Lassan 2 hónapos lesz a picibabám, de még mindig nem érzem magam anyának. Lehet, hogy ez a koromnak is köszönhető (20 éves) Ti hogyan szoktatok bele a babázásba?
Hogyan definiálod te az anyaság érzését...? Nincs két nő, aki ezt egyformán élné meg, nem kell magad egy anyadefinícióba tuszkolni. Van egy babád, anyuka vagy, azon a módon, ahogyan ezt te adott pillanatban meg tudod élni. :)
Sok nő hiányolja a pátoszt és a szuperlatívuszokat, a mindent elsöprő flowt meg csodákat, de az anyaság azért többnyire nem erről szól, lássuk be. Szeresd, figyeld az igényeit, légy mellette, reagálj, kommunikálj. Ettől leszel az ő Édesanyja.
Ha gondját viseled, akkor nincs nagy baj. Ha úgy érzed erre képtelen vagy, esetleg nem akarod, akkor már mindenképp fordulj szakemberhez! Ebben biztosan tud neked segíteni a háziorvos is!
Egyébként ha van olyan barátnőd, ismerősöd, rokonod akinek van kicsi gyereke, akkor velük is elbeszélgethetsz erről. Sokszor jó érzés meghallgatni másokat, mert akkor rájössz közben, hogy nem csak Te érezhetsz így.
Amit a média, internet mutat ebből a témából az sokszor habos-babos cukor máz, aminek nagy része nem igaz. Az anyukák igenis fáradtak, nyűgösek, kialvatlanok, küzdenek a szülés utáni testi gondokkal (gátseb, varratok, kisebesedett mell, depresszió, stb.)
Ha nincs ilyen barátnőd, akkor olvass blogokat, itt tényleg nem minden fenékig tejfel: [link]
Nekem 3 honapos, de nem vagyok szerelmes es e miatt lelkifurdalasom van. Pedig en 30 vagyok. Nagyon keszultunk, nagyon vartuk es... Szeretem, nagyon edes, buszke vagyok ra, gyonyoru, korulotte forog az eletem, nem esik nehezemre nem aludni miatta! De nem vagyok szerelmes es ez komolyan bant, ugy erzem igy nem is adhatom neki a maximumot. Pedig igyekszem, dalolok, mondokazok, nevetunk, jatszunk, ringatom...
Nem tudom koze lehet-e hozza, de sokat szenvedtem. A szules is nagyon rosszul sikerult, nem is kaptam meg a babat, csak fel nap mulva, es meg egy honapig allando fajdalmam volt, fajdalomcsillapitot kellett szednem, annyira...
Lehet, h depresszios vagyok? Lehet, h nekem is kene pszichologus.
Nekem már 14 hónapos a lányom, mégsem érzek csöpögős rajongást, imádatot iránta.
Persze aranyos, meg szeretem, de szerintem ha választani kellene valamiért közte és a férjem közt, akkor hiába szenvednék tőle, a párom választanám.
Őt már 5 éve szeretem, a lányom meg alig több, mint 1 éve van az életünkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!