Egy kis csecsemővel hogy oldjátok meg a házimunkát, ha semmi segítségetek nincs?
En vagyok az apa, van egy 5 hónapos gyerekünk, sajnos annyira leköti az anyját, hogy nem marad semmire ideje, így vagy az az opció van, hogy én veszem át a teljes házimunkát, így viszont munka mellett mire végzek már este van, a gyerekemre egyáltalán nem marad idő. Vagy ha a gyerekemmel foglalkozok, akkor szalad a 120m2-es ház. Egyszerűen nem látom, hogy tudnánk megoldani, de már kezdek megbolondulni ettől a helyzettől. Sajnos semmi külső segítségünk nincs. Ígyis hetekig táppénzen voltam a szülés után, mert feleségem fizikailag nem bírta ellátni a gyereket, császár utáni szövődmény miatt.
Egyikünk szülei se tudnak segíteni, mert rokkantnyugdíjasok mind a ketten. Irígylem azokat, akik dicsekednek, hogy patika a háztartás gyerek melllett...
Hívnék a helyetekben heti 1x takarítónőt. Ha hetekig belefért a fizu 60%-a, ez anyagilag nem lehet akkora teher.
120 nm-re biztos fogadnék. A mi 53 nm-ünket valahogy megoldjuk.
Hat ugy hogy este hazajön a férjem, ő jatszik a gyerekkel 1 órát, addig kitakarítok. Kövi nap főzök.
Vagy mikor szabadnapos ő hazimunkázik, vagy gyerekezik, mikor hogy. Ilyenkor többet főzünk és megy a fagyóba.
Hordozó.
Takarítónő.
A hordozóval tudok főzni, seperni, felmosni, poszívózni, pultot takaritani, ha hátul van a gyerek, a mosogatógépet is ki tudom pakolni.
Heti 1x vagy 2x 2 óra elég is lenne, az alatt a nagyját meg lehet csinálni és akkor csak az apraja marad.
A kosz nem esz meg minket, de ég és föld ami most meg ami régen volt rend. Alább kell adni. Mármint ne egyen meg titeket a kosz, de ne olyan tisztaságot várj el, mint volt.
Ha a férjem gyerekezik takarítok, ha ő takarít én gyerekezek. 14 hónapos és még nagyon nem vevő, hogy mellette bármi mást csináljunk. Szepázik is és csak kézben van el nagyrészt.
Ha bírjátok anyagilag takarítónő, ebéd rendelés amikkel könnyíthettek.
Robotporszívó, van felmosós tipus is.
Ha főztök fagyasztóba egy két adag, és később jól jön az.
Ha ilyen lusta, élettelen a feleséged, akkor mindegy.
Nyilván gyerek mellett nem lehet patika tisztaságot tartani 120 nm-en, de mindennap meg lehet csinálni valamit.
Nekem két kisgyerekem van 2 ev különséggel, akkor is tudtam mindenmap csinálni valamit, mikor mindketten itthon voltak.
De a szomszéd anyuka ugyanez mint a feleséged, allítólag semmit, de semmit nem tudott csinálni, pediv az enyéimhez képes tök nyugiy gyereke van. De ő gyerek előtt is ilyen volt, csak lett egy plusz kifogás. Talan a feleségednek is.
Egyszerüen vannak lusta anyukák, akik egy gyerek mellett se tudnak (akarnak) semmit csinálni, mrg olyanok is, akik 5 mellett rendet tartanak.
Nagyon nem mindegy, hogy miért nem bírja a feleséged (már, ha nem kamu a kérdés, kicsit úgy hangzik).
Valóban van még valami baja vagy a baba nem alszik és hulla fáradt, tényleg nem bírja csinálni?
Vagy össze kéne kapnia magát és nem picsogni, napi kb 1 órányi munkával normális allapotban maradna a lakás.
Nem kell felporszívózni 1-2 naponta, felmosni sem kell, egyszerűsíteni kell. Legyen a piszkos edény elmosva, ruhák kimosva eltéve, a többi kb nem számít annyira, 1-2 hetente elég megcsinálni.
7-es durván hasfájós a baba sajnos nem nagyon lehet letenni
A császározásnál voltak komplikációk, bár az már azért normalizálódott.
Én pihenőszékben kivittem a konyhába a babát és főztem.
Vagy a szobájában a szőnyegre letettem a csörgős játszószőnyegét,rátettem a babát és mentem főzni.
Vagy ment neki a kiságyforgó, zenélt, ő meg nézte a kiságyban fekve.
Semmilyen lenyelhető darab nem volt a szobájában,teljesen bababiztosra csináltuk a férjemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!