Mire számítsak, mikor lesz nehéz az anyaság?
24 vagyok, nincs túl sok babás, kisgyerekes barátnőm. Kettő van, náluk azt láttam, hogy teljes boldogság a gyerekkel az élet, itt olvasgatva csapott meg kicsit a valóság, az, hogy a nők 90%-nak elege van az egészből, már az elején is.
Van egy 5 hónapos babánk, egyelőre imádom fele a napokat, reggelente alig várom, hogy felébredjen, összebújjunk, kezdjük a napot. Fura hasonlat, de olyan, mintha nyári szüneten lennék, aminek sosincs vége. Utoljára akkor volt ennyi szabadidőm, akkor csináltam ennyire azt, amit épp akartam/akartunk. De néha elkap a félelem, hogy vajon ez meddig tart, mikor fogom azt érezni én is, hogy inkább menjen bölcsibe és én menjek dolgozni, mert az is jobb ennél? Ez tart vissza a második gyerektől is, hogy mi van, ha ez most elkerülne minket, de a másodiknál azonnal előjön?
"heti maximum (!) 3x3 óra nem olyan sok"
Másfél éves volt a lányom,amikor heti egyszer,majd kétszer két órára babysittert kerestem. Nekem aztán tényleg nulla segítség,férj hatkor jön haza,hétkor megy reggel. Semmilyen nagymama nincsen,total nulla segítség. Szeretem,imádom,de rohadt nehéz volt,alvás szinte nulla,úgy éreztem segítség kell,mert megbolondulok. Ennyit tudtunk megengedni magunknak,szerencsére hamar bevallt a szitter. Ez a heti kétszer két óra is már minőségi változást jelent.
Mindenki azt mondja akinek van segítsége el sem tudja képzelni milyen könnyű neki,de mondok jobbat: akinek tényleg nincs segítsége el sem tudja képzelni mennyivel könnyebb is lehetne.
Az eddigi válaszaaid fényében is,kérdező,a kérdésedre a válasz,szerintem: igazán nehéz neked soha nem lesz. Ezt mindenféle gúny és irigység nélkül,mint tényt írom. Lehet,érezni fogod majd nehéznek,de úgy Istenes én nehéz,ilyen védelmi hálóval mögötted,nem,nem lesz. Örülj neki.
A bébiszitter abszolút próba egyelőre, hetente 1 alkalommal jön, ismerkedni.
Külföldön az au pair is elterjedt dolog, azokat a családokat, akik alkalmazzák őket, egyenesen fel is gyújtanátok, vagy mi?
Persze, ott ahol anyuka is dolgozik. Nem azért hogy anyu otthon vakargassa míg más van a gyerekkel. Gondolom te nem állsz vissza dolgozni amint beszokik a szitter. Már ha dolgoztál valaha.
"Persze, ott ahol anyuka is dolgozik."
Nem igaz, sokszor nem dolgozik az anya.
"Nem azért hogy anyu otthon vakargassa míg más van a gyerekkel. "
A gyerekkel a saját nagymamája van, vagy pedig az apukája. :)
Igazad van, sokkal jobb lenne, ha fogalma sem lenne, kik a nagyszülei, mert 3 havonta egyszer látja őket.
"Gondolom te nem állsz vissza dolgozni amint beszokik a szitter."
Nem, tényleg nem fogok visszamenni dolgozni 1-1,5 éves gyerek mellől. De abban a heti pár órában biztos megérné dolgoznom, micsoda ötlet! :)
"Már ha dolgoztál valaha."
Ez tényleg csak gonoszság részedről. Mi a baj? Miért érzed, hogy neked gonoszkodni kell? Nem figyel rád a férjed? Anyukád nem szeret annyira, hogy néha rátok nyissa az ajtót? Rossz olvasni, hogy másnak az édesanyja munka mellett, a saját szabadidejében is ott van, csak úgy, kedvességből? Hidd el, ha nem lennél ennyire frusztrált, sokkal szebbnek látnád a világot te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!