Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Engednétek hogy a 3 hónapos...

Engednétek hogy a 3 hónapos babátokra az anyósotok, vagy a szüleitek vigyázzanak? Több órára?

Figyelt kérdés
Igazából azért kérdezem,mert a párom erősködik,hogy had viggyázzon rá az anyja,egy pár órára.(panaszkodott neki hogy én nem adom neki oda a gyereket,hozzáteszem egy házban lakunk)de ha meg nála van akkor meg üvölt a gyerek,mert nemtudja az anyósom hogy mit hogyan szeret,persze kérdezni meg nem kérdez.Hanem csak cipeli tovább,és nyugtatgatja ha esetleg a gyerek olyan pózban van nála amit nemszeret,és üvölt.Bocsi ha hosszú lettem!
2010. máj. 1. 15:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Először azzal kezdeném, hogy együtt vigyázunk a babára, hogy lássam mit hogy csinál, ha valami nem jót, akkor még időben kijavítanám. Aztán, ha látom, hogy minden jól megy, akkor ráhagynám. Nekem nagy szerencsém volt, mert kezdettől fogva "együtt" tapasztaltuk ki, hogy hogy is szeret a babám lenni.

Már eleinte is rábíztam, még egy hetes sem volt szerintem a fiam. Ne félj megmondani neki, ha valamit nem jól csinál, de dicsérni se felejtsd el. Egy két alkalom és belejön ő is.

2010. máj. 1. 15:54
 2/16 anonim ***** válasza:

Szerintem benned most a senkinek nem adom a gyereket van. Ebben a korban ez természetes, és a gyerek is most kezd és lesz abban a korban amikor még apánál is sír, szinte csak a te kezedben akar lenni. Ez pár hónap múlva megváltozik, a te részedröl nem biztos.

Mivel én egyedül vagyok a férjemmel a világ másik felén így örülnék akár hány hetes, hónapos lesz a gyerek ha valaki a családból vigyázna rá.

De mindenki másképp gondolja ezt. Ha te nem szeretnéd a gyereket kiadni most a kezedböl, hogy ne essék sértödés igen is magyarázd meg nekik szépen és kedvesen hogy te most abban a szituban vagy amikor nehezen adod ki a kezedböl. Majd 2-3 évesen annyira boldog leszel hogy egyik mama vigyázik rá, akár hetekre is oda adnád.

ha meg úgy látod csak túl érzékeny vagy akkor eröltesd meg magad és 1-2 órából senkinek semmi baja nem lesz.

anyósodnál vagy anyukádnál nem azért sír mert ott rossz, hanem mert ismeretlen. Mit hogyna kell anyósod nagyon jól tudja biztos volt pár gyerek már a kezében, de minden gyerek más és más, ha most megfognál te mint "profi" anya egy másik ennyi idös gyereket és vigyáznod kéne rá órákat valószínü vele meg te nem bírnál.

2010. máj. 1. 16:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ez soha nem volt probléma.Én nem voltam a gyerekek rabszolgája. Az első perctől ismerte anyósom és az én anyukám is a napirendet,szokásait. Amíg szoptattam,akkor is két szopi között ott hagytam valamelyikkel,amíg én vásároltam,fodrászhoz mentem stb. 3-4 hónapos korukban már akkor is otthagytam néha estére vagy éjszakára őket,ha a férjemmel mentünk el valahova. Igaz,ekkor már éjjel egyik sem szopott.

A babának és az anyukának is jobb,ha a pici nem csak az anyukájához kötődik. A szakemberek is ugyanezt mondják.

Soha,egyikkel sem volt semmi probléma. Az oviba is könnyen beszoktak.

2010. máj. 1. 16:17
 4/16 anonim ***** válasza:
Igen. Nekem 2 hós volt a kislányom mikor először mentünk a párommal moziba és anyukám vigyázott rá. Ő az egyetlen akire több órára, vagy akár egész napra is rá merem bízni.
2010. máj. 1. 16:19
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem feltetlenul baj, ha a gyerek neha mas banasmodban reszesul. Szuksegallapot barmikor bekovetkezhet, es ilyenkor neha ra kell bizni babankat masra, de nem tarthatunk mindenkinek gyorskurzust sajat gyerekunk kulonleges igenyeirol. A gyerekek rugalmasak, nem esik majd baja.
2010. máj. 1. 16:21
 6/16 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 3 hónapos, és most is a mamánál van, du. 1 óra óta, míg mi apával romantikáztunk a természetben, és itthon. Most megyünk érte. Átérzem az aggodalmad, mert nekem is folyamatosan ott volt a gondolatom. Kell a szülőknek is egy kis kikapcsolódás, és annál nagyobb a viszontlátás öröme. Baja nem lesz, egy ilyen picúrnak az a lényeg kapjon enni, beszélgessenek vele, sétáljanak, szeressék. Ti is tudtok kicsit pihenni EGYÜTT!!
2010. máj. 1. 16:26
 7/16 edus83 ***** válasza:
Én ugyan így vagyok,de tuti nem hagyom rájuk órákra,mert multkor tejszín habbal akarták etetni,még jó,hogy ott voltam mi lett volna ha nem??????De ha nálad ilyenekre nem hajlamosak nyugodtan jár neked egx kis pihi.
2010. máj. 1. 16:37
 8/16 anonim ***** válasza:
Hát én nem adnám oda, de senkinek. Így vagyunk egy család, ha már vállal az ember egy gyereket, akkor tudomásul kell venni, hogy mostmár 3-an vannak és mgváltozik az élet, áldozatokkal jár. Mi eddig mindent meg tudtunk oldani. Majd ha akkora lesz, hogy szeretne a mamánál pl. aludni, legyen. De most nem fogok megszabadulni tőle pár órára, hogy azt tudjam csinálni, mint a szülés előtt. Mostmár úgy alakítjuk a programokat, hogy ő is része legyen. Nálunk is 3 hós.
2010. máj. 1. 17:08
 9/16 anonim ***** válasza:
mai napig csak és kizárólg anyukámra bizom.8,5 hós.Anyóséknál üvöltött
2010. máj. 1. 17:24
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet azzal, hogy senkinek ne add oda a gyereket, mert te vállaltad, és ezért áldozatot kell hozni, hiszen ez hosszútávon a gyereknek árt. Mi van, ha sosem vigyáz rá senki, és valami oknál fogva muszáj, hogy a családnál legyen? (nálunk volt ilyen, apa külföldön, én meg szilánkosra törtem a kezem ablakpucolás közben, műteni kellett, anyáék vigyáztak a kicsire - 4 hónapos volt)

Ilyen esetben nagy kicseszés a gyerekkel az anyuka "én vállaltam, vállalom a lemondásokat is" hozzáállása.

Ismertesd meg a nagyszülőkkel a gyerek napirendjét, és valóban légy ott, hogy betartják-e. Nyugodtan, felnőtt emberek módjára beszéld meg velük, hogy a gyereknek kell a napirend, akkor kiegyensúlyozott, ha borul a napirend nyűgös lesz, úgyhogy csak akkor bízod rájuk, ha be tudják tartani, amit mondasz.

Utána sem kell napokra otthagyni, de egy-egy órára neked is lesz egy kis szabadidőd, ami nem rossz.

2010. máj. 1. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!