Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig érdemes otthon maradni...

Meddig érdemes otthon maradni a babával?

Figyelt kérdés
Ti beadnátok bölcsibe a babátok? Ha igen akkor mikortól? Értelem szerűen azért adnám be mert akkor visszamennék dolgozni.

szept. 10. 17:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
82%
2 éves koráig. Utána a 25.000 Ft-os gyes az semmire se elég.
szept. 10. 17:16
 2/26 anonim ***** válasza:
80%

Mindkét lányom 1,5 évesen ment bölcsibe.

Nekem ehhez 2 kitételem volt.

1. Stabilan tudjon járni

2. Önállóan tudjon enni

szept. 10. 17:20
 3/26 A kérdező kommentje:
Hát igen... Nem túl sok
szept. 10. 17:20
 4/26 anonim ***** válasza:
27%
Ez azért attol is függ mikor szuletik egy októberben kétévest beadnék szeptemberbe. Egy áprilisi-májusi gyereket en nem adnék be 1 év 4-5 hónaposan akkor megy 2 ev 5 hónaposan. Persze ha megteheti hogy kihúz 5 hónapot azzal a semmi pénzel.
szept. 10. 17:38
 5/26 babyboom567 ***** válasza:
72%

Ez egy nagyon nehéz kérdés.És csak utólag fogod tudni,hogy jó döntés volt e.(mint ahogy minden mást is a gyerekneveléssel kapcsolatba)

Ha visszamennék az időben én,az én gyerekemet nem adnám be.Annak ellenére,hogy szuper bölcsink volt,szuper gondozókkal és a gyerek is egy hang nélkül szokott be,és imádott is járni,nem kellett volna.mégpedig azért mert a gyerekem sni-s,hiperaktív,idegrendszeri éretlenséggel,és amit ekkor még nem tudtunk, bár én éreztem,és minket a bölcsi teljesen hazavágott fejlődésileg,és rengeteg értékes időt veszítettünk.Teljesen leszokott az evésről a bölcsiben a gyerek,5,5 éve nem eszik főtt ételt.És olyan kontrollálhatatlan dührohamai lettek,hogy volt hogy 5 órát üvöltött egyhuzamban.Illetve nekem 2 évet járt bölcsibe,nyílván nem volt óvodaérett,de nem is mondták hogy nézzek speckó ovit,és már itt nyertünk volna egy évet pl a beszéd tanulással.(Mert speckó beszédjavító egymi oviba ment 4 évesen,és pár hónapon belül beszélt is)Teljesen másképp csinálnám,de utólag mindig okos az ember.De több ezer gyereknek meg nagyon jó a bölcsi.

szept. 10. 17:45
 6/26 anonim ***** válasza:
71%

Van aki bölcsibe adja a gyereket, van aki nem.

Én pl nem adom be, három éves koráig itthon leszek vele.

szept. 10. 17:51
 7/26 anonim ***** válasza:
57%
5. Bocsi hogy kérdezek, de a bölcsibe nem adtak főtt kaját, vagy hogy szokott le a főtt kajáról?
szept. 10. 17:53
 8/26 anonim ***** válasza:
35%

Hát az "érdemesség" szerintem millió tényezős. Első lányom 13 hónaposan ment bölcsibe, egy kicsit se bántam meg. Jót tett neki is, nekem is. A második most kezdte a héten, éppen beszokunk, ő novemberben lesz 2 éves. Eredetileg szerettem volna, ha januárban kezd, és akkor ő is 1 év 2 hónaposan kezdte volna, majdnem úgy, mint a nővére, de nem volt hely a bölcsiben, így kitolódott. Abból a szempontból örülök neki, hogy több időt tölthettem "csak" vele, ugye második gyerek nyilván kevesebbet kap születésétől kezdve a kizárólagos időből, ugyanakkor az ő személyisége valahogy jobban igényelte volna a közösséget már korábban is. Főleg, hogy én korábbi ígéret miatt januártól már visszatértem a munka világába, így nem volt egyszerű az elmúlt 9 hónapunk.

Anyagilag egyébként úgy jössz ki a legjobban, ha minél tovább kapod a GYED-et és a normális fizetésed együtt, ez azért nem igényel nagy matematikai vagy közgazdasági ismereteket. Érzelmileg meg hát... Rajtatok múlik. Nekem nincs és nem is volt soha ellenvetésem a bölcsivel szemben. Főleg, miután már kettőt is láttam belülről és ismerem testközelből. Nem csak gyerekmegőrzés, ami azért több, mint amit sokszor (sajnos) én tudtam biztosítani a lányaimnak munka mellett.

szept. 10. 17:54
 9/26 anonim ***** válasza:
81%
Addig, amíg baba, nem. Az enyém 2 évesen ment
szept. 10. 18:07
 10/26 anonim ***** válasza:
70%
Nehéz kérdés. Valaki esküszik a bölcsire, van aki pedig úgy van vele, hogy csak oda ne. Baràtnőm óvónő, amikor felmerült ez a kérdés nálunk, ő egyértelműen azt javasolta, hogy ameddig csak megtehetem maradjak vele otthon. Számomra ez a mondat sok mindent elmondott, hogy mi zajlik egy bölcsiben. Persze, sok esetben ez nem választás kérdése.
szept. 10. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!