Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig érdemes otthon maradni...

Meddig érdemes otthon maradni a babával?

Figyelt kérdés
Ti beadnátok bölcsibe a babátok? Ha igen akkor mikortól? Értelem szerűen azért adnám be mert akkor visszamennék dolgozni.

szept. 10. 17:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
13%
1,5 éves kpr körül a legideálisabb közösségbe adni a gyereket.
szept. 10. 18:18
 12/26 anonim ***** válasza:

Az elsőt nem adtam bölcsibe. áprilisi, áprilisban kezdte az ovit, akkor mentem vissza dolgozni. Nem bántam meg.

A másodikat beattam. 2éves lett szeptemberben, novemberben kezdte a bölcsit tavaly. Ezt sem bántam meg.

szept. 10. 18:23
 13/26 babyboom567 ***** válasza:
77%

7-es válaszoló.

De igen adtak, csak a mi bölcsinkbe az volt a szokás, hogy MINDENT kiraktak az asztalra, a levestől kezdve a süti,puding,rudi,mindent,hogy szokja meg a gyerek,hogy a főétel után eszik édességet.És az én gyerekem egy falatot sem evett,egy idő után, erre odaadták mindig az édességet,hogy egyen valamit.Csakhogy itthon is abbahagyta az evést.Illetve "erőszakolták" a kanállal evésre,és nemcsak a kanalat,hanem az ételt is elutasította ezzel.

A gyerekem úgy ment 21 hónaposan bölcsibe,hogy a vasszöget is megette,egyetlen "hiányossága" volt, hogy vagy kézzel evett(mondjuk úgy hogy két pofára falt), vagy etette valaki,és bármit megevett.Az idegrendszeri éretlenség miatt(amit ekkor még nem tudtunk),nem volt még megérve az önálló kanállal evésre, de ezt nem tudtuk, a bölcsi erélyes "tanítása" meg súlyos szorongásos evészavart váltott ki nála.Illetve a "mértéktelen" finomított cukros dolgok a bölcsiben(ivólék,rudi,pötidanon,kekszek,ststb),teljesen kikészítették az amúgy is fejletlen idegrendszerét.(ezt is utólag tudtam meg).És a finomított cukros dolgok, nem "fizikai pörgést" okoznak mint sokan képzelik,hanem a gyerek idegrendszere pörög ezerrel, nem tud figyelni koncentrálni,nem tuja beépíteni amit tanulnia kellene.

Szóval mi nagyon megszívtuk.

szept. 10. 18:34
 14/26 babyboom567 ***** válasza:
66%

13-as vagyok.

Nyilván nem a bölcsi "hibája", hogy "beteg" a gyerekem,de az már igen, hogy én jeleztem a megérzéseimet,már beiratkozáskor,hogy nem beszél, hogy "hisztis",hogy nem olyan mint más gyerek, és letojtak.Elintézték annyival,hogy fiú,és azok később érnek.Aztán mikor jöttek a súlyosabb gondok, és egyre jobban romlott le a gyerek állapota, akkor meg már hebegtekhabogtak.És akkor sem szóltak, hogy 3 évesen lett volna lehetőségem speckó oviba vinni a gyereket, de csak lapítottak,nem tájékoztattak,hogy mit csináljak.Igen,tudom, normál ovira nem volt érett, de a speckóra igen,és most fényévekre előrébb lennénk.

szept. 10. 18:49
 15/26 anonim ***** válasza:
25%

Mi kétévesen adjuk be, márciustól. Február végi a gyerekem.

Itt van évközbeni belépés. 1.5 évesen nem adnám be akkor sem, ha csak most szeptembertől vették volna be. Akkor valahogy megoldottuk volna jövő szeptemberig GYES-sel, van megtakarítás.

De nekem és neki is kell a közösség majd.

szept. 10. 18:50
 16/26 anonim ***** válasza:
35%
Nem adnám. Még csak egy éves lesz, de 3 éves koráig itthon akarok maradni vele, akkor is, ha egy évig én kenyéren és vízen fogok élni. Ennek oka: borzasztóan feltenem őt a bolcsitol, mivel én is dolgoztam kisgyermeknevelokent. Egyenesen undorodom attól, hogy ott a nevelők 90%a hogyan bánt szegény gyerekekkel. Soha többet olyan helyen nem dolgozok...igen, valószínűleg a legtöbb óvónő sem különb, de az ovi kötelező, a bölcsi nem. Mivel én belülről láttam, mi folyik ott, nem csak egy anyuka vagyok, akinek a képébe mosolyog a szemét nevelő, úgy gondolom, minél később kerül bele ebbe a rendszerbe a gyerekem, annál jobb. Az ilyen piciknek igenis otthon, szerető környezetben van még a helyük.
szept. 10. 19:42
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Most szeptember végén kezdi a bölcsit a 19 hónapos kisfiam. Hála a 16os hozzászólónak mostmár rettegek tőle és utálom magam.
szept. 10. 19:57
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
#17 Vannak jó gondozók. Én óvónőnek tanulok és voltam bölcsiben is gyakorlaton, semmi szörnyűseget nem csináltak a gyerekekkel,pedig volt abban a csoportban nagyon komoly genetikai rendellenességgel rendelkező gyerek is. Játszottak egész délelőtt, ebédeltek, aludtak. Mindenkit egyenként etettek, mindegyik gyerekre jutott elég figyelem is, mivel kevesen vannak.
szept. 10. 20:02
 19/26 anonim ***** válasza:
17%
18# más, ha gyakorlaton vagy ott, és más, ha ott dolgozol. Előtted lehet, visszafogták magukat. Viszont lehet, ők tényleg pont normálisak voltak, mert nem állítom, hogy nincs ilyen, de sajnos én úgy látom, nem ez az általános. Ezzel nem bűntudatot akarok kelteni abban, aki beadja a gyerekét, de ezek tények, meg az én indoklasom, miért nem adom be. Remélhetőleg a többségnek jó helyre kerül a gyereke.
szept. 10. 20:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Első gyerekemet nem adtam be, még az ovit is egy év halasztással kezdte. A legjobb döntés volt. Születése óta fejlesztésre jártunk, a speciális bölcsi annak törtrészét ígérte, mint amit én nyújtani tudtam. Intenzív gyógytornára, gyógypedagógiai, logopédiai, állatasszisztált terápiára... stb. hordtam. Ennek köszönhetően normál óvodában kezdhetett, normál iskolába jár. Valószínűleg nem így lenne, ha beadom.

Második gyerekem járt bölcsibe kemény fél évet ovi előtt. Annak ellenére hogy őt elég érettnek találtuk rá, konkrétan visszaesést hozott a bölcsi. Beadtam szobatisztán a nyugodt kiegyensúlyozott gyerekemet,aki önállóan evőeszközzel evett, normál pohárból ivott, mondatokban beszélt, apró legóval játszott, kirakózott... és a bölcsi hatására dührohamai lettek, játéktevékenysége leegyszerűsödött... Szar döntés volt. Ha tudtam volna a jogi kiskapuról, hogy nyugodtan kérhettem volna a fizetés nélküli hosszabbítását oviig (évközbeni kezdés nálunk nincs), mindenki jobban járt volna.

Egyébként nálunk aranyosak voltak a kisgyermeknevelők, szerette őket, ők meg szerették hogy kevés dolguk van vele, mert tudta amire a bölcsi taníthat.

szept. 10. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!