Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig érdemes otthon maradni...

Meddig érdemes otthon maradni a babával?

Figyelt kérdés
Ti beadnátok bölcsibe a babátok? Ha igen akkor mikortól? Értelem szerűen azért adnám be mert akkor visszamennék dolgozni.

szept. 10. 17:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
78%

Én betettem bölcsibe 2 évesen, mert lássuk be 25ezer forint az lófütty.

Mikor 3hét után is minden nap kisírt szemekkel hoztam el a gyereket, elgondolkodtam. 4.héten minden nap leselkedtem. A lányom ült a széken, sírt. A nevelő meg ült tőle 2 méterre és nyomkodta a telefont.

Ezt 5 napig minden nap....

Majd pénteken fogtam a gyerek összes cuccát és megköszöntem a csodás munkájukat.

Inkább itthon voltam vele +1évet, nadrágszíjat jobban összehúzva minr az.

szept. 10. 21:50
 22/26 anonim ***** válasza:
64%

A 3. Gyerekement bolcsiba vittem megkesett beszedfejlodes miatt 2 evesen. A azakazolgalat kavasolta. A gyerek szobatiszta volt de mivel nem beszelt csak jelezte h pisilni kell. Bent nem volt gond kiment a mosdoba pisilni onnalloan. De mikor kivittek oket akkor 1. nem vittek el pisilni elotte 2. nem figyeltek a jelzeset - eredmeny bepisilt. Na meg mivel otthon nincs pici gyerek wc az ujdonsag miatt sokszor kiment.

Vigyen orvoshoz tuti felfazott- hetfore vittem a papirt h semmi baja. De akkor vigyek pelenkat (wtf) a szobatiszta gyereknek? Mondtam nem figyeljek a jelzest! Mondtam mutattam.

Kovetkezo hetre megint kitalatak valami marhasagot. Megint harc h hulyeseg. Harmadik hetre ismert...

Besokkaltam es nem mentunk tobbet.

3 het boven eleg volt. Ment 3 evesen oviba - na azt imadta es jol vettek az akadalyt az ovonok a nem beszelekkel. 1 ev mulva folyekonyan 99% tisztan beszelt. (r hang nem ment)

szept. 10. 23:34
 23/26 anonim ***** válasza:
47%

Sajnálom, hogy ennyi rossz élmény van a bölcsikkel. Mi nagyon szerettük a miénket, én abszolút azt éreztem a lányomon, hogy érzelmileg rendben van ott.

Nagyobbik lányunk nem bölcsizett, mert itthon voltam még a picivel. Rajta is úgy éreztem olyan 2 éves kora körül pedig, hogy "kevés vagyok neki", igényelné a gyerek társaságot. Ennek ellenére az oviba nagyon nehezen szokott be. Bevallom, picit sajnálom, hogy nem került korábban közösségbe. A pici 1 év 8 hónaposan kezdte a bölcsit. Sokáig csak délelőtt (részmunkaidőben dolgoztam), aztán magától kezdte kérni, hogy szeretne ott aludni.

szept. 11. 10:17
 24/26 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 13!

Ha te valóban érezted, láttad, hogy valami nincs rendben a gyerekeddel, miért nem fordultál szakemberhez, vitted kivizsgálni stb.?

Nehogy már a bölcsit hibáztasd, te vagy az anyja, elsősorban a te dolgod lett volna utánajárni!

szept. 11. 14:01
 25/26 babyboom567 ***** válasza:
70%

24-es.Fordultam.Vittem volna mindenhova,mindig az elutasítást kaptam, hogy kicsi, hogy fiú,hogy nincs semmi baj, csak dackorszak,hogy a fiúk később beszélnek.És most kapaszkodj meg amikor a bölcsi hivatalból küldött minket kivizsgálásra 2019 áprilisába,úgy hogy hetente telefonáltam időpontért,az első időpont gyerekneurológushoz október vége lett,gyerekpszihiáterhez november vége(áprilistól magán úton tsmt tornáztunk).A neurológus közölte, a mozgásával nincs baj, nem oda tartozunk, nem is tudja miért jöttünk, a gyerekpszihiátrián közölték,hogy menjek a szakszolgálathoz, ők fognak korai fejlesztést kíirni(szóval kb semmit sem csináltak, csak bekerültünk a rendszerbe).A szakszolgálathoz bejutottunk 2020 március elején,amikor már szó sem lehetett korai fejlesztésről(hisz eltelt majdnem egy év a huzavonával), inkább hogy milyen oviba vigyem.És itt már mindenki tudja,hogy 2020 március 13.-a után bezárt minden,és egy teljesen új világ kezdődött.(szerencsére a kinézett speciális ovit kijelölték az utolsó pillanatban)

Jártunk(járunk) kmt-tornára,neurofeedback terápiára,3 féle evésterápiára,voltunk kineziológusnál,a lista végtelen.A nagy áttörést pozitív irányba speciális olajok hozták(és nulla képernyő,nulla finomított cukor),és a meixner féle beszédindítás,innen már a fejlesztések is hatványozottan számítottak, és látványos volt a javulás, onnan vagyunk felfelé ívelő pályán.És a gluténmentes étkezés is nagyon pozitív irányba mozdította a dolgokat.

Szóval, de vittem, nem azt írtam,hogy a bölcsi a hibás, hanem hogy az ÉN gyerekemet hiba volt beadni.

szept. 11. 18:11
 26/26 anonim ***** válasza:
Akkor meg ne a bölcsit hibáztasd! Ha ennyi helyre vitted és senki nem segített (neurológus, pszichológus stb.), akkor a bölcsis dolgozóktól ugyan mit vársz?
szept. 15. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!