Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 gyerekesek, ti mennyibol...

1 gyerekesek, ti mennyibol jöttök ki 1 hónapban?

Figyelt kérdés

Mi olyan 5-700 ezerből. Nagyon sokallom... nem.igazan tudjuk mire megy el.

Elkezdjuk írogatni, csak kíváncsi vagyok hol csúszik el. Tartok tőle, hogy a kaján, mert sokat rendelünk.

ma 10:19
A kérdező szavazást indított:
0-100.000
100.001-200.000
200.001-300.000
300.001-400.000
400.001-500.000
500.001-600.000
600.001-700.000
700.001-800.000
800.000 felett
11 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Kb 500 ezer az összbevételünk, és félre is teszünk ebből.

Bár nekünk nincs semmilyen hitelünk.

ma 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Mi 4-en vagyunk, de ennyinél kevesebből gazdálkodunk. Havi 600-650 a bevételünk, de csak 350 körül élünk fel fixen havonta.

Oké, hitelünk jelenleg nincs, majd egyszer kb. 35 ezer lesz a babavaro.

Amúgy havi 50 ezer a rezsi+net+telefonelöfizetés (újépítésű ház, ezért ilyen alacsony a rezsi). Havi 40 ezer a tankolás most (egy kocsink van). A kaja+háztartasi dolgok havi 130 ezerbe kerülnek átlagosan (menütervet írok, én főzök, nézem az akciosat, plusz az ovis bent eszik ugye napközben). Havi 30 ezer forint megy félre "megtakarításba" elromló háztartasi eszközökre vagy kocsijavitásra. Havi 60 ezer megy félre fixen a gyerekeknek megtakaritásba. Dm-ben szokott még elmenni pelenkára, piperére kb. 15 ezer.

Szóval nekünk a "fix" kiadásunk havi 350 ezer körül alakul. Havi 150et minden hó elején félrerakunk, a maradekot költjük, ez ugye havi 100-150 ezer, mikor hogy, ebből veszünk ruhát, cipőt, a házba/kertbe dolgokat, ebből van fizetős program meg minden.

A megtakarítashoz csak akkoe nyúlunm, ha muszáj, pl. annyira drága a kocsijavítás, hogy nem jön ki az arra felretett pénzből.

ma 11:10
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Hát, nálunk 2 gyerek van+ lakáshitel. Havi szinten kb 700.000 Ft megy el nálunk is. Egyébként igen, a kajarendelés, az nagyon meg tudja dobni.
ma 11:12
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem inkább írd le, hogy mire mennyi megy el, úgy könnyebb segíteni. Mert pl.én is egy gyerekes vagyok, simán ki tudok jönni 200alatt, úgy, hogy most főzni se tudok, mindig rendelek vagy kifőzdében eszem. Csakhogy én egyedül vagyok a gyerekkel, akinek még kb.csak pelenka kell, meg popsitörlő. Anyatejet eszik, ruhája még bőven van a méretében, örököltünk is sokat, meg terhesség alatt is vettem. Játékot szoktam neki venni, de még nem is nagyon játszik. Amiket már születése után vettem és drágábbak, mint játszószőnyeg, kiságyforgó, pihenőszék, ilyesmi, egyik se kötelező kellék. (Játszószőnyeget mondjuk kaptunk is, egy is elég lenne.)A lakás saját, hitelt nem fizetek, kocsim nincs. Szóval nem hiszem, hogy ez segítene rajtad, ha teljesen mások a körülményeitek.
ma 11:16
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
Ahogy a 4-es írja, nem mindegy, mik a körülmények. Bontsd le részletesen, mire mi megy el, mint a 2-es válaszban.
ma 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

Egyèbként nen igazán fogsz releváns válaszokat adni, mert hidd el, hogy akinek 800 ezre van, az többet fog elkölteni, mint akinek csak 400 ezre van.

Ha azt mondanád, ebben a hónapban csak X összeget költhettek, es ha elfogyott, nincs költekezés, akkor megoldanátok annyiból. Próbald csak ki, hogy azr mondod, ebben a hónapban 400 ezerből éltek. Fizessétek ki a fix dolgokat, csináljatok előre egy nagybevásárlást a hónapra tartós és fagyasztható dolgokból, ne rendelgessetek, és egyszerüen ne vegyetek semmit, ami nem KELL. 15-én majd meglátjátok, mennyi pénzetek van, majd akkor kezdjetek el nem létszükségletű dolgokat vásárolni, ha marad eleg a hónapra.

ma 11:31
 7/13 anonim ***** válasza:
58%
Ha a lakáshitelt levonom a költségeinkből, akkor 4-en átlagosan 700-at költünk havonta. Rezsi, autó, kaja, egyéb bevásárlás. Mi is rengeteget rendelünk kaját, ~150-200 ebből a 700-ból csak a kajarendelés, viszonylag ritkán főzök, de amúgy ha főznék is, akkor sem azzal a 150-200-al kevesebbet költenénk egy hónapban, mert ugye a főzéshez az alapanyagokat mind venni kell, és én nem vagyok jó az ilyen menüterves dolgokban, szóval kb ugyanott jönnénk ki akkor is, vagy nagyon max 50ezerrel olcsóbban. Nekünk ez megéri, hogy a főzés helyett akkor inkább együtt vagyunk. Nem mindegy egyébként az sem, hogy milyen idős a gyerek, mert nyilván más költséggel jár egy anyatejes újszülött, mint egy málnazabáló 2 éves (nálunk 2 és 4 évesek, nem is veszek nagyon bogyós gyümölcsöket, mert képesek fejenként megenni egy-egy doboznyi málnát, áfonyát, és még követelni a folytatást, ami azért na, lássuk be, önmagában egy kisebb vagyon :D ), vagy esetleg egy 14 éves éhenkórász, sportoló kamaszfiú, aki egymaga kitesz két felnőttet az étkezésigényével.
ma 12:08
 8/13 anonim ***** válasza:
76%

"mert képesek fejenként megenni egy-egy doboznyi málnát, áfonyát"

Kajarendelésre elmegy havi 200, de bogyós gyümölcsre sajnálod..?

ma 12:13
 9/13 anonim ***** válasza:
32%
Bizony. Inkább sushit kapnak ők is, azt is szeretik, a málnát meg majd veszem akkor, amikor szezon van, és nem kell bűntudatot éreznem, hogy 1-2 szemet lenyúlok én is.
ma 12:18
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
550-ből gazdálkodunk. Nincs hitel, valamennyi marad is. Mindent megveszünk amit megkívánunk vagy a gyerek, persze ésszerű határok között. Kaját viszont talán 2 havonta rendelünk max 7000 forint értékben, ennyi egy nagy pizza mifelénk. Erre sajnálom a pénzt, ennél többet nem áldoznék rendelt kajára.
ma 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!