Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 éves korotok alatt vállalná...

20 éves korotok alatt vállalnátok gyereket, ha a feltételek adottak lennének?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szép napot! :)

Nem megszavaztatni szeretném a sorsunkat, csupán jó lenne más nézőpontokból is látni ezt...

19 éves vagyok, most végeztem az első évemmel az egyetemen. Ezzel egyidőben teherbe is estem, jelenleg 7 hetes a terhesség.

Egyelőre egyedül a párom, valamint a szüleim tudják. Elég nagy a kettősség bennem...

Fél éve élünk együtt, 2 éve vagyunk egy pár. Együtt tervezzük az életünket, jövőnket, 2-3 éven belül szerettünk volna esküvőt, 5 éven belül gyereket. Ő 23 éves, már dolgozik, viszonylag jól is keres. Azt mondta, hogy szeretné a babát, imádna apuka lenni, de ha úgy érzem, nem állok készen erre, támogat, bárhogy döntök.

Szüleimnek is elmondtuk, ők is biztosítottak a támogatásukról, minden értelemben ( anyagi, érzelmi, nagyszülői :) ). Ez gondot ugyan nem jelentene nekik, mert sikeresek, tehetősebb réteg a családom, de közben ott van bennem az, hogy úgy szerettem volna gyereket vállalni, hogy megállok a saját lábamon, akár egyedül is megoldom, ha úgy hozná az élet.

Anyukám azt mondta, hogy ez hülyeség, sosincs olyan időpont, amikor minden adott egy kisbabához, és anno ők apával mind a ketten dolgoztak már, mikor születtem, mégis a nagyszüleimtől kaptuk a családi házunkat. És hogy amiért mások nem beszélnek erről, az összes ismerősöm, barátnőm mögött ott van a háttér, mert ne gondoljam, hogy valaki 30 évesen önerőből, egyedül épít kétemeletes házat Budán.

Rólam annyit, hogy hiába vagyok egyetemista, annyira nem izgat ez az "egyetemi lét", hogy órák után a csoporttársakkal sörözzünk, minden hétköznapot végigbulizzak és másnaposan járjak órákra stb. Sőt, a legtöbb barátnőm nem is az egyetemről van, oda én tényleg azért megyek, hogy tanuljak. Kicsit olyan vagyok, mint aki eléldegél a saját világában, tesz a céljaiért és hidegen hagyja, körülötte mi történik.

Egy részem akarná a babát, mert gyerekkorom óta imádom a gyerekeket, babákat, én már 16 évesen is azt mondtam, hogy amint lehet, én szeretnék családot, gyereket. Ez azért is van, mert én magam egy nagyon erős, összetartó családból jövök, ami mellett sosem voltam magányos. Párommal már beszélgettünk nevekről, gondolkoztunk azon, hogy a plusz szobából itthon hogyan legyen babaszoba, a ruhaboltokban párszor áttévedtem a gyerekrészlegekre is nézelődni...

De közben a másik részen meg ott van, hogy ez teljesen hirtelen és tervezetlenül jött, áthúzva mindent a következő években. Mármint én úgy gondoltam, hogy lediplomázom én is, utána lánykérés, esküvő, családi ház, MAJD ezt követően baba. Most konkrétan az egész sorrend megfordult, és azt érzem, hogy nem én irányítok, csak sodródok és fogalmam sincs, hogyan hozzak jó döntést.

2023. aug. 6. 12:03
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
71%

Nincs végzettséged, egy percet nem dolgoztál még, albérletben éltek?, nagyszülők pénzére szorultok. Bocs, de nekem ez nagyon-nagyon messze van attól, hogy a feltételek adottak.

Kizárt dolognak tartom, hogy ilyen körülmények mellett 19 évesen vállaltam volna gyereket.

2023. aug. 6. 12:09
 2/39 A kérdező kommentje:

Még valami:

Az anyagi biztonságot nem dicsekvés, felvágás, akármi miatt írtam le, hanem azért, hogy lássátok, nem az van, hogy kettőnknek van két diákhitele, én koliban lakom 3 másik lánnyal egy szobán osztozva, ő pedig két lakótárssal albérletben, és esélyünk sincs sajátra a következő 10-15 évben. Szóval a körülményeink rendezettek teljesen.

2023. aug. 6. 12:10
 3/39 anonim ***** válasza:
83%

Nem, semmi szín alatt.

Ne haragudj, de 19 évesen még azt sem tudod, ki vagy és mit akarsz az élettől.

Ok, persze, most nem így érzel, de hidd el, még sokat fogsz változni.

2023. aug. 6. 12:12
 4/39 A kérdező kommentje:

A végzettség folyamatban van, apukám cégénél dolgozom most nyáron (198 főt foglalkoztat, úgyhogy ne ilyen kis családi vállalkozásra gondoljatok). Később itt szeretnék/szerettem volna elhelyezkedni, miután lediplomáztam.

Nem élünk albérletben. Összeköltöztünk január végén, az ő lakásában, az enyém ki lett adva.

A párom már dolgozik, őt direktben nem támogatja már a családja.

2023. aug. 6. 12:13
 5/39 A kérdező kommentje:

"Ne haragudj, de 19 évesen még azt sem tudod, ki vagy és mit akarsz az élettől.

Ok, persze, most nem így érzel, de hidd el, még sokat fogsz változni."

Én is ezt érzem, ettől tartok. Mert elnézve az idősebb barátnőimet, mondjuk akik már 25-26 évesek, kb. senki nem azt csinálja az életben, amit 17-18 évesen kitalált, eltervezett. És félek, hogy velem is ez lenne. Hogy változtatnék, de nem tehetem, mert van egy gyerekem.

2023. aug. 6. 12:15
 6/39 András0517 válasza:
57%
Nekem volt egy egyetemista barátnőm, aki anya szeretett volna lenni. Szült, kihagyott 2 évet kb. majd visszament levelezőre talán. Érettebb fejjel belegondolva szerintem is a szeretet amit egy gyerek ad nagyobb jövő mint egy egyetem mielőbbi befejezése. Persze mindenki döntse el magának. Vannak akik hamarabb szülnek, vannak akik később és vannak akik hallani sem akarnak a gyerektémáról. Olyat is ismerek aki már készen állna szülne, na de kinek ha nincs párja. Ha szereted a párod, látod vele a közös jövőd és mindketten támogatjátok ezt a témát akkor miért ne. Hideget meleget mindig mindenki kap a döntése miatt, a gyereknevelés sosem lesz könnyű.
2023. aug. 6. 12:21
 7/39 anonim ***** válasza:
78%
nem, a más pénzére, végzettség nélküli gyerekvállalás friss összeköltözés nekem nem az adottak a körülmények kategória.
2023. aug. 6. 12:32
 8/39 anonim ***** válasza:
87%
Rengeteg nőt ismerek, akik megbánták hogy korán lettek anyukák és utálják azt a életet, amiben élnek jelenleg is. Párjuk hol van, hol nincs, csomó mindenről le kellett mondaniuk. A másik hogy valószínűleg a párod is ott fog hagyni és egyedül nagyon nehéz lesz boldogulnod majd 1 vagy később 2 gyerekkel is. Barátnőm amikor 2. gyereket megszülte rá 1 év múlva lépett le a párja. Azóta is csak folyton sír és utálja az egész életét. Mindenki azt csinálja a saját életével amit akar és úgy él ahogy akar.
2023. aug. 6. 12:35
 9/39 A kérdező kommentje:
Az a "más pénze" a szüleimé.
2023. aug. 6. 12:35
 10/39 anonim ***** válasza:
71%
Tehát nem a tiéd. Rettenetesen éretlen vagy ha azt gondolod, hogy a szüleid nyakára/pénztárcájára normális gyereket pottyantanod.
2023. aug. 6. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!