Engednéd az anyósodéknak, hogy vigyázzanak a gyerekedre, ha meztelenül le akarták már fotózni suttyomban?
A múltkor anyósomék fürdetéskor érkeztek. Mindkét nagyszülő azonnal elő okostelefon, és már nyomnák a Kamera ikont. Gyorsan kikaptam a kezükből, és "elkoboztam" a készülékeiket, míg elmagyaráztam lassan és érthetően, milyen veszélye van a meztelen képeknek az interneten a gyermekünkről, és úgy egyáltalán, az okostelefon tárhelyén. Persze nem értették meg, 70+ mindkettő. Szerintük ez hülyeség, mert "csak viber van rajta, nincs rajta internet" (???), meg attól, hogy az IT-ben dolgozunk, még nem tudunk mindent, és a telefon tárhelyébe hogy is láthatna bele bárki (???). Most erre mit lehetne mondani...hagytuk is inkább a témát. Gondoltuk, nem bízzuk rájuk úgysem a gyereket felügyelet nélkül soha.
De felajánlották, hogy eljönnek hozzánk, hogy vigyáznak a gyerekre, míg mi moziba megyünk, ha akarunk menni.
Beteges lenne, ha nem engednénk, hogy vigyázzanak rá, nélkülünk? Félek, hogy átpelenkázzák pl. és egyből villognak majd a vakuk...:S Akkor is, ha két etetés között megyünk el, simán lehet, hogy csak úgy átpelenkázzák.
Vagy szerintetek egy esetből nem lehet következtetést levonni? Engem csak az rendített meg, hogy ilyen szinten telibe(...), hogy mi mit kérünk a meztelenségről, nem pedig az, hogy fotót akartak, tudom, hogy az ő korukban ez még "divat" volt.
végig videóztak nálunk is egy fürdetést. igaz kamerával. csak úgy emlékbe. semmi kivetni valót nem láttam benne.
ha titokban fotózzák, mert nem lehet veled megbeszélni hogy szeretnének egy felvételt a fürdetésről az régen rossz és nyilván más miatt is rossz a viszony...
ha meg direkt csak a hátad mögött fotózzák pucéran és akkor nem h alátod, akkor valóban ki lennék akadva de ha jól értem nem erről volt szó
hagyd,hogy vigyázzanak a gyerekre,de utána kobozdel a telót és töröld a pucér fotokat.
mert annak az esélye tényleg elhanyagolható,hogy pont akkor törikfel a gépeket és lopják az infot amikor ott van a gyerek,és ti meg máshol.
Azért legyünk őszinték 20-30 évvel ezelőtt fényképalbum volt többnyire. És a nagyik kaptak pár fotót amit mutogattak ismerősnek.
És majdnem tuti azok nem meztelenkedősek voltak.
Mostanság teljesen más ha fekerül egy pucér fotó a netre. Hogy ismerősök lássák íme az unokám....
Mennyire reagálta túl én nem tudom. Valószínú SÚLYOS oka lehetett hogy így reagált : elkobozta a kezükből a telot...
Talán már pakoltak ki képeket a szülők engedélye nélkül.
Kedves mama ha bármibe belepofizik, akkor lehet szépen hazasétálni.
Én vagyok a szülő, nem az anyós. Ha nem tetszik a nevelési elvem, akkor nem muszáj unokázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!