Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi értelme van meztelen képet...

Mi értelme van meztelen képet csinálni az újszülöttekről? Többi lent

Figyelt kérdés

Nem tudom divat e még, régen az volt, rólam is van újszülöttként pucér kép. Mi értelme ennek, miért csinálják? Én azt gondolom, ezt ugyanúgy, ugyanabból az okból nem szabadna, mint később, nagyobb korában, mint ahogy nem is teszik. Vagy igen? Hány éves korig szokás, ha még szokás, ilyen képeket csinálni?

Azt már meg se merem kérdezni hogy egyesek miért teszik ki a Facebookra az ilyen képeket.

okt. 22. 08:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
68%
én már olyat is láttam, hogy elhinni se akartam, a szülők mégis nagyon büszkék voltak rá. szegény srác 2-3 év múlva meghal a szégyentől.
okt. 22. 17:34
 22/33 anonim ***** válasza:
81%

Olvasok híreket. Elég sokat emlegették az elmúlt években.

Ezt prevenciónak mondják, nem rettegésnek. Ha nem hagyom nyitva este az ajtót, rettegek? Ha nem hagyom felügyelet nélkül a táskám, rettegek?

Nem rettegek, megteszem azt a szükséges minimumot, ami tőlem telhető.

Aki szerint retteg az, aki nem oszt meg a gyerekéről képet (pláne pucért!), azzal vannak bajok.

okt. 22. 19:32
 23/33 anonim ***** válasza:
28%

#22 Nem megosztásról van szó, hanem fényképekről általában.

Semmiféle bántalmazást nem lehet megelőzni azzal, ha nem készítesz saját magadnak fényképeket a családtagjaidról.

Pláne nem lehet a gyerek öltözékével megelőzni a bántalmazást. Ez egy nagyon régi tévhit, hogy attól lesz bántalmazva valaki, mert nincs felöltözve. Ez egyrészt butaság, másrészt áthárítja a felelősséget a tettesről az áldozatra. A bántalmazás ellen annyit lehet tenni, hogy megtanítjuk a gyereket segítséget kérni és nem hagyjuk felügyelet nélkül olyan (zárt) helyen, ahol nincs szem előtt és nem tud elmenekülni.

A verbális bántalmazások nagy része azért jöhet egyáltalán létre, mert az emberek frusztráltak a saját testükkel kapcsolatban. Ezért pedig az úgynevezett "preventív" szülők a felelősek, akik elültetik a rettegést a gyerekekben: ha nincs rajtad megfelelő ruha, baj érhet! A frusztrált, gátlásos szülők ezt értik félre megelőzésnek, és ez az oka annak, ha a gyerek a föld alá süllyed szégyenében, ha mások meglátják ruha nélkül.

okt. 23. 09:33
 24/33 anonim ***** válasza:
66%

Fogalmam sincs, hogy jön ez ide, amit leírtál.

SEHOL nem írtam olyat, hogy nem csinálok képeket a gyerekemről. Hanem nem teszem internetre. Ugyebár elvileg mindenki elsősorban maguknak fotóz, emléknek, nem a közönségnek.

SEHOL nem írtam a gyerek öltözködéséről, és nem állítottam olyan ostobaságot, hogy a gyerekek az öltözékük miatt lesznek áldozatok (ahogy a lányok, nők sem, mivel ez nem igaz). Honnan vetted ezt?

Én azt írtam, és nem az ujjamból szoptam, hogy a pedofilhálózatok lekapcsolásakor nagyon nagy százalékban olyan képek is előkerülnek (köztük magyarok), amiket vélhetően közösségi oldalakról gyűjtöttek be, és normális ember számára teljesen rendben vannak. Ezért nem javasolják a megosztást. (Amúgy is aggályos a gyerekről bármit felrakni, mivel neki is vannak személyiségi jogai.)

Nekem van olyan barátom, akit molesztáltak 5 évesen. Ehhez neki nem preventív, parázós szülők kellettek, hanem érzelmileg elhanyagoló szülők, akik simán hagyták kettesben egy huszonéves férfi rokonnal. Ő pedig annyira ki volt éhezve a figyelemre, hogy elhitte a rokonbácsinak, hogy ez csak egy jó játék, és senkinek sem kell róla tudnia, mert ez az ő kis titkuk.

Merthogy a legtöbb esetben nem ez áll fenn, hogy vadidegen molesztálja a gyereket. Hanem rokon, családi barát, mostohaapa.

okt. 23. 09:47
 25/33 anonim ***** válasza:
68%

[link]

"Rendszeresen találkozom olyan képekkel a munkám során, amelyek ruhában lévő gyerekekről készültek, és nem tudjuk, hogyan jutottak el az illetőhöz. Feltehetően a közösségi médiából töltik le, ezért a saját ismeretségi körömben egyáltalán nem szoktam javasolni, hogy kirakjanak bármilyen képet a gyermekről, mert az előbb-utóbb akár egy ilyen elkövető birtokába is kerülhet."

De tudom, tudom, a kiberbűnözés elleni főosztály főnyomozója is csak retteg...

okt. 23. 09:51
 26/33 anonim ***** válasza:
76%
Én boomer vagyok mert rólam még fizikai kép készült. Megmondjam, mi értélme volt? Az, hogy huszon pár évvel később anyukám a hugom tini barátnőinek mutogassa -.-" Onnan tudtam meg, mert egyszer csak nagy nevetések közepette ezt hallom: "mekkora heréi voltak!" És hallom hogy anyukám erre magyaráz valamit, amire szintén nevetés volt a reakció. Mondanom sem kell hogy nem jöttem ki a szobámból, amíg nálunk voltak :/
okt. 23. 10:06
 27/33 anonim ***** válasza:
40%

#24 "Fogalmam sincs, hogy jön ez ide, amit leírtál."

Mert nem olvastad a kérdést. Fényképekről általában van szó.

Mondjuk én nem tudom, hogy rólam ki és mikor készített fényképeket, és azok most hol vannak, de ahelyett, hogy rettegnék ettől, egész egyszerűen nem érdekel. Mivel sosem fogom megtudni, hogy rajta vagyok-e a darkweben, ezért soha nem lenne vége a rettegésemnek, ha ez érdekelne. Semmiféle módon nem befolyásolja az életemet semmilyen fénykép; aki másképp gondolja, annak elsősorban a saját fejében van a problémája.

okt. 23. 10:18
 28/33 anonim ***** válasza:
43%
#26 "amire szintén nevetés volt a reakció. Mondanom sem kell hogy nem jöttem ki a szobámból, amíg nálunk voltak" – megijedtél tini lányok nevetésétől? Ha ők érdeklődhetnek a heréid felől, akkor legitim lett volna, ha te visszakérdezel az ő testtájaikat illetően. Ennyi kihívástól megrettensz?
okt. 23. 10:21
 29/33 A kérdező kommentje:

24

Nem azért hogy beleszóljak, de ahogy leírtad ezt a huszonéves rokon-dolgot, a fogalmazásodból teljesen az jön le, hogy senki ne hagyja kettesben a gyerekét huszonéves rokonnal, mert az molesztálni fogja.

okt. 23. 10:25
 30/33 SZTANN ***** válasza:
100%

A picik nagyon aranyosak tudnak lenni fürdéskor, otthon a kertben ... minden szülő szívesen lefotózza (ma már semmibe se kerül millió képet kattintani), és az a szülőnek, a szűk családnak szép emlék.

Ilyet kitenni a face-ra baromság, normális ember nem teszi.

Más kérdés, hogy a gyerek/felnőtt később általában nem szívesen látja magáról ezeket...

5.-nek: ha a 7-8 éves nagy kislányról ilyesmit felvesz az apja (vagy akárki felnőtt), az szerintem már-már orvosi eset. Vagy csak ostoba és eltúlzott "hízelgés" akar lenni. Semmi esetre sem normális, nem helyénvaló dolog! Nem volna szabad megtörténnie.

okt. 23. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!