Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miben kértetek segítséget a...

Miben kértetek segítséget a baba körül?

Figyelt kérdés

Mindenki mondja a rokonságból, hogy szívesen segít csak szóljak, de igazából nem tudom hogy mire tudnám megkérni őket. Anyukám szokott hozni ételt, de anyósoméknál is szoktunk enni, így főzni nem nagyon kell, ez már egy nagy segítség. Igazából nővérem kérdezgeti sokat, hogy mibe tudna segíteni, szóljak nyugodtan stb. Dehát neki is ott a két alsós gyereke, dolgozik, mikor is tudna segíteni? Meg miben? A takarítással, rendrakással eléggé el vagyok maradva és nagyon zavar, de fura lenne áthívni, hogy "te gyere már át felporszívózni meg felmosni". A babám meg igazából még kicsi eszik, alszik, sokat nincs fenn, hogy azt mondhassam addig vigyázzon rá, amíg én megcsinálom ezeket. Akkor nincs el, ha éhes, csak sajnos a szoptatással küzdök, nincs sok tejem, próbálom nagyon sokat cicire tenni, de így nincs semmire időm, dehát ezt nem tudja más csinálni helyettem.

Nálatok, hogy zajlott? Miben kértetek segítséget?

dec. 7. 12:28
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanígy voltam. Takarítani nem volt pofám megkérni őket, meg nem is akartam mocskos házba fogadni őket, úgyhogy rendet tettem mire jöttek, utána meg néztük egymást, nem tudtam tőlük szoptatni békében (az én babám egész nap azt akart, de most vonuljak el folyton, vagy nézze apósom a mellem?). Végül mondtam egy idő után, hogy a legnagyobb segítség az lenne, ha nem jönnének segíteni heti 3x, és tudnám csinálni a dolgom. Kaját nekem nem hoztak, tényleg csak útban voltak. Babázni jöhettek, amikor akartak, csak heti 1x-nél húztam meg a határt.
dec. 7. 12:32
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kivitték babakocsiban sétálni, amikor látogatni jöttek. Szórakoztatni nem volt erőm, de így a levegőn volt, aludt vagy nézelődött a baba, én meg megfürödtem, vagy megcsináltam valamit, amivel elmaradtam. De volt olyan is, hogy csak aludtam. Tudtam, hogy valaki ugrik a babához és egy fél órás mély alvás is megváltás volt. Engem keveset zaklattak, nem is tudtam volt mit mesélni magamról és így az első hónapok után már mi mentünk, akkor megint más volt.
dec. 7. 12:46
 3/30 anonim ***** válasza:
87%
Semmiben. Nagyszülők, rokonok messze voltak és amúgy is olyan sírós babám volt, hogy nem mertem volna másra bízni. Sírt az autóban, hordozóban, babakocsiban, lerakva, csakis kézben cipelve nem.
dec. 7. 12:51
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

Semmiben sem.

Igazabol baromi jo gyerek volt kicsinek, aludt evett es ennyi.

Lazan mindent meg tudtam csinalni de mondjuk a parom is kivette a reszet a hazimunkaban.

dec. 7. 12:53
 5/30 anonim ***** válasza:
85%

Semmiben. Amikor kértem volna, sose vették fel a telefont se...

Anyámmal például már első nap összevesztem, amikor hazajöttünk a kórházból. Mert szerinte nem küldtem neki elég gyorsan a fotókat (amiket akkor még én se láttam mellesleg.) Mondtam, hagyjon már, azt se tudom, merre vagyok arccal előre. Épp felavatta (összekakilta) a gyerekem a vadi új matracát. Szerinte pont azért kellett volna hívnom, megfogta volna a gyereket, amíg rendezem az ágyat. Mondom, gondoltam, hogy nem a szaros ágyat választanád🤣

Na, igen, akármilyen hülyén hangzik, az lenne valódi segítség, ha valaki besegítene a háztartásba, amíg mondjuk alszol egyet a gyerekkel. De abban valahogy senki se akar segíteni, legalábbis az én környezetemben biztos nem. Szerintük az a segítség, hogy játszanak kicsit a gyerekkel, amíg nem kezd el ordítani. Hát, köszi, de az nekem nem segítség.

dec. 7. 13:14
 6/30 anonim ***** válasza:
34%

Soha nem segített senki semmiben , én egyedül neveltem születésétol, rokonok nincsenek , férjem se.

De nem vagyok olyan tehetetlen hogy nem bírok egy kisbabával, pláne hogyha férjed is van meg hogyha első gyerek ?

Maximum annyi tényleg, hogy elviszik sétálni. Még a hármas ikrek lennének megértem , de így nem tudom minek ez a nagy buzgómócsingkodás.

dec. 7. 13:23
 7/30 anonim ***** válasza:
90%

Az anyósom átjött mindennap 2-3 órára, de igazából rájöttem, hogy "felesleges". Amúgy nem zavart, mert jóban vagyunk, szeretem, ő meg boldog volt, hogy segíthet, babázhat, de őszintén szólva, nem volt olyan nagy változás eleinte az, hogy gyerekünk lett.

Ketten felnőttek nem csináltunk olyan hatalmas rendetlenséget, főzni is ráértem, aludni én nen tudtam úgy soha, ha valaki ott van, pedig piszok rossz alvó babám volt. Igazàból 1 gyerek mellett nejem mindenre jutott időm, pedig kifejezetten hiperaktív fiam van, de mindent vele csináltam, mindenbe bevontam napközben.

A második babával már jobban jött a segítség, ott na az kemény dió volt, mert az első is csak épp 2 éves volt. Amúgy nekem az a legnagyobb segítseg, ha elviszik a gyerekeket fél napra és maradhatok otthon egyedül a férjemmel1🤣🤣

dec. 7. 13:24
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Semmiben, csak idegesítettek hogy nem tudok nyugodtan szoptatni (számomra az igény szerinti szoptatás volt a legfontosabb), pihenni tőlük és mindenbe bele akartak okoskodni. Anyám és anyósom is ott akart nálunk tolongani az első hónapokban és "segíteni". Hát kösz nem, többet ér a nyugalmunk.
dec. 7. 13:32
 9/30 anonim ***** válasza:
77%

"A takarítással, rendrakással eléggé el vagyok maradva és nagyon zavar, de fura lenne áthívni, hogy "te gyere már át felporszívózni meg felmosni""

Ellenben elviheti sétálni babakocsival, amíg te elvégzed a dolgod egy részét. Ez is segítség.

dec. 7. 13:39
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyerekkel még én is nehezen tudtam segítséget kérni, másodikkal már simán mondtam, hogy ha segíteni akar, vagy vigye a nagyobbat játszótérre, vagy takarítson, vagy vásároljon be, itt a lista meg a pénz, stb. Anyukám segített is, de második gyereknél már jobban tudta ő is kezelni a rendszert nálunk, meg annyira én se izgultam, a 4 napos gyereket simán a kezébe adtam, hogy tessék, én mentem zuhanyozni. Az elsővel ezt nem mertem megtenni, halálosan rettegtem, hogy valamiért megöljük. Most, hogy a kicsi 1 éves nehezebb, mert már anyás, már nem mindegy neki ki gondozza.
dec. 7. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!