Van köztetek, akinek a babája úgy született, hogy szülés közben komplikációk adódtak?
Reggel 4-kor kezdett el folyni a magzatvizem, másnap 13:30-kor született meg a kislányom.
Oxitocinnal, mert nem tágultam, 2 óra alatt megvolt. A hosszú vajúdás miatt kicsit oxigénhiányos lett (semmi nem igazolta), ami megkésett értelmi fejlődésben nyilvánult meg és hypotón is volt. Sok dévény és sok TSMT után most 2,5 éves, okos kislány. Nincs elmaradása a többiekhez képest:)
Szia, nem olvastam el a többiekét, így lehet lesz hasonló komplikáció.
Nálam még nagyon friss az élmény, mert december elején szültem. A terhességem utolsó két hónapjában magas lett a vérnyomásom (sajnos még nem állt vissza), így eleve figyelni kellett a babára, és a reakcióira. Amikor a vége felé, már 160/120-asakat mértünk, a gyógyszer ellenére, akkor kellett befeküdnöm. Így pár nappal a kiírt előtt lett a szülésem.
Szülésnél komplikáció: a baba nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, mint megtudtam, ez nagyon gyakori, nem is mindig probléma. Nálam még az is nehezítette, hogy egyik napra a másikra eltűnt a magzatvizem nagy része, illetve amikor amnioszkópia vizsgálatot végeztek, nem látták a burkot, csak a babám haját. A szülés ekkor még nem indult be, így oxitocin vizsgálatot/tesztet is csináltak, és közben NST-vel nézték a baba és a méh reakcióját, mivel ez nem volt kielégítő, megindították a szülést. Még több oxitocint kaptam. Fogytán volt az idő, és a baba benn rekedt a szülőcsatornában, nyakán a köldökzsinór, emiatt vákummal segítettek neki, nekem pedig felülről az orvos nyomta a hasamat. Így 4 óra alatt meglett a babám.
Komplikáció: eddig nem tudunk semmiről, január 4.-én megyünk koponya UH-ra, remélem ott sem találnak semmi aggasztót.
Probléma mentes terhesség.... 38. héten HELP szindróma... altatásban sürgősségi császár. Csak késő délután láthattam a babám.
9/10-es apgar.
Szerencsére egyikünknek sem lett maradandó baja... azt mondták néhány órán múlt az életünk.
Kisfiammal a terhesség alatt a 36. héten voltunk utoljára UH-on, ekkor 2800 gr-ra becsülte a doki.
40. hétre született 2490 gr-al, ugyanis annyira a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, hogy alig kapott tápanyagot rajta :( - így méhen belül visszafogyott szegényke. Mikor megszületett majd kiesett a bőréből, úgy lógott rajta.
9/10-es értékkel született.
Következmény: hatalmas étvágya van!!! :) 9,5 hónapos, 10 kg. Eleinte havonta 1 kg-ot gyarapodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!