Van köztetek, akinek a babája úgy született, hogy szülés közben komplikációk adódtak?
Akadtak. Hála Istennek és az orvosomnak nem lett semmi baj.
26 óra vajúdás után a kitolási szakaszban (ami már 2 órája tartott) kezdett lelassulni a pici szíve. Így sürgősségi gátmetszést végzett a doki, belém nyomott egy nagy adag oxitocint és kézzel kinyomta a babát a következő fájás alkalmával. A picit oxigénezték, de szerencsére hamar magához tért. Már 4 éves, semmilyen következménye nem lett ennek (legalábbis eddig nem ismeretes).
12 óra vajúdás után a kitolásnál nem akart befordulni rendesen a babám(nem hajtotta lefele a fejét ahogy kell) a szive is lassult,igy sürgősségi császár lett.
3 éves már a fiam,de ugy gondolom semmi baja.
Asztmás vagyok és vérnyomásbetegségem van. A kettő együtt egyáltalán nem szerencsés. Könyörögtem, hogy császár legyen, mert rettegtem nehogy baja legyen a kicsinek. Visszatérő álmom volt az, hogy oxigénhiányos lesz.
De persze mindenki csak legyintett, hogy meg kell szülnöm. Jól tágultam, úgy tűnt minden rendben van. Aztán a kicsi szívhangja a béka segge alá zuhant, az én vérnyomásom meg 200 fölé. A doki nyesett ahol tudott és a következő nyomásnál már szinte tépték is ki belőlem a babát.
Nem sírt fel....el is rohantak vele a szomszéd helyiségbe, én meg ott voltam semmit sem tudva, semmit sem segítve. Aztán úgy 10 perc múlva visszajöttek, hogy él de nem láthatom (vagy 2 órán át stoppoltak annyira szétnyestek, a mai napig szenvedek is tőle)...reggel szültem, este nézhettem meg.
Hála égnek maradandó baja nem lett, értelmes, okos nagyon ügyes 2 éves kislány. Én viszont már nem tudok többet szülni :(
Amire baromi mérges vagyok, bezzeg a zárójelentésben teljesen és maximálisan minden rendben volt, és még állítólag a tejem is beindult. Úgyhogy a záróm mint egy mese ....
Este 10-től vajúdtam, negyed 12-kor mentünk be, apát hazaküldték.Reggel 8.10-kor fektettek fel a szülőágyra, jött az oxi és az első kitolásnál leesett a szívhang.A dokim azt mondta, hogy meglenne simán is egy órán belül, de nem úgy bírja a baba, ahogy kéne, így inkább operálnának.Betoltak a műtőbe és 8.25 kor felsírt az én gyönyörű kis hercegnőm.A doki szerint nem is tudtam volna megszülni, mert a kezére és a lábára tekerte a köldökzsinórt a kisasszony.Mellesleg az utolsó pillanatig, még a kitolásnál is nagyon aktív volt a pocaklakó.
9-es apgart kapott, mert kicsit sápadt volt, de nem lett maradandó baja.Értelmes, okos és gyönyörű kislány.Pápázik, integet,néha a bútort elengedve egyedül áll kis ideig és bújócskázni is tud:)
10 hós kiscsaj anyuja
Köszönöm a sok választ! Nem is gondoltam, hogy ennyi szülésnél vannak gondok. Azt hittem, mi ritka eset voltunk.
Szívesen veszem, ha még kapok válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!