl a lombikos babakat eleve csaszarozzak, hogy ne a vegen legyen baj ha mar nagynehezen osszejott. Ezt igy szo szerint mondta a TV-ben a szulesz orvos abban a musorban ami ment otthon, nem jut eszembe a cime sajnos. A Hadas Krisztina musor.
Az én kisfiam fenekén volt egy vágás a császár után, ő farfekvéses volt. A doki szólt is róla, és elnézést kért miatta. Nagyon gyorsan meggyógyult.
Akinek császár volt, különösen sürgősségi, ott már eleve baj volt a babával vagy a terhességgel, így elképzelhető, hogy majd ez még fog látszani a babán, pl a mozgásfejlődésében.
Nálunk is volt és van is gond, járunk is kontrollra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!