Mindkét szülő lemondana a betegen született gyermekről?
Adott, hogy egy házaspárnak gyermeke születiky aki testi és szellemi fogyatékosságal látja meg a napvilágot.
Ha a "szülők" azt mondják, hogy köszönik, ebből nem kérnek, és bent hagyják a kórházban, esetleg örökbeadják, mennyire elítélendő?
Van joguk a "szülőnek" egy új életet kezdeni gyerek nélkül?
Ha a lelkiismeretük engedné ezt a lépést, megkönnyítenék a saját életüket ezzel?
Nem ítélek el senkit aki azt mondja lemondana a beteg gyermekről.
De mi lenne akkor ha ne adj Isten a csodaszép egészséges gyerekkel történik valami maradandó károsodás baleset következtében?
Őróla is lemondanàtok?Itt se ítèlkezek
Nagyon nehéz dolgok ezek...
Valaki elbírja ezt a terhet,valaki meg nem.
Múltkor láttam egy gyönyörű anyukát ,a beteg gyermekèt tolta aki sose lesz egészséges.
Beszèlgettem meg segítettem neki a szívem összeszorult férfi létemre ,hogy milyen gyönyörű tiszta ápolt állapotban volt a gyermeke ,a haja szépen megcsinálva , szép ruha, cipő, látszik,hogy anyuka szereti nagyon
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a hasznos.
Én sem tudom mit tennék. Nem akarnám úgy leélni az életem, hogy egy beteg gyereket gondozok, viszont megmondom őszintén, nem lenne szívem otthagyni sem, mert akkor a lelkiismeretem ölne meg.
Kivételesen mindenki normálisan a kérdésre válaszolt .
Köszi nektek!
Azért ez nehéz kérdés. Egy magatehetetlen embert ápolni, az felőröl mindent. A házasságot is és az egyéneket is. Ha mellette van egészséges gyerek, akkor őt is.
Nem mehet rá 2-3-4 ember egész élete arra, hogy ápoljon valakit.
Eleve ha 1 embernek fel kell adnia a munkahelyét, az már ma Magyarországon érvágás. Ha van pl lakáshitel, akkor hiába keresnek jól, hatalmas bevételkiesés ha 1 ember nem dolgozik. Csökken az életszínvonal ami már eleve stresszes, de a legtöbb ilyen csalàdnak hó végére már ételre sem telik. Ráadásul 0 támogatás jár.
Szép dolog elméletben bevállalni egy 0-24 ápolásra szoruló embert, de gyakorlatban ez baromi nagy teher minden téren.
Az utcánkban lakik egy idősebb hölgy egy beteg férfivel (gondolom a fia). A nő vasággyal együtt lehet 40 kg, egyedül neveli, a férfi pedig jó 180 cm, kb 90 kg. Néha "kiszökik" és akkor próbálja visszaterelni, de ugye egyedül nem sokra megy.
Ha anyuka meghal, akkor mi lesz a "gyerekkel"?
Ráadásul ön-és közveszélyes. Néha csak ordibál magában órákig mintha ölnék. Múltkor egy ilyen szökés alkalmával megvárta amíg mellé érek a kocsival és csak úgy random kiugrott a kocsi elé. Oké, 30-al mentem, de azért úgy is tudok kárt okozni. Aztán meg nem akart elmenni az útból csak artikulátlanul üvöltözött.
Az a baj, hogy ezek az emberek és családok semmilyen segítséget nem kapnak, mert ennek az embernek is egy intézményben lenne a helye ahol szakemberek felügyelik és nem az utcán, ahol vihogva dobálja bottal a gyerekeket vagy ugrál ki kocsik elé. Anyuka meg nyilván nem tud vele mit tenni, mert sem lelkileg sem fizikailag nem képes rá. Egyszer majd valaki elüti vagy valami hasonló...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!