Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan akinek a babájával...

Van olyan akinek a babájával gondok vannak az evéssel?

Figyelt kérdés

Kislányom 9 hós. Napi 300-400 mili tejet iszik 4-5x issza, van hogy 50milit eszik de nagyon max 100at, emelett eszeget szilárdat de nagyon minimálisat. Szinte semmit nem hízik, nem is érdekli az evés, kiveri a kezemből a cumisüveget, minden evés után hiszti van az etetőszékben is, az orvos evészavart állapított meg. Joghurtból is csak 1 féle márkát eszik meg abból is a gyümölcsöset . Natúr nem kell, gyümölcsürével sem. Pépet nem szereti.

Mi lehet a probléma? Más is járt hasonló cipőben?

2 hónapja ez megy..

Kérem hogy aki ír az a kérdésre válaszoljon, nem kell felesleges, kioktató komment.

Ezekelött szépen itta a tápszert, evett szilárdat és többet és jobbkedvűen. Foga jön alul már 5 hónapja látszanak de nem bujtak még ki. Itthon nem eszik, másnál amikor ismerős vigyázott rá megevett mindent amit odakészítettem szóval képes sokat enni, nem kismacska étkű ott ahogy mi azt az itthoni étkezésekből gondoltuk.

okt. 26. 14:31
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Adok neki mást, 5 félével kinálom étkezésenként, szerintem eléggé türelmes vagyok és sokmindent hagyok.
okt. 26. 21:40
 22/33 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom az enyém szopizott, de 9 hósan nem volt elég neki.( mármint tej volt elég most is van, csak éhes maradt) ugyhogy én ugy szoktattam hogy evés után szopizott. Próbáltad úgy hogy utána adod a tejet?

Ilyenkor még nem esznek olyan sokat egyszerre, lehet hogy ha mondjuk nem delben eteted hanem később 1 oraval többet eszik.

okt. 26. 21:51
 23/33 A kérdező kommentje:
Persze, ha szilárd után adom a tejet élből elutasítja mostmár,1 órával utána is..eddig elfogadta 30-45perccel a tejet a szilárd után, mostmár nem. Így mostanában szilárd elött adom a tejet, kivéve este mert 19hkor eszünk.
okt. 26. 21:54
 24/33 A kérdező kommentje:
Ismerősnél de sokat evett, itthon is evett szépen ezekelött 100-120 grammokat..
okt. 26. 21:55
 25/33 anonim ***** válasza:
57%

Ja oke, nem volt egyértelmű hogy miért írtad hogy kell valami a kezébe azt hittem nem adod...ugy latszik ez valami baba dolog hogy kellenek a cuccok a kis kezükbe 😀Lehet csak a fogacskája miatt van amugy.

Lehet h.lye kérdés bocsi, de tényleg van baj a súlyával? Mert az enyém az első 6-7 honapban hízott ezerrel, akkor volt kb 9 kiló, most 16 honaposan 11,5. Szoval azota nem hízott annyit. Bocsi csak probálok agyalni..

okt. 26. 21:57
 26/33 anonim ***** válasza:
57%
23 és olyankor a szilárdból mennyit eszik? Mert ha eleget sz.rd le a tejet.
okt. 26. 21:59
 27/33 A kérdező kommentje:

Igen 9 hósan nincs 7kg.. 66cm

Nem eszik elég szilárdat sem , ha enne kitolnám joghurtokkal vagy tejpéppel amit kanállal adnék a tejet , de nem. Most estére 20 grammot evett meg egy kis darabosat is adok neki elérakom kézzel eszeget de szinte semmit nem evett most este. Délbe megevett 100 grammot. uzsonnakor 5 kanállal, a tejet eltolta élből, evett egy kis joghurtot. De ez a mennyiség lópikula, ennél többet evett ezelött.. Nem kér szinte sose enni nem reklamál csak reggel.

okt. 26. 22:12
 28/33 A kérdező kommentje:
Barátnőmnél heti szinten hagyom 1x és ott eszik szépen szilárdat bevág 300 grammot délre.. és ő nem hazudna hisz tudja mennyire nehéz nekünk ez az egész.
okt. 26. 22:15
 29/33 anonim ***** válasza:

De lehet hogy csak hazudik…. Hogy ne vegye el a kedved még jobban.. 🙁

Én nem hiszem el ,hogy otthon szinte semmit nem eszik másnál meg megeszik 300 grammot???? Mikor nem eszik allitolag par honapja?!

Kicsit furcsa ez ..

Adj neki akkor kakaót vagy krémtúrót vagy valami mást ami tejes . Én nem hiszek abban hogy tejeset 1 évesig ne egyenek a babák. Ha bírja a gyomra meg a szervezete akkor had egye .

Az én gyerekeim már 4-5 honaposan krémtúróznak meg tejbegrizt adok nekik. Nem allergiásak és híznak szépen.

Az egyik gyerekem majdnem 2 éves koráig CSAK tejen élt szó szerint. Ő pl mást nem fogadott el.

Eleg kicsi a babád súlya amugy tenyleg …

Sajnos megértelek mert én is sokat idegeskedtem a gyerekkel hogy nem evett semmit … de tul tettem magam . Most itt van 8 éves , elég válogatós de azér eszeget annyit mint egy kis egér.

Lehet lepontozni 🥸

okt. 26. 23:41
 30/33 anonim ***** válasza:
Evésterapeutával beszéltél már? Ki állította fel az evészavar diagnózist?
okt. 27. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!