Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállalnátok úgy babát, hogy a...

Vállalnátok úgy babát, hogy a legnagyobb részt a férjetek nélkül kell vinnetek a gondozásban, nevelésben?

Figyelt kérdés

Egy ideje már érzem, hogy vágyom kisbabára. Az utóbbi félévben ez már odáig nőtt, hogy úgy vagyok vele, ha ma kiderülne, terhes vagyok, azt is későnek érezném, mert azonnal babáznék.

A férjemben nincs ekkora vágy (egyelőre), de azt mondja, hogy ha én ennyire szeretném, januártól próbálkozzunk. Viszont, azt tartsam szem előtt, hogy a babával kapcsolatos teendőkbe nem fog tudni úgy és annyit beletenni, mint én. Anyagilag megad mindent, ha szeretném, lesz állandó segítségem itthon, akár a nap 24 órájában, ha kell, de ne várjam el tőle, hogy ha hazaesik éppen este 10-kor, akkor ő majd éjféltől hajnalig járkál a babával, mert éppen fáj a hasa, fél 6-kor pedig csörög az órája és kezdi a napot. Vagy, hogy minden nap pontban 4-kor itthon lesz, csinálja az esti fürdetéseket. Rossz belegondolni, hogy lesz, mikor külön vagyunk, vagy épp nem is fogja ébren látni aznap a saját gyerekét, mert mikor elindul, még alszik, mire hazaér, már alszik.

Kérdeztem, hogy az megoldás lenne-e, ha visszább venne a munkából, de mondta, ezt ne kérjem tőle. Fontos neki az egzisztencia, a pozíciói és tudja, hogy nem lesz ez így örökre, nem fiatal már (közelebb van az 50-hez, mint a 40-hez). De még 8-10 évig szeretne a pályán lenni, utána teljesen az enyém lesz.

Ő ezt már nem a megélhetésért, a pénzért teszi, hanem azért, mert karrierista, imádja a munkáját és azt, ahol tart. Ez fáj valahol, mert van annyi pénzünk, hogy hátradőlhessünk, hogy nyugodt családi életünk legyen. Olyan, aminek ő is a szerves része.

Én úgy nőttem fel, hogy apukám ott volt a mindennapokban, a mai napig nagyon jó a kapcsolatunk, bármikor hívhatom, nem tudok lehetetlent kérni tőle. Ha kellett, sütött-főzött, vigyázott rám, mikor beteg voltam, az első fesztiválomra is elkísért (ő volt az a jófej szülő, aki 4 13 éves lánnyal hajlandó volt kimenni a Szigetre).

Én 10 évet nem akarok várni. 1-2 év még talán, de 8-10 nem. Csak így kicsit azt érzem, nem nekünk lesz gyerekünk, hanem nekem.

tegnap 23:15
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
69%

Nem, ilyennek ne szülj, szerintem keress egy hozzádvalót mert ha o 50 neked még még van 10 éved szülni akkor apád lehetne.

De valószínűleg ez csak a szokásos tiniregény folytatása.

tegnap 23:18
 2/34 anonim ***** válasza:
55%

Ha nem vállalod be most (mostanában), később meg fogod bánni. Tapasztalatból mondom.

Az meg hogy valaki "biztosra" megy (azaz a legoptimálisabb pillanatra vár), csak reménykedés, semmi több. Egy elképzelt, tökéletes jövőben állapot összehasonlítása a valós, jelenkori álapottal. Nincs sok értelme...

Egy párkapcsolatban, de még egy ember életében sem lehet tudni mit hoz a követhező év, hónap, hét vagy nap.

Szóval hiába várnál, nem lehet megmondani, hogy 10 év múlva jobb, vagy rosszabb lesz-e a helyzet. Így túl e tekintetben nem is igen lehet mit mérlegelni.

És ha 10 év múlva sem lesz jobb a helyzet? Na és ha igen? Még csak azt sem lehet megsaccolni, hogy melyiknek van nagyobb esélye.

Hány család/nő marad gyerek nékül, mert mindig az elképzelt jobb "időszakra" vár...

Hány nő és férfi marad egyedül, mert mindig a jobbra, a tökéletesebbre vár..

Aztán szépen mindenki kfut az időből.. mert az az egy ami nem vár a döntésre.

tegnap 23:25
 3/34 anonim ***** válasza:
56%
NEM!!!
tegnap 23:25
 4/34 A kérdező kommentje:

Húha, kicsit meglepett ez így.

Házasok vagyunk, szeretjük egymást, eszembe sem jutna elválni tőle. Jobban szeretem őt, mint annak a gondolatát, hogy anya legyek. Vagy tőle lesz gyerekem, vagy senki mástól.

Tini sem vagyok már (sajnos/szerencsére), a gyanúsítást nem értem. Amiért a te életedben ilyesmi nincs, az nem jelenti, hogy másnál sem fordul elő.

tegnap 23:26
 5/34 A kérdező kommentje:

Nekem a 10 év az az ő korából adódóan is sok. Örülnék, ha látná felnőni a saját gyerekét...

Azzal kapcsolatban, hogy kevésbé számíthatnék rá most a mindennapokban, kicsit az nyugtat, hogy rengetegen vannak így.

Vagy azért, mert külföldön dolgozik a férj, vagy, mert ingázik mondjuk vidékről Pestre, vagy olyan a munkája (pl. legjobb barátnőm férje orvos, mellette még az egyetemen is tanít).

De ott a másik oldal, az, ahogyan én felnőttem és amilyen családot magamnak is szeretnék. Hogy nem rám vár minden, nem egyedül vagyok itthon pl. a hasfájós, nem alvó babával. Vagy nem nekem kell veszekedni a gyerekkel a mateklecke felett. Szóval kicsit olyan, mintha úgy lennék egyedülálló anya, hogy amúgy van egy férjem.

tegnap 23:32
 6/34 anonim ***** válasza:
21%

#4:

Ha meg eldöntötted, és ennyire szeretitek egymást a korkülönbség nem számít. Ha nagyon akarsz gyereket, de CSAKIS tőle, akkor meg felesleges a kérdés is.

De ha mindketten nyitottak vagytok, teljesen felesleges várni 10 évet. Ha felmerült, minnél fiatalabban, annál jobb.

Sőt... Ha Ő 50 év körüli, ne halogassátok már amíg tényleg nagypapa korú lesz.

Egyébként meg úgy is fog segíteni. Nem hiszem ha ilyen véleménnyel vagy róla, akkor egy olyan ember lenne, akit hidegen hagyna a gyereknevelés.

Bár nyilván arra készülnöd kell, hogy tevőlegesen neked lesz nagyobb teher. Bár ez a legtöbb családban így van...

tegnap 23:32
 7/34 anonim ***** válasza:
65%

Ha tőle akarsz gyereket, akkor hajrá. De vedd számításba, hogy akinek ennyire számít a karrier, az egzisztencia, az nem fog elkísérni könnyezve nézni az ultrahang képet; bababútort se fog válogatni veled; szüléskor miattad lesz ott, de a baba valószínűleg alig fogja érdekelni (bírni fogod ezt az érzelmi terhet?); meg fogja követelni a kávéját akkor is, amikor hetek óta kialvatlanul gondozod a babát; kéri este a megszokott időben a vacsorát, hiába lesz a gyereknek ovis program (ami miatt nem tudsz főzni); és amikor járóképtelenre lebetegszel, nem fogja elvinni helyetted a külön órára a közös gyereket, inkább fizet egy idegent.

Lehetséges, hogy rád szívesen költ, és talán a gyerekre is fog, de ugyanannyira lesz neki fontos, mintha az ölebednek vennél új kutyaruhát. Lehet, hogy nem is fogja fedezni, ha szükséged lesz több pénzre.

Ezeket meg tudod oldani nélküle, a pénze nélkül? Ha belevágsz

tegnap 23:33
 8/34 A kérdező kommentje:

Egy házasságban nincs olyan, hogy az ő pénze, meg az én pénzem. Közös a vagyonunk. Nem kell rám költenie, mert minden számlánkhoz ugyanúgy hozzáférek én is, mint ő.

Én is félek attól, hogy a pici majd nem érdekelné, nem lenne annyira fontos neki, mint nekem. Hiszen alig látná, ha a jelenlegi életritmusát nézem. Főleg az elején, mikor még pici, a kötődés nem egyik percről a másikra alakul ki... Nem akarom, hogy a boldog család ötletből az legyen, hogy én elvagyok itthon a gyerekkel, eljárok vele ide-oda, ő pedig teljesen más életet él, külön tőlünk.

tegnap 23:39
 9/34 anonim ***** válasza:
15%

#7: Jaj istenem, ez igen hülye hasonlat: "ugyanannyira lesz neki fontos, mintha az ölebednek vennél új kutyaruhát."

Idehordtál egy csomó, pusztán találgatáson alapuló dolgot, ráadásul negatívakat.

Pont ugyanez, minden alap nélkül, forídtva is lehet:

Mi van ha amúgy a jó egzisztencia miatt, ha nem is lesz aktív a gyereknevelésben, de besegít a párjának egy jó bejárónővel a házimunkába, vagy bébiszitterrel? A legjobb sulikba tudja beiratni majd a gyerkőcöt, és 25 éves korára vesz egy lakást is a gyerekének.

Nem egy lecsúszott, átlag magyar családból kell kiindulni, ahol a fater alkoholista, rendszeresen veri a feleségét és a gyerekeit. És az anya teremt elő mindent, hogy eltartsa a munkanélküli férjét is.

tegnap 23:40
 10/34 anonim ***** válasza:
70%

Pedig ez pontosan így szokott lezajlani, ha munkamániás a férj, vagy csak megbánta a gyerekvállalást a váratlan terhek miatt. Nincs ideje, idege a gyerekre, a felesége átváltozik csak anyává, kevés a szex, a kiszámítható kényelem kiesik, a csinos asszonyka inkább a babára költ és foltos holmikban jár. Végül ő is érdektelen lesz és a férj egyre többet dolgozik. Végül önigazolást talál a hisztis, lelakott felesége miatt az eltávolodásra.

Ezekre egyetlen megoldás van, ha elkezd a gyerek körül segíteni, kötődik hozzá és megérti, miért áldoz annyit a felesége a babára és a gondozás terhét megosztják, így társulva jóban és rosszban. Ha ez sikerül, akkor olyan boldog család lehettek, amire vágysz.

tegnap 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!