Hogy bírjátok, bírtátok otthon?
Lassan másfél éves a kisfiam. Nekem ez az otthon lét nem olyan érzést váltott ki mint amire számítottam. Úgy érzem nagyon durván beszűkültem. Az sem segít hogy messze költöztünk és itt a közelben sehol nincs egy barátom sem. Család is messze de mindegy is mert dolgoznak a nagyszülők még. Nem nyugdíjasok.
Imádom a fiam de egyszerűen borzasztóan unom a hétköznapjainkat és totál kivagyok már tőle. A munkahelyem ahonnan eljöttem szintén messze van szóval nem igazán tudok visszamenni oda, főleg hogy jövőre szeretnénk kistestvért. Tehát új munkahelyet kéne keresnem a közelben de kb hamar el is jönnék megint.
Anyukák ti hogy bírtátok? Igazából sztorikra lennék kíváncsi ki hogy birkózott meg ezzel a magánnyal és beszűkült világgal.
Ha mar most igy erzed magad, 2 gyerekkel szerinted ez milyen lesz?
En jol birtam egy darabig, de pont 1,5 eves kora korul volt egy melypont. En visszamentem inkabb dolgozni kicsivel 2 eves kora elott es lemondtam a 2 gyerek 2 ev alatt tervrol, mert akkor megorultem volna szerintem :DD
4 ev lesz vegul majd koztuk, most varom a masodikat es annyira de annyira orulok, hogy leptem, mielott total becsavarodtam volna itthon.
Nekem 13 hónapos a fiam. Vannak unalmas napok, de igyekszem programokat csinálni. Medencezes az udvaron, játszóterezés, bringázás (még csak mögöttem ül). Így nem olyan unalmas a nap. Nem tudsz esetleg neten ismerkedni anyukákkal? Nekem van egy barátnőm akivel neten ismerkedtünk meg. 5 nap van a fiaink között. Kb 30km-re lakik így időnként tudunk össze járni. Esetleg ahol laktok valamiféle baba-mama klub? Szerintem pont ez az az időszak, amikor már jár, lehet vele szupereket játszani, tanítgatni. Nekem az eleje sokkal nehezebb volt, amikor kb csak “elláttam”, nem kaptam szinte semmi visszajelzést tőle. Most lettem várandós a kistesóval és egyáltalán nem bánom.
Ahány ember, annyi féle igény. Hallgass az ösztöneidre, ha úgy érzed vissza kell menj dolgozni (akàr új helyre), mindenképp menj vissza és vàrj pàr évet a kistesóval míg nem érzed, hogy készen állnál.
Ha nem bírod, ne akarj kettőt kis korkülönbséggel, mert megbolondulsz!
Nekem nem ismerős ez az érzés, kétszer olyan hosszú időt is el tudtam volna velük tölteni. Számomra az online kapcsolatok is teljesen kielégítik a felnőtt kapcsolati igényeimet, a munkahelyem is a legjobban az embereket utálom.
Hasonlóan vagyok, bennem az tartja a lelket, hogy 2 éves korában megyek vissza dolgozni.
Biztos vagy benne, hogy jó ötlet erre a lelki állapotra második gyereket vállalni?
Ok, én amúgy is egyet akartam, de ha nem, akkor sem vállalnám be kis különbséggel a másodikat ebben a szituban.
Vannak, akiknek nem való a kis korkülönbségű gyerekvállalás.
Nem biztos am, hogy a kerdezonek eppen ne lenne valo 2 pici gyerek, csak lehet mas korulmenyek kozott.
Mert azert az nagyon nem mindegy, hogy milyen lelkiallapotban vallalunk gyereket es nem csak mi, de a gyerek is issza a levet annak, ha valami gaz van.
Én is arra gondoltam, hogy a kis korkülönbség talán nem neki való, hiába praktikus sokaknak.
Másfél éves, de én még jól érzem magam. Sőt jelenleg úgy érzem többet is itthon tudnék vele lenni. Igaz jobb lenne több felé menni, vagy épp egy két barát, aki nincs de így is jól érzem magam.
Szerintem ha te így érzel, akkor ne most vállald be a második gyereket. Várj vele egy kicsit, nem baj ha a gyerekek nem közvetlen egymás után jönnek.
Az en kislányom 10 hónapos és már be vagyok csavarodva🥵🤪
Nekem van egy nagyobb is, ő 5,5 éves. Anno mikor ő picike volt, 10 hós korában visszamentem dolgozni, akartam is, jött is egy lehetőseg+meg tudtuk oldani baby sitterrel, hogy itthon legyen, és ne közösségbe.
Mi is ezért vártunk sokat a tesóval, végre volt újra “életem” valamennyi szabadságom.
Most viszont egyenlőre nem érzem, hogy a 2 mellett vissza tudnék olyan eröbedobással meni dolgozni, így még vagy fél évet vagy kicsit többet maradok itthon, de már nagyon mennék pedig néha.
Nem tudok sajnos tanácsot adni. Én is nagyon unatkozom néha, haszontalannak érzem a mindennapokat (pedig amugy mindent igyekszem megcsinálni). Imádom szeretem mindkettőt, de nagyon várom hogy újra dolgozzak és emberek között lehessek. 😃
Ilyen szempontból ha most bevállaltok még egyet akkor sajnos fel kell keszítened magas hogy az + minimum ugyanennyi idő. Én biztos most is ugyanúgy visszamennék a 2 gyerek között dolgozni, de ezt neked kell eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!