Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan akinek a babájával...

Van olyan akinek a babájával gondok vannak az evéssel?

Figyelt kérdés

Kislányom 9 hós. Napi 300-400 mili tejet iszik 4-5x issza, van hogy 50milit eszik de nagyon max 100at, emelett eszeget szilárdat de nagyon minimálisat. Szinte semmit nem hízik, nem is érdekli az evés, kiveri a kezemből a cumisüveget, minden evés után hiszti van az etetőszékben is, az orvos evészavart állapított meg. Joghurtból is csak 1 féle márkát eszik meg abból is a gyümölcsöset . Natúr nem kell, gyümölcsürével sem. Pépet nem szereti.

Mi lehet a probléma? Más is járt hasonló cipőben?

2 hónapja ez megy..

Kérem hogy aki ír az a kérdésre válaszoljon, nem kell felesleges, kioktató komment.

Ezekelött szépen itta a tápszert, evett szilárdat és többet és jobbkedvűen. Foga jön alul már 5 hónapja látszanak de nem bujtak még ki. Itthon nem eszik, másnál amikor ismerős vigyázott rá megevett mindent amit odakészítettem szóval képes sokat enni, nem kismacska étkű ott ahogy mi azt az itthoni étkezésekből gondoltuk.

okt. 26. 14:31
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

"amikor ismerős vigyázott rá megevett mindent"

Azaz nem evészavaros.

Evészavaros gyerek sehol nem táltosodik meg.

=Otthon kell keresni a problémát.

okt. 26. 16:23
 2/33 A kérdező kommentje:
Okés és mi a tanácsod ha ennyire okoskodsz?!
okt. 26. 17:16
 3/33 anonim ***** válasza:
13%

1 Francot nem lehet eveszavaros, ha eszik máshol. Ez nem ilyen egyszerű.

Gyerekem 7 éves és mindig botrányos volt az evese, állítólag a suliban eszik. Nem tudom, hogy igaz-e, mert pl. nagyszülők is állítják, hogy eszik náluk, de egyszer sem sikerült látnom ezt, ha én is ott voltam. Viszont az egyik legutaltabb etelerol is állították, hogy megette, amiben biztos vagyok, hogy nem igaz.

9 hónapos nagyon kicsi, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy ez így marad. Én azt csinálom, hogy azt kap, amit megeszik, de nem édesség. Nálunk ez alma, üres tészta, rizschips, puffasztott rizs, abonett és most már van néhány étel amit megeszik, de 6 éves korig nem evett főtt ételt. Nagyon idegesítő, de évek alatt hozzászokik az ember.

okt. 26. 17:41
 4/33 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem sem sikerült sosem látnom, sokszor evett már ott, és mindent megeszik. Megeszi a püréket( gyümölcs, zöldség) már amelyiket de elég sokfélét megeszik. Darabos kajába is eszik tésztákat, rízst, rántottát és a többi. Sokfélét megeszik de nem nagy mennyiségben. Tejet rengetegszer elutasítja. Itthon amikor eszik állandóan kell valami a kezébe, vagy kanál, vagy a csőrös pohara, legujjabban úgy eszi meg a joghurtot h odaadom neki a joghurtos poharat és egy kistálba öntöm a joghurtot. Legtöbbször azzal kinálom amit tudom h tuti hogy megeszik. Kis súlyú, ha inná a tápszert szépen akkor nem lenne egy szavam se h nem sok szilárdat eszik de mindkettő problémás.
okt. 26. 17:47
 5/33 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk a legalapvetőbb, hogy megkérdezed, hogy mit csinált az ismerős, hogy evett a gyerek...

A legvalószínűbb, hogy ő nem feszül be a témától és a gyerek érzi, hogy nincs rajta nyomás.

okt. 26. 17:55
 6/33 A kérdező kommentje:
Semmit, adta neki kanállal etetőszékben, van egy 1 éves kislánya és együtt esznek. Lehet ez is rátesz. Meg hát stresszes vagyok most mit csináljak. Nem a te gyereked eszik 50mili tejet reggelente és nem eszik délig...
okt. 26. 17:58
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Evészavaros gyerek sehol sem eszik.

Aki ilyen jól eszik máshol, az nem az.

Lehet otthon is eszik, csak nem a "kérdező mércéjének" megfelelően és emiatt hiszi evészavarosnak. Egy orvos meg könnyen rámondja, ha anyuka azt állítja, hogy a gyerek nem eszik.

Az enyém valóban az volt. Sehol nem evett. Se otthon, se nagyszülőnél, se az oviban. Olyannyira nem evett, hogy kórházban malnutritációs gyógytápszert írtak, amit szintén nem fogadott el. Fél évbe és rengeteg kidobott palackba került mire egyszer elfogadta. Addig stagnált. Fogyni csak azért nem, mert időről időre szondán kapott.

Majd ha idáig eljutsz, nevezheted evészavarosnak. Addig meg időről időre add oda az ismerősnek, etesse ő. Valószínűleg rajtatok a bölcsi is segítene.

Az én gyerekem autista és komplex terápia hozott változást ~5 éves korára.

okt. 26. 18:05
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nem a te gyereked eszik 50mili tejet reggelente és nem eszik délig..."

Nem, az enyém ennyit se evett, mint írtam.

okt. 26. 18:07
 9/33 A kérdező kommentje:
oké megeszik 5 kanállal, ismerősnél meg egy egész tányérral. Szerintem ennyi nem elég ahogy 50ml tej se reggel.. Sokat megy ismerőshöz, hetente mert tudja h nekem ez mennyire nehéz és legalább vele eszik. Az orvos mondta h evészavaros..
okt. 26. 18:09
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
A megnyugtatásodra, holott egyértelmű, hogy veled van a baj, mert akkor máshol se enne.
okt. 26. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!