Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire számítsak, mikor lesz...

Mire számítsak, mikor lesz nehéz az anyaság?

Figyelt kérdés

24 vagyok, nincs túl sok babás, kisgyerekes barátnőm. Kettő van, náluk azt láttam, hogy teljes boldogság a gyerekkel az élet, itt olvasgatva csapott meg kicsit a valóság, az, hogy a nők 90%-nak elege van az egészből, már az elején is.

Van egy 5 hónapos babánk, egyelőre imádom fele a napokat, reggelente alig várom, hogy felébredjen, összebújjunk, kezdjük a napot. Fura hasonlat, de olyan, mintha nyári szüneten lennék, aminek sosincs vége. Utoljára akkor volt ennyi szabadidőm, akkor csináltam ennyire azt, amit épp akartam/akartunk. De néha elkap a félelem, hogy vajon ez meddig tart, mikor fogom azt érezni én is, hogy inkább menjen bölcsibe és én menjek dolgozni, mert az is jobb ennél? Ez tart vissza a második gyerektől is, hogy mi van, ha ez most elkerülne minket, de a másodiknál azonnal előjön?

tegnap 07:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
1 éves, nekem nem jött el ez a pont, és szerintem nem is fog, mert én nem ilyen típus vagyok. Ez nagyrészt az anya szemelyisegen múlik. Nagyon tulgondolod. Nekünk is voltak már nyilván nehezebb időszakok, de minden nehéz időszak is sokkal jobb vele💙, mint amikor minden nap intrikus felnőttek között kell lenni.. ő a legdrágább kincsem, és élvezem az anyaságot nagyon. :) se miatta, se magam miatt nem várom egyáltalán, hogy vissza kelljen mennem dolgozni, az egyikünknek se lesz könnyű szerintem.
tegnap 12:21
 22/35 anonim ***** válasza:
41%
21es vagyok, most olvastam végig a válaszokat. Kérdező, az irigykedok miatt ne érezd magad rosszul. Ezt úgy mondom, hogy nekem 0 segítségem van, mert minden rokon messze, a férjem meg latastol vakulasig dolgozik, idegenre meg én nem fogom bízni a gyerekem...DE: így is imádom az egészet, és nem panaszkodok! Szóval azokban van a hiba, akik panaszkodnak a gyerekukre, akit ők maguk vallaltak , akar van segítségük, akar nincs, mert értem én, hogy fontos az énidő, de erről is hamarabb kéne gondolkodni, ha valakinek olyan nagyon fontos, hogy miatta tehernek érzi a gyereket, mert sajnos sok ilyen van...akinek nem inge, nem veszi magára!
tegnap 12:32
 23/35 A kérdező kommentje:

Én is előre félek, mi lesz, majd ha oviba megy, vagy, ha jobban fogja igényelni már mások társaságát... :D

Persze lehet, hogy akkor már ő is, én is azt várjuk majd, hogy valami változás legyen az életünkben, de nehezen tudom elképzelni. Anno pl. én pont emiatt jártam csak napi 4 órát óvodába, egyszer nem aludtam bent.

tegnap 12:34
 24/35 anonim ***** válasza:
74%
#22 Én meg pont azt érzem a kérdező válaszokból, hogy troll aki hergelni jött. Az eredeti kérdésre nem kapott elég felháborodást, ezért bedobta, hogy amúgy nagymama, meg bébiszitter, még 2 kedves válasz és kiderül, hogy apuka is vállalkozó, aki egész nap velük van, nem is kell dolgoznia senkinek és dől a pénz, és tök jó volt a 3 hónapaossal a Maldív-szigeteki nyaralás is a nyáron.
tegnap 12:37
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

15, nem is sokan értették meg, hogy hogy van merszünk. De pont azzal az érzéssel vállaltunk másodikat, hogy ennél rosszabb csak nem lehet, hátha jobb lesz és akkor valamit átélhetünk a rózsaszín maszlagból is. Úgy tudtuk, hogy nem örökletes az első betegsége, hogy "csak" születéskor sérült, így az esélyünk egy egészséges babára ugyanannyi volt, mint bárkinek. Kockáztattunk és nyertünk.

Remek testvérek, oda-vissza imádják egymást, a nagy állapotára pozitívan hatott a kicsi. Nekünk türelmet adott a nagyhoz, feltöltött energiával hogy a kicsivel minden rendben van...stb.

Mi lett volna ha a kicsi is beteg vagy problémás lesz... Nem akarok belegondolni. Anyagilag biztos, bírtuk volna, máshogy nem biztos.

tegnap 12:38
 26/35 anonim ***** válasza:
84%
23# szerintem akik várják a változást, meg hogy visszamenjenek dolgozni, azok jellemzően nem anyatipusok, és már az elején elegük van az egeszbol
tegnap 12:38
 27/35 anonim ***** válasza:
65%
24# mert mindenki troll, aki nem panaszkodik, meg segítsége is van? Nem csak a szrt ontja mindenki magából, akinek gyereke van...
tegnap 12:40
 28/35 anonim ***** válasza:
70%

Mire számítsak, mikor lesz nehéz az anyaság?

Ha nem lesz legalább 3-4 ember aki helyetted foglalkozik a gyerekeddel.

tegnap 12:46
 29/35 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy annyira hihetetlen dolog lenne, hogy anyukám, miután végigdolgozta az életét, 52 évesen megengedheti magának azt a luxust, hogy saját időbeosztással dolgozzon ÉS még szeret is annyira minket, hogy a szabadidejét velünk/az unokájával töltse. Vannak helyzetek, ahol ez elképzelhetetlen, mert a nagyszülők épp az ország másik végében laknak, idősek már, betegesek, de ne csináljunk úgy, hogy annyira hihetetlen, hogy valaki

1. nem 8-tól 16-ig dolgozik, beosztottként

2. ne szeretne az unokájával lenni.

A bébiszitter abszolút próba egyelőre, hetente 1 alkalommal jön, ismerkedni.

Külföldön az au pair is elterjedt dolog, azokat a családokat, akik alkalmazzák őket, egyenesen fel is gyújtanátok, vagy mi?

A gyerekünkkel a férjemmel együtt foglalkozunk, de mint írtam, nem fogom rosszul érezni magam amiatt, mert a nagyszülők nem évente 3-szor látják az unokájukat.

tegnap 12:48
 30/35 anonim ***** válasza:
37%
#27 Nem, de aki nem panaszkodik, jól érzi magát az anyaságban, az nem jön ide kérdésbe rejteni a hergelést. Az eredeti kérdés még nem is volt gyanús, de minden egyes válaszával, hogy próbálja olajozni a tüzet ami csak pislog a kérdésére.
tegnap 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!