Milyen kis plusszal dobjátok fel az anyaságot, amíg otthon vagytok a babával?
Plusszal?
Vannak napok mikor örülök h lyuk van a... ès szél.
Milyen extràt szeretnél?
A "romanticize your life" jelenségből kiindulva érdekelne, ki miket csinál az otthonlét alatt, ami kicsit feldobja a mindennapokat a baba mellett.
Például a napi séták alkalmával veszel magának kávét, forrócsokit a kedvenc kávézódban. Vagy, amíg a pici alszik, csinálsz egy self-care rituálét a fürdőben, gyertyákat gyújtasz, habfürdőzöl, ilyesmikre.
Vagy én pl. a masszírozásra is így tekintek, régen elmentem havonta-kéthavonta egyszer, utána elfelejtődött, de most úgy várom azt a heti egy alkalmat, mint a messiást, mert az a 60 perc feltölt és pihentet.
Ha kell megmikrózom a kávét, hogy ne legyen hideg.
Akkor is szrok, ha közben visítva veri mindkét gyerek az ajtót.
Kapcsolok tvt a 3 évesnek, ha alszik a kicsi.
Adok nekik rendelt kaját.
Hagyom, hogy tönkretegyenek filléres dolgokat, ha csendben csinálják. (Pl szétragasztanak egy post it csomagot mindenhova)
Ezek sokat tudnak segíteni.
Én az első télen, mikor még babakocsival sétáltunk, rendszeresen a lottózó felé sétáltam a babával forrócsokit venni :)
Idén meg sokat sétálunk vásárolni ezt-azt, mert megfagyok órákig a játszin (pedig még csak ősz van🥶)
Mostanában meg újra futni járok alvásidőben, ha mama tud rá vigyázni addig, az az egy-két óra is feltölt.
Én dolgozok- ezzel kötöm le magam. Semmi extra- csak vállalkozás.
Szoktam néha kávézni igen, bár már 2 éves elmúlt a legkisebb, most már közösen. De kevesebb időm van magamra nyilván, mint gyerekek előtt. A romantikus fürdő meg úgy néz ki, hogy ülök a kádban, benyit a 6 éves hogy "Anya, anya" ehet ezt vacsorára?- jön utána a kisebbik egyből hogy jöjjek ki, neki van egy kis szeparációsa. Apukájuk persze elfelejtette, hogy egyedül szerettem volna fürdeni, így rámereszti a gyerekeket. Nesze neked "szelfker".
Self care meg rituále...
Inkább ha alszik a gyerek lefekszem mellé és alszom egy jót én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!