Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Engednéd az anyósodéknak,...

Engednéd az anyósodéknak, hogy vigyázzanak a gyerekedre, ha meztelenül le akarták már fotózni suttyomban?

Figyelt kérdés

A múltkor anyósomék fürdetéskor érkeztek. Mindkét nagyszülő azonnal elő okostelefon, és már nyomnák a Kamera ikont. Gyorsan kikaptam a kezükből, és "elkoboztam" a készülékeiket, míg elmagyaráztam lassan és érthetően, milyen veszélye van a meztelen képeknek az interneten a gyermekünkről, és úgy egyáltalán, az okostelefon tárhelyén. Persze nem értették meg, 70+ mindkettő. Szerintük ez hülyeség, mert "csak viber van rajta, nincs rajta internet" (???), meg attól, hogy az IT-ben dolgozunk, még nem tudunk mindent, és a telefon tárhelyébe hogy is láthatna bele bárki (???). Most erre mit lehetne mondani...hagytuk is inkább a témát. Gondoltuk, nem bízzuk rájuk úgysem a gyereket felügyelet nélkül soha.

De felajánlották, hogy eljönnek hozzánk, hogy vigyáznak a gyerekre, míg mi moziba megyünk, ha akarunk menni.

Beteges lenne, ha nem engednénk, hogy vigyázzanak rá, nélkülünk? Félek, hogy átpelenkázzák pl. és egyből villognak majd a vakuk...:S Akkor is, ha két etetés között megyünk el, simán lehet, hogy csak úgy átpelenkázzák.

Vagy szerintetek egy esetből nem lehet következtetést levonni? Engem csak az rendített meg, hogy ilyen szinten telibe(...), hogy mi mit kérünk a meztelenségről, nem pedig az, hogy fotót akartak, tudom, hogy az ő korukban ez még "divat" volt.

2016. ápr. 15. 14:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Témától függetlenül soha nem bíznám olyanra, akiben nem bízok meg, akárkije is legyen a gyereknek.

Tökmindegy, hogy most meztelenkedés vagy etetési nézeteltérések... te nem bízol bennük, akkor ne bízd rájuk!

2016. ápr. 15. 14:07
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát egy csöppet túlreagáltad a dolgot, de megertelek! Én sem tennék ki pucér képet a gyerekeimről, sőt nincs is ilyen kepem a telefonomban. Szerintem meg lehet mondani nekik hogy te nem szeretnéd ha a te gyerekedről meztelen fotót keszítenének! De szívesen veszed ha vigyáznak rá 1-2órát! De ne fotózzák meztelenül.
2016. ápr. 15. 14:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Témafüggetlen: aki nem tartja tiszteletben azt, ahogy mi gondolkodunk, az nem vigyáz a gyerekeinkre. Akár a saját anyám akár más. Tisztelet!!
2016. ápr. 15. 14:10
 4/17 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem meg minden gyerekről készül pucér vagy majdnem pucér fotó... Rólam is, fiamról is, ismerőseimről is,jókat röhögünk rajtuk. Túlreagàlod.

De ha te nem akarsz ilyet akkor azt mindenképpen tiszteletben kell tartaniuk a nagyszülőknek,meg mindenki màsnak,aki a gyerek közelébe férhet. A te gyereked neveled,ahogy te szerernéd,illetve ti.

2016. ápr. 15. 14:22
 5/17 anonim ***** válasza:
60%

"Gyorsan kikaptam a kezükből, és "elkoboztam" a készülékeiket" - nos ez a kis szösszenet erősen minősít téged.

Azt most tegyük félre, hogy néhány saját használatú pucér babafotó még nem a világvége. Én például távoltartom magam minden közösségi oldaltól, így nyilván a gyerekekről sem rakok fel képeket sehova. A szüleim és anyósomék meg imádják a Facebook-ot. Már az elején megbeszéltük, hogy 1-2 fotót kirakhatnak a kicsikről, és mivel anyukám paramami, eszébe nem jutna pucérat választani. De soha nem tiltanám nekik a fotózást. Sőt, van jó néhány olyan pucér fotónk, ami olyan beállítással készült, mint az én pici kori képeim.

De tudod mit, még az is elfogadható, ha ezt te nem hagyod nekik, ugye mindenkinek megvan a maga dilije. De ezt el lehet mondani, és nem elvenni tőlük a telókat, mint kisgyerektől a játékszert. Törölni ugyanis lehet azokat a képeket a beszélgetés után is.

2016. ápr. 15. 14:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem bíznám rájuk ha ilyen rossz érzéseim vannak Velük kapcsolatban.

Az én gyerekeimről is készült már meztelen fotó, de inkább csak babaként 1-2 és netre nem kerültek fel, csak a családi képeinkkel kiírt CD - re. Itthoni fotóalbumba is csak csecsemőkori meztlen kép van, konkrétan szülés után pár perces. Nagyon ügyelek az ilyenekre. Ahogy meg nőnek, nyilván egy ilyen sem lesz. Bárányhimlősen is direkt úgy fényképeztem a kicsit (aki már óvodás korú) hogy a "lényeg" lemaradjon a képről.

2016. ápr. 15. 14:28
 7/17 A kérdező kommentje:
sajnos éppen ezzel a témával foglalkozunk, szóval sajnos értünk hozzá, bár ne tudnánk róla ennyit, könnyebb lenne.:)
2016. ápr. 15. 14:34
 8/17 anonim ***** válasza:
21%
Mármint pedofíliával foglalkozol?
2016. ápr. 15. 14:44
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem csak. Az IT (és egyéb, pl. okostelefonok) veszélyeivel sajnos tisztában kell lennem a munkámban, a férjemnek szintén, ezen belül igen, azzal is, amit írtál.
2016. ápr. 15. 14:48
 10/17 anonim ***** válasza:
94%

Sosem értettem, mi a fene nagy öröm abban, ha a tök pucér gyereket fotózgatják? Persze, édes kis hurkás, meg cuki és aranyos... de egy ember, akinek vannak személyiségi jogai, csak még nem tud tiltakozni, nem egy szép tárgy. Miért olyan fontos, hogy a gyereknek meg legyen örökítve a nemi szerve? Ha a mamák pucér képeket akarnak, fotózgassák magukat.

Esetleg mondhatod nekik, ellophatják, elhagyhatják a telefont, és akkor a benne lévő képekkel már könnyen vissza lehet élni. Nem egy kellemetlen fotó került már így ki az internetre.

2016. ápr. 15. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!