Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miben kértetek segítséget a...

Miben kértetek segítséget a baba körül?

Figyelt kérdés

Mindenki mondja a rokonságból, hogy szívesen segít csak szóljak, de igazából nem tudom hogy mire tudnám megkérni őket. Anyukám szokott hozni ételt, de anyósoméknál is szoktunk enni, így főzni nem nagyon kell, ez már egy nagy segítség. Igazából nővérem kérdezgeti sokat, hogy mibe tudna segíteni, szóljak nyugodtan stb. Dehát neki is ott a két alsós gyereke, dolgozik, mikor is tudna segíteni? Meg miben? A takarítással, rendrakással eléggé el vagyok maradva és nagyon zavar, de fura lenne áthívni, hogy "te gyere már át felporszívózni meg felmosni". A babám meg igazából még kicsi eszik, alszik, sokat nincs fenn, hogy azt mondhassam addig vigyázzon rá, amíg én megcsinálom ezeket. Akkor nincs el, ha éhes, csak sajnos a szoptatással küzdök, nincs sok tejem, próbálom nagyon sokat cicire tenni, de így nincs semmire időm, dehát ezt nem tudja más csinálni helyettem.

Nálatok, hogy zajlott? Miben kértetek segítséget?

dec. 7. 12:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
71%
Az elsőnél semmi segitségem nem volt a férjemen kívül. Ő igyekezett mindenben persze, de ablakotmosni, vasalni meg ilyeneket nemtudott szépen megcsinálni vagy 1 napon keresztül csinálta. Aztán a másodiknál közelebb költöztünk a családhoz. 1 utcára lakunk tesóimtól. Amikor tudnak és van idejük, akkor átjönnek babázni meg játszani a naggyal. Olyankor én pakolászok vagy csak beszélgetünk közben. Nekem a nagyot szokták néha elvinni programokra(mozi, festés ahol bekell öltözni, nyáron strandra stb) ami számomra a legnagyobb segitség.
dec. 7. 13:46
 12/30 anonim ***** válasza:
82%
Nem kértem segítséget. Mostam főztem takarítottam a babám sokat aludt nappal akárcsak a tiéd, főztem is. Soha senki nem segitett.
dec. 7. 13:59
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
A férjemen kívül. #12
dec. 7. 13:59
 14/30 anonim ***** válasza:
87%
Azt nem értem ha eszik alszik a babád minek ugrasztanál bárkit is hogy segitsen?
dec. 7. 14:02
 15/30 anonim ***** válasza:
80%

Csak a főzésben (marmint hogy hoztak enni), és egyes bevasaralsokban. Takaritast egy darabig a ferjem csinalta. A babával nem volt miben, de így mar nem is kellett, azt megoldottam.

Olyan volt még, hogy orvoshoz kisertek, amig bent voltam kint tologatták,vagy ha a gyereket vittem, akkor valaki bent vart amig következtunk, masik a gyerekkel kint.

dec. 7. 14:36
 16/30 anonim ***** válasza:
80%
Édesanyám a főzésben és a nagyobbik gyerek felügyeletében segített sokat, anyósom is rendszeresen jött hozzánk, neki azt mondtam, amikor valamit dolgozni szeretett volna nálunk, hogy a legnagyobb segítség nekem, ha foglalkozik a gyerek(ek)kel, amíg én teszem otthon a dolgom. Jól bánik a gyerekekkel és ők is szeretik őt.
dec. 7. 14:49
 17/30 anonim ***** válasza:
72%
Szülés után egy ideig hoztak főtt ételt nekem. Ennyi.
dec. 7. 16:56
 18/30 anonim ***** válasza:
75%
Na, megjöttek a nekem se segített senki, így másnak se segítsen kommentelők... :D
dec. 7. 17:02
 19/30 anonim ***** válasza:
69%

18!

17es vagyok. Bocs,de miattad nem fogok 100%-os segítséget hazudni,hogy te jobban érezd magad.

Nekünk nem volt segítség. Anyósék az ország másik végén,anyukám meg 50 km-re,de még dolgozott óvónőként.

Nem volt,aki jöjjön.

Én itthon voltam a babával,szóval meg tudtam mindent csinálni.

Inkább az állandó kórházba mászkálás volt stresszes és fárasztó, de ott megint nem tudott senki segíteni, nekem és a férjemnek kellett ott lennie.

Szóval nem tudtak segíteni. Megoldottuk.

dec. 7. 17:22
 20/30 A kérdező kommentje:
Nem is arról van szó, hogy mindenképp segítséget szeretnék kérni, meg hogy nem bírok el a gyerekkel/házimunkával és itt siránkozok. De aki ezt olvassa ki a kérdésből, annak hiába is magyarázok... Csak úgymond kíváncsiságból kérdeztem, hogy mások miben kértek segítséget vagy hogy zajlott ez az egész, mert mint írtam, azt nem tudom elképzelni, hogy áthívok valakit takarítani. Írtam, hogy az, hogy a kaja szinte mindig megvan oldva az már nagy segítség, illetve viszonylag "jó" babám van, amikor nem a mellemen van akkor többnyire alszik, csak éppenséggel sokat van a mellemen. 😃 De ennyi "baj" legyen, azért nem esz meg minket a kosz és a rendetlenség, csak elég rendmániás vagyok és kicsit meg kell tanulnom elengedni a dolgot.
dec. 7. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!