Kinek a babájával fordult elő ilyesmi?
Figyelt kérdés
Kislányom 47cm 2800grammal született. Tápszeres születésétől fogva. 7 hósan 64cm 6450gr. 190grammot hízott a 6-7.hónap között, 1cm nőtt. Tudni kell hogy én 166cm vagyok a férjem 172. Az orvos szerint ok a súly hízik, nem stagnált sose a súlya nem fogyott sosem. 1centiket nőtt az 5.hónap óta akkor volt 62. 6hósan 63 most 7 hósan 64. Na most az orvos azt gondolja hogy gond van és elképzelhető hogy hormonális probléma áll a dolgok mögött.. Miért nem nő a babám úgy ahogy kell? Ha hozzánk viszonyítja picit nagyobbnak kellene már lennie mint 64cm. Kinek volt ekkora cm a babája ennyi idősen és hogyan alakult a továbbiakban? Kérem, ne okoskodjon aki nem járt vagy jár hasonló cipőben.aug. 29. 21:23
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire releváns egy tök másik gyerek növekedési üteme, de az én kisfiam is 20 cm-t nőtt héthónapos korára (50-nel született), ebből az 5. és a 7. hónap között 1 darab centimétert! (Egy appban vezettem, azért tudom ilyen pontosan.)
Egyáltalában nem volt "rövid", és mióta függőlegesben van, mindig is inkább magasabb volt a kortársainál (most 4 éves, kb. 108 centi).
Egyébként mi még nálatok is magasabbak vagyunk: férjem kb 178, én 174 centi.
2/4 anonim válasza:
Ismerosomek jartak hasonloan. Ugyes a kislany de kicsi. Nem sovany de pont aranyos.. szerintem nem voltak tul egyuttmukodoek a szulok igy a vedono rajuk kuldte a gyamhivatalt es meg a korhazba is be kellett fektetni.
3/4 anonim válasza:
A mi babánk lassan már nem is baba, de következetesen egy mérettel le van maradva az átlaghoz képest. 15 hónaposan hord 80-ast. 48 centivel született, sokszor kimaradt a hosszmérés a védőnőnél, néha még kevesebbet is mértek, mint előző alkalommal, úgyhogy nem is 100% a pontossága. 9 hónaposan 69 centinek és valamivel 7,3 kg-nak mérték (2,5 kg volt a születési súlya). Simán lehet, hogy 7 hónaposan valahol ott tartott, mint a ti babátok. Nálunk ezen senki sem kattogott. De lehet, hogy csak azért, mert akkor épp helyettes védőnőnk volt, aki örült, hogy élt ennyi család mellett, a gyermekorvosnak meg nem tudtam pontos hosszadatot mondani, mert ő nem mérte, a védőnőknél meg ugye kavar volt, így náluk is kimaradt pár mérés.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszokat. Nálunk is pont ez van, husis, nem sovány pont arányos ezt mondja az orvos is meg ezt gondolom én is, mindezek mellett aggaszt hogy az orvos azt sejti hogy gond lehet, elkérte a férjem gyerek betegkönyvét a férjem is mindig is alacsony volt de pl 74cm és 7700gr volt ennyi idősen, de volt időszak amikor átlagon aluli volt a növekedése.. 172cm eléggé alacsony egy férfinak, akárkit ismerünk férfi mind magasabb a páromnál. Külföldön élünk azt hozzáteszem,nem volt szerencsém egyetlen jóöreg védőnőhöz sem. Aztmondta az orvos hogy ismert egy ilyen kisbabát de ő fiú volt és más is állt a háttérben, amellett hogy nem növekedett normálisan.
aug. 30. 07:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!