Kedves terhességi diabeteses kismamik, hogy vagytok? Bírjátok a diétát? Akinek már tapasztalata írjon, milyen a szülés így! Komplikációk?
17. hetes korom óta diétázom, most vagyok 34+4 hetes.
VAn amikor kifejezetten frusztrál, hogy nem ehetek kedvemre, de általában nem okoz gondot, megszoktam. Viszont a 28. héttől versenyt futok a 7 alatti eredményekért, folyamatosan kell az inzulin adagot növelni. Hiába, a kis nunisnak igényei vannak:-)
Nekem a doki a cukorbetegségre hivatkozva a császármetszést preferálja, mert vajúdás közben nem lehet sem inni, sem enni, így inzulint sem kaphatok, így gondolom nem engedhetnek fél napot tágulni, kínlódni. A barátnőm pár éve rendesen szült, neki nem volt semmi komplikáció, remélem nekünk sem lesz.
Minden jót!
Szia! Nekem pont karácsony előtt derült ki, hogy magasabb a terheléses cukrom, mint kéne. Ma mentem dietetikushoz, vittem neki a táblázatomat, amit karácsony óta vezettem arról, hogy mikor mit eszek, és mennyi cukrot mérek kajálás után. Igazából eddig semmi érdekeset nem csináltam, csak fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszek, meg abonettet, illetve a sütievésnél fogtam vissza magam, de így kari elteltével már az utóbbi sem vészes. Azt mondta a dietetikus, hogy alapjában véve nem csinálom rosszul, csak a napi 4-5 étkezés kevés, egyek 6x... A 6-ból 5 kajálásnál nem nehéz tartani a szénhidrát mennyiséget, az ebédnél meg eddig még nagyon nem számolgattam, de mindig megmértem utána egy órával a cukrom, és sose volt magas. Viszont most muszáj leszek számolni az ebédet is, mert vinni kell nekik egy heti étrendemet, hogy mit ettem, feltüntetve pontosan, hogy miből mennyit és mikor ettem. Igazából nem értem, hogy miért kell ennyire szigoróan csinálni, mikor minden kajálás után általában 5-6 közötti értéket mérek, csak a cukorszirupos eredményem volt magasabb. Persze azért odafigyelek, de néha lecsúszik egy-egy olyan kaja is, aminek a dietetikus szerint nem kéne, viszont a cukoreredményem szerint még belefér. Szóval nekem igazából ez az adminisztrációs dolog tűnik kicsit soknak, viszont enni majdnem hogy többet eszek, mint előtte.
Én csak március közepére vagyok kiírva, tehát szülési tapasztalatom még nincs, én csak amiatt aggódom, hogy ne legyen túl nagy méretű a baba.
30 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!