Vállalnátok úgy babát, hogy a legnagyobb részt a férjetek nélkül kell vinnetek a gondozásban, nevelésben?
Egy ideje már érzem, hogy vágyom kisbabára. Az utóbbi félévben ez már odáig nőtt, hogy úgy vagyok vele, ha ma kiderülne, terhes vagyok, azt is későnek érezném, mert azonnal babáznék.
A férjemben nincs ekkora vágy (egyelőre), de azt mondja, hogy ha én ennyire szeretném, januártól próbálkozzunk. Viszont, azt tartsam szem előtt, hogy a babával kapcsolatos teendőkbe nem fog tudni úgy és annyit beletenni, mint én. Anyagilag megad mindent, ha szeretném, lesz állandó segítségem itthon, akár a nap 24 órájában, ha kell, de ne várjam el tőle, hogy ha hazaesik éppen este 10-kor, akkor ő majd éjféltől hajnalig járkál a babával, mert éppen fáj a hasa, fél 6-kor pedig csörög az órája és kezdi a napot. Vagy, hogy minden nap pontban 4-kor itthon lesz, csinálja az esti fürdetéseket. Rossz belegondolni, hogy lesz, mikor külön vagyunk, vagy épp nem is fogja ébren látni aznap a saját gyerekét, mert mikor elindul, még alszik, mire hazaér, már alszik.
Kérdeztem, hogy az megoldás lenne-e, ha visszább venne a munkából, de mondta, ezt ne kérjem tőle. Fontos neki az egzisztencia, a pozíciói és tudja, hogy nem lesz ez így örökre, nem fiatal már (közelebb van az 50-hez, mint a 40-hez). De még 8-10 évig szeretne a pályán lenni, utána teljesen az enyém lesz.
Ő ezt már nem a megélhetésért, a pénzért teszi, hanem azért, mert karrierista, imádja a munkáját és azt, ahol tart. Ez fáj valahol, mert van annyi pénzünk, hogy hátradőlhessünk, hogy nyugodt családi életünk legyen. Olyan, aminek ő is a szerves része.
Én úgy nőttem fel, hogy apukám ott volt a mindennapokban, a mai napig nagyon jó a kapcsolatunk, bármikor hívhatom, nem tudok lehetetlent kérni tőle. Ha kellett, sütött-főzött, vigyázott rám, mikor beteg voltam, az első fesztiválomra is elkísért (ő volt az a jófej szülő, aki 4 13 éves lánnyal hajlandó volt kimenni a Szigetre).
Én 10 évet nem akarok várni. 1-2 év még talán, de 8-10 nem. Csak így kicsit azt érzem, nem nekünk lesz gyerekünk, hanem nekem.
32. válaszoló, köszönöm a válaszodat.
Nincs semmi eldöntve, pont amiatt íródott a kérdés.
En voltam az első válaszoló, akkor is megírtam hogy ez egy troll, ne etessétek már három oldalon keresztül.
Két hetente felteszi ezt a kérdést.
Szerintem itt nem az a kérdés, hogy úgy érdemes-e gyereket vállalni, hogy neked nem lesz segítséged, társad a férjed a mindennapok nehézségeiben, hiszen az valahol minden családban természetes, hogy anyukára több teher hárul, hiszen ő van otthon a gyerekkel. Aki erre azt mondja 50-50, az vagy hülye, vagy hazudik... Mindent ki lehet bírni, meg lehet fizetni segítséget, ez van. Ha akarod, megy. Egyedülálló anyáknak is megy.
A nagyobb probléma az, hogy a gyereknek előre tudottan nem lesz apja. Vagyis biológiailag persze lesz, aki árnyékként jön megy a kisgyermek éveiben, de szerető, odaforduló apja, aki az oviból hazafelé menet beugrik vele a játszótérre, vagy csak fociznak az udvaron egy-egy órácskát, biztosan nem. Ilyen formán pedig én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy vállaljak-e úgy gyereket, hogy ő ""apa nélkül"" fog felnőni és ilyen mintát fog kapni/látni a családi életről!? Szerintem nem egészséges úgy felnőni, hogy apámnak csak a pénz hajkurászása a fontos, mert igen, én is szeretem a szakmámat, a hivatásom, kvázi hobbi munkába járnom, de mivel szeretem a gyerekeimet és szeretek időt tölteni velük, sosem tudnék úgy létezni, hogy "alszanak, amikor eljövök és alszanak mire hazaérek". Szerintem ez nagyon gáz. Az embernek lehet az életében sokminden fontos, de a szeretteinél szerintem semmi... és ha fontosabb valakinek rendszeresen a munkája mint az a totyogó kis csillogó szempár, aki áhítattal várja haza, azzal nem tudok mit kezdeni. Ilyen ember az én életembe nem férne bele. Szóval a kérdésre a válaszom, hogy én így nem vállalnék. Amíg csak vágytam gyerekre, valószínű nem ezt mondtam volna. Amióta van, nagyon sokmindent átértékeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!